Receptes de Nadal per a la revista Anoiamagazín

Avui us porto tres receptes que vaig preparar per a la revista Anoia Magazín. Una publicació que està disponible online i en paper i que es distribueix a la comarca de l’Anoia. L’edició és molt cuidada i tracten sobretot temes culturals, opinió i tendències, deixant un espai important per a la gastronomia.

Quan el Pere Ribalta, el responsable de la revista, em va proposar de col·laborar-hi mensualment, em va fer molta il·lusió! Doncs ja sabeu que m’encanta explicar la gastronomia a través del nostre territori, els productes de proximitat i de temporada.

igam

Alguns mesos hi sortiran receptes que ja tinc publicades al blog, (a la nº1, per exemple, hi van publicar el platillo de rovellons) d’altres en canvi, farem receptes especials per a l’ocasió, com és el cas d’aquest número, dedicat a receptes de Nadal.

Us deixo l’enllaç de les revistes per si les voleu llegir online, però també us passo les receptes aquí:

Estrelletes de codonyat i formatge

Recepta especialment pensada per l’aperitiu, segur que els nens s’ho passaran la mar de bé ajudant-vos a fer les peces de codonyat i formatge! Aquí a la comarca hi tenim molt bons productors de formatge i el codonyat, en aquest cas, és de la meva àvia que el fa deliciós!

Si ja de per si la barreja de codonyat i formatge és un clàssic que no falla, proveu de donar-hi aquest toc que us explico ;)

estrelles de codonyat i formatge 2
Ingredients

Formatge de cabra semi curat, codonyat, esferificacions d’oli d’oliva (Caviaroli), reducció de vinagre balsàmic, pebre rosa i sal gruixuda.

Elaboració

1_ Agafem el codonyat i el formatge, i els tallem a llesques de ½ cm de gruix aproximadament.

2_ Amb un talla-galetes en forma d’estrella (4cm aprox), o altres motius nadalencs, preparem tantes peces de codonyat com de formatge necessitem.

3_ Col·loquem les estrelles de formatge a la safata on servirem l’aperitiu. Al damunt, amb cura, hi disposem el codonyat.

4_ Just abans de servir fem els tocs finals: al damunt del codonyat hi posarem unes 8 esferificacions d’oli d’oliva, una gota de reducció de vinagre balsàmic i una mica de sal gruixuda i pebre rosa.

Gotet de mousse de torró, panacotta de iogurt i melmelada de gerds

Una recepta molt elegant, una manera diferent de menjar el torrons de Nadal! A la vegada, també us pot servir per aprofitar el torró que hagi sobrat un cop passades les festes.

Gotet torró iogurt i gerds

Ingredients

400g de torró tou d’ametlla, 400 ml de nata semi-montada, 2 fulles de gelatina hidratades, 200 ml de nata, 1 iogurt grec, 1 fulla de gelatina hidratada, melmelada de gerds.

Elaboració

1_ Esmicolem el torró i l’incorporem a la nata semi-montada tot remenant amb unes barnilles elèctriques o manuals. Ha de quedar cremós.

2_ Retirem les dues fulles de gelatina de l’aigua on s’estaven hidratant. Les escalfem 5 segons al microones i les afegim a la barreja del torró.

3_ Amb l’ajuda d’una màniga pastissera, omplim els gotets fins a 1/3. Deixem refredar a la nevera durant 2 hores.

4_ Escalfem els 200ml de nata juntament amb el iogurt. Quan arrenqui el bull, apartem del foc i hi afegim la fulla de gelatina hidratada. Deixem refredar durant una horeta aproximadament.

Brownie instantani

Una idea que fa temps que corre per Pinterest . Es tracta d’omplir un potet amb els ingredients d’alguna recepta (normalment pastissos, magdalenes o galetes) i regalar-lo amb les instruccions que cal seguir.

La primera vegada que vaig regalar un potet així va ser seguint aquesta recepta de Els Fogons de la Bordeta, la veritat és que va tenir molt èxit! :)

brownie exprés

Brownie instantani

Ingredients per posar al pot que regalarem: 2 cullerades de farina, 2 cullerades de sucre morè, 2 cullerades de cacau pur en pols, ½ culleradeta de llevat en pols, 1 cullerada de gotes de xocolata negra i 1 cullerada de nous trinxades.

Ingredients líquids que afegirà la persona que rep el regal: 2 cullerades de mantega i 4 cullerades de llet.

Instruccions:

1_ Escalfeu la llet juntament amb la mantega. Deixeu refredar 10 minutets.

2_ Afegiu la llet i la mantega al pot dels ingredients secs, remeneu fins que quedi tot ben incorporat.

3_ Poseu el pot amb la barreja al microones (sense tapar) durant 1 minut a màxima potència. Deixeu refredar 3 minutets i ja us el podeu menjar!

Espero que us hagin agradat les tres receptes i que passeu un molt bon Nadal!!

Comments

  1. Tres idees fantàstiques per aquest Nadal! Prenc bona nota! I també faré una ullada a la revista, doncs sempre és interessant conèixer els productes de la nostra terra! Una abraçada i bones festes!

  2. Ostres,tot te bona pinta,aquest gotet de turro m’encanta ,
    Tot fa mol de goig

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: