Marca Cuina Catalana

Què és la “Marca Cuina Catalana”?

És un projecte que va néixer l’any 2001 de la mà de l’ICC i la Fundació Viure el Mediterrani.
Primer de tot es van centrar en la recopilació, validació i homologació del nostre receptari tradicional català. Aquesta recerca va donar fruit l’any 2006 amb la publicació del Corpus de la Cuina Catalana.

El juny de 2009 es va presentar el projecte a París a les conferències Comment mettre en valeur notre Patrimonie Gastronomique et le transmettre aux générations futures. El novembre del mateix any,  es va presentar a les conferències sobre Inventaris del Patrimoni Alimentari organitzades per l’Institut Européen d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation a Tours.

Durant les jornades es va constatar que Catalunya és un dels pocs països que compten amb un inventari de receptes tradicionals, fet que va despertar l’admiració de França, Suïssa o Itàlia, entre d’altres.

El març de 2012 ha rebut el primer premi dels prestigiosos Gourmand World Cookbooks, en la modalitat cuina mediterrània.

Marca Cuina Catalana disposa d’un logotip, segell de qualitat dels plats i els productes que conformen la cuina catalana:

cccatala identitat

Objectius del projecte:

1_ Garantir la continuïtat de la cuina catalana.2_ Potenciar els productes alimentaris i els restaurants catalans a través d’un segell de qualitat.

3_ Crear una xarxa que involucri restauradors, pastissers, establiments gourmet, productors de l’àmbit de la gastronomia i pagesos que, amb el distintiu Cuina Catalana, defensin i ofereixin el nostre patrimoni cultural gastronòmic.

4_ Vetllar per la conservació de la biodiversitat alimentaria, la promoció i defensa de l’entorn rural, així com de les activitats que s’hi desenvolupen.
Tota aquesta informació i més, la trobareu clicant al següent enllaç.
 
 

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.