Candidatura UNESCO 2014

Des de Tasta Rutes ens hem adherit a la campanya de l’Institut Català de la Cuina Catalana, que vol donar a conèixer el nostre patrimoni gastronòmic al món. Estem completament d’acord amb els punts que s’exposen a la presentació (veure més avall), de fet són temes dels quals ja n’anem parlant aquí al blog.
Estem molt orgullosos de la nostra gastronomia, de la seva història, del seu futur i dels que dia rere dia la fan possile. Amb qualitat, amb passió i dedicació. Estimar el nostre patrimoni i voler-lo promocionar, passa necessàriament pel respecte vers la resta de cultures, cosa que mai faltarà per part nostra.

diploma retallat marc

PRESENTACIÓ:

La cuina catalana presenta uns trets que la fan única al món. No només perquè la varietat paisatgística del territori català dóna com a resultat una àmplia gama de productes, sinó també perquè fa temps que es treballa buscant una producció de qualitat, com així ho demostren distintius com els de Denominació d’Origen (DO), Denominació d’Origen Protegida (DOP), Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o Marca Q de qualitat, entre d’altres. A més, la nostra cuina compta amb una llarga tradició històrica, com deixen en evidència receptaris medievals com el Llibre de Sent Soví, escrit en català i amb més de sis cents anys d’història.

El 2012 a la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) vam voler donar un pas endavant. Per això estem treballant per aconseguir el reconeixement per part de la UNESCO de la cuina catalana com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Si volem que aquest país s’associï amb valors de qualitat, cal donar a conèixer aquells aspectes de la nostra cultura que han destacat en aquest sentit. Sens dubte, la cuina n’és un.

Al voltant del fet culinari s’hi congreguen professionals de molts sectors: pagesos, pescadors, ramaders, restauradors, flequers, productors… Valorar la seva tasca i donar-la a conèixer aquí i a fora servirà no només per preservar el nostre patrimoni, sinó també per dinamitzar la nostra economia.

Al voltant del fet culinari hi som tots, perquè tots seiem a taula buscant nodrir-nos, però també gaudir, compartir, experimentar o retrobar-nos amb antics sabors.

Per això pensem que la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat: candidatura UNESCO 2014 és un projecte de país, de tots i per a tots, que ha d’incorporar aquelles iniciatives que es duen a terme arreu del territori català, amb l’objectiu que tothom interioritzi que disposem d’un patrimoni culinari viu i ric que cal conèixer, estimar i preservar.

Tal com diu el nostre lema, tothom a taula!

Font: cuinacatalana.eu

Trobareu aquesta presentació i molta més informació sobre les línies de treball, clicant aquí.
També podeu col·laborar amb la campanya de diferents maneres, aquí us expliquen com fer-ho.

Disposicio Logotips candidatura x enviar

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: