Platillo de rovellons, poma i morro de porc

Les receptes de platillo m’encanten i la que us porto avui és molt gustosa.  S’assembla força al  platillo de pèsols amb tòfona i porc ral que us vaig explicar fa uns mesos. De totes maneres, la que us porto avui, sense pèsols, no és d’aquelles receptes per fer cada dia ja que és una mica més contundent, més de tardor. És el que passa quan es fan servir productes de temporada! ;)

El dia que vaig fer aquesta recepta no la tenia gens prevista, però a la cuina hi havia tres ingredients que lligaven perfectament: uns quants rovellons que havia portat el meu pare, pomes de Lleida i el primer caldo de la temporada amb el corresponent bullit (col, patata, pastanaga, api, ceba, careta de porc i una mica de vedella).

El bullit sempre m’ha agradat molt, simplement amb un polsim de pebre, sal gruixuda i un raig d’oli d’oliva, tot una mica aixafat i ja ho tenim, deliciós!!
De totes maneres, veient els rovellonets i les pomes de seguida vaig pensar en fer un plat diferent, podríem dir que d’aprofitament, que va estar a punt en un moment gràcies a la cocció prèvia de la careta i la ceba.

platillo rovellons

Anem a la recepta?

Ingredients:

Mitja dotzena de rovellons petits, 1 poma golden, 1 ceba bullida i careta de porc (la part del morro) bullida.

Sal, pebre negre, oli d’oliva i 1 copeta de Pedro Ximénez.

Elaboració:

1_ Pelem la poma i la tallem a daus no gaire petits. La saltegem en una paella amb oli d’oliva, un parell de minuts.

2_ Agafem la ceba (que ja està bullida) i la tallem ben petita, l’afegim a la paella i continuem coent durant 5 minutets.

3_ És el moment d’afegir els rovellons (prèviament netejats amb un paper de cuina). Continuem saltejant.

4_ Quan veiem que els rovellons ja són cuits, afegim el morro tallat a trossos. És el moment de salpebrar i saltejar fins que veiem que el morro s’enrosseix una mica.

5_ Afegim la copeta de PX i deixem reduïr. Tot plegat caramel·litzarà i ja podrem apagar el foc, llest per servir!

Comments

  1. un plat ja de temps de fred! I si tens la carn del caldo, es prepara en un no res.
    Una bona llesca de pa i a disfrutar!

Trackbacks

  1. […] hi sortiran receptes que ja tinc publicades al blog, (a la nº1, per exemple, hi van publicar el platillo de rovellons) d’altres en canvi, farem receptes especials per a l’ocasió, com és el cas […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.