El llibre dels calçots [Productes de Mercat]

A hores d’ara tots els pobles de Catalunya estan a punt per celebrar demà la Diada de Sant Jordi, les places ja tenen les parades muntades i segur que s’han comprat els primers llibres i els primeres Roses.

Nosaltres també sortirem a passejar d’aquí una estona, a la Setmana Medieval de Montblanc, que compta amb nombrosos actes relacionats amb la Llegenda de Sant Jordi.

IMG-20170421-WA0003[1]

Abans però, no em puc descuidar de parlar-vos del llibret “Calçots II – Com preparar-los 10 vegades” que he escrit per a l’editorial Sd·edicions.

Es tracta d’un llibre de petit format inclòs a la col·lecció Productes de Mercat, que compta amb un total de 58 llibres dedicats a 58 ingredients diferents. Cada llibre té uns colors protagonistes i està il·lustrat amb dibuixos fets per la il·lustradora Lluïsa Jové.

“Ens trobem davant d’una delícia de col·lecció, atemporal i amb caràcter”,
va dir el periodista Jordi Cervera a la presentació que va tenir lloc la setmana passada.

I quines receptes podreu trobar el llibre?

Calçots bet florensa

Calçotada/ Mousse gratinada de calçots/ Calçots confitats amb maionesa de safrà/ Bunyols de calçots amb la seva salsa/ Calçots a la planxa amb vinagreta de tomàquet confitat i pinyons/ Timbal d’ou ferrat amb calçots i el seu cruixent/ Arròs melós de calçots i bolets/ Bacallà confitat sobre crema de calçots i xips de carxofa/ Tapa plana de vedella amb calçots caramel·litzats/ Pastís tatin de calçots.

Són un total de 10 receptes pensades per a tots els públics, que van des dels clàssics bunyols de calçot fins a l’arròs. Passant per receptes saludables, altres de més dolces i fins i tot d’aprofitament.

Hi trobareu per cert, dues receptes adaptades de dos grans blogs com són Els Fogons de la Bordeta i La Cuina Violeta, es tracta dels calçots confitats i del pastís tatin, respectivament.
I la tapa plana de vedella amb calçots caramel·litzats és la recepta que va fer el meu pare quan va sortir al Cuines de TV3.

Com podeu aconseguir el llibre?

El llibre té un pvp de 6,95€ i el podeu aconseguir a través de S.D Edicions o preguntant a la vostra llibreria de confiança.

Per acabar, tal com dic al pròleg del llibre: el millor ingredient de tota calçotada són la família i els amics, així que: moltes gràcies per ser-hi!

Bet

Trackbacks

  1. […] territori a través de la seva gastronomia. Ho explico a tots els tallers de cuina que faig, al llibre dels Calçots, a algunes receptes… De fet, l’objectiu principal del Tasta Rutes (i d’aquí el […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.