Coulant de gianduja amb peres flamejades al rom

Avui us porto una nova proposta pel Rebost Gourmet, el repte que fem conjuntament amb Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta per presentar-vos cada mes un ingredient especial. Aquesta vegada teníem ganes de fer receptes dolces i hem escollit la crema de gianduja.

Tal com us vaig explicar en el seu moment, la gianduja és una barreja de praliné d’avellanes i xocolata amb llet. Es presenta en forma de lingots sòlids i és una mica difícil de trobar ja que la venen marques especialitzades, com per exemple Valrhona, en grans quantitats i per a professionals.

El que us portem avui, doncs, és una crema feta a base de gianduja; el seu gust i textura recorden a la Nutella.

Logo rebost gourmetTenia clar que la recepta ideal per fer servir la crema de gianduja eren els coulants, versionant els que vaig aprendre a fer l’any passat al curs de pastisseria de l’Escola Hofmann.

A casa ens encanten i el millor és que es poden tenir preparats al congelador, a punt per a qualsevol ocasió!

Una mica d’història:

Com moltes altres elaboracions, els coulants van ser descoberts gràcies a un descuit. Va ser a França, als anys 80, i el primer nom que van rebre era: “juste cuit”.

Més endavant el pastisser Michel Bras va reinterpretar el “juste cuit” tot fent un nucli interior de ganache.  Enfornava els coulants prèviament congelats i  els servia calent. D’aquí en va sortir la recepta que actualment coneixem.

coulant gianduja

Ja sabeu que m’encanta acompanyar les postres amb fruita, i aquesta vegada no podia ser menys! Les peres flamejades combinen a la perfecció amb la cremositat interior del coulant, la xocolata 70% i el regust d’avellana de la gianduja.

Unes pinzellades de praliné d’avellana a la base i unes catànies cruixents acabaran de donar el toc final (i fàcil) a unes postres dignes de restaurant que podeu fer perfectament a casa.

coulant de gianduja peres

Recordeu de passar a veure les receptes que han preparat la Sandra i el Xavi, i la Nuni. Segur que us agradaran!

Anem a la recepta?

Ingredients:

Pel nucli interior: 80g de crema de gianduja i 20ml de nata líquida

Per la massa: 4 ous, 180g de sucre, 120g de farina, 200g de xocolata de cobertura al 70% i 200g de mantega.

Per les peres flamejades: 1 pera tipus conference, 3 cullerades de sucre, 1 culleradeta de mantega i 75ml de rom.

Elaboració:

Fem els nuclis:

1_ Fonem la crema de gianduja i la nata líquida en un cassó. Omplim motlles de silicona en forma de semiesfera petita i congelem.

Fem la massa dels coulants:

1_ Batem els ous juntament amb el sucre.

2_ Fonem la mantega amb la xocolata. Aboquem aquesta barreja a la primera, ha de quedar ben incorporat.

3_ Afegim la farina tamisada i barregem fins que quedi homogeni.

Col·locació als motlles:

1_ Omplim els motlles fins la meitat. Introduïm una semiesfera de les que tenim congelades.

2_ Continuem omplint fins arribar a 3/4 del motlle.

3_ Congelem un mínim de 2 hores (veure fotografia més avall)

Cocció:

Pre-escalfem el forn a 180ºC i enfornem durant 10 minuts aproximadament.

Peres flamejades:

1_ Fem un caramel amb el sucre i la mantega.

2_ Afegim les peres tallades a làmines (no gaire fines). Deixem coure uns 3 o 4 minuts per banda.

3_ Afegim un raig de rom i amb un lleuger moviment de la paella (si teniu fogons de gas) aconseguim flamejar les peres. ULL!! Aquest pas s’ha de fer amb l’extractor apagat.

Emplatar:

Ara ja només cal disposar cada element al plat. Tal com us he dit, unes pinzellades de praliné a la base hi quedaran molt bé, així com unes catànies trossejades. De totes maneres, amb el coulant sol ja quedareu com uns reis!! Us atreviu a provar-ho? Ja m’ho explicareu! :)

Us deixo aquesta fotografia perquè veieu com ho faig per congelar els coulants:

coulants congelats TR

Advertisements

Comments

  1. Ja saps que trobo que són una passada aquests coulants, oi? Simplement perfectes!! <3
    Oi que me'n guardes un al congelador? :P I què dir de la presentació? Quina passada!!

    Ets una artista!!

    Molts petonets!
    Sandra

    • Sandreta ja veus que no són gens complicats! Però no pateixis que te’n guardo ;*
      Vosaltres també sou uns artistes, m’encanta tot el que feu i aquest nou projecte que esteu a punt d’engegar ^^
      Petonets i fins aviat!

  2. Noies……ens presenteu uns productes de luxe!!! Cada dia aprenc amb vosaltres!
    Saps que no he fet mai coulants? Ja va sent hora d’atrevir-me…… Ara, que no em faria res tastar un d’aquests teus!
    Petonets, Bet!
    Olga

    • Hola guapissima! Ostres doncs amb el que t’agrada provar receptes noves, anima’t amb els coulants!! Segur que a casa quedaran encantats. Sobretot explica’m què tal eh? I si tens algun dubte ja saps on trobar-me.
      Petonets i bon cap de setmana!!

  3. Això és un coulant de PEL·LÍCULA!! T’ha quedat espectacular!!
    Ja t’ho vaig dir, quan et cansis de fer cases i edificis… munta una pastisseria! :D
    Molts petons!!

    • Jajajaja!! Crec que algun dia o altre arribarà el moment però de moment temps al temps i a gaudir del present! El més guai serà poder-la dissenyar! :)
      Si de cas anem concretant data per la inauguració perquè te la marquis a l’agenda!! ;P
      Petonets Nuni i gràcies!! :*

  4. Una recepta boníssima!!!! Segur que la faré.
    He entrat al teu blog de casualitat i després de passejar-me per les teves receptes m’ he inscrit desseguida a les actualitzacions de tant que m’ ha agradat
    Tinc curiositat pel motllo del coulant, sembla molt pràctic i aquest model no l’ he vist enlloc. On el puc trobar?

  5. Quina meravella. Per cert, Xavier Mor té unes trufes boníssimes de gianduja!

  6. mmm… quin vici! Sóc fan de la gianduja i dels coulants, així que imagina’t!!!!!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: