Hola!

Em dic Bet i sóc de l’Alta Anoia, un indret de fantàstics paisatges, bons productes i bona gent.
Per mi, cuinar és posar el paisatge dins el plat i ara us explicaré una mica més sobre la història d’aquest blog:

Créixer entre el camp i la ciutat:

He tingut la sort de tenir uns pares que ens portaven d’excursió per arreu de Catalunya i fins i tot més lluny, aprenent moltes coses cada vegada.
Sovint passejàvem per fires i mercats descobrint nous embotits, formatges, coques… O ens fèiem un homenatge tot dinant en un dels establiments del lloc que visitàvem.

El camp m’ha ensenyat a apreciar la qualitat dels bons productes. Ajudar a collir ametlles, pasturar ovelles, veure com es fa el vi, com es fa l’oli, aprendre com es cuida un hort o com es mata el porc no són tonteries, són coneixements que et fan valorar molt la feina de la gent que s’hi dedica.

De la ciutat n’he après (entre altres coses) que a vegades perdre’t per un carrer és millor que seguir la ruta correcta.

Els orígens:

Quan em vaig decidir a obrir aquest blog, ja feia anys que recopilava receptes: primer en una llibreta i després al Clubdecuines, on poc a poc i sense adonar-me’n n’hi vaig arribar a publicar 170!
Però necessitava explicar alguna cosa més que receptes, acompanyar-les de la seva història.
Una recepta no són només quatre ingredients i uns quants passos a seguir: és conèixer d’on surt i entendre-la.

Posar el paisatge dins el plat. I ara, què?

Des d’aquí vull explicar-vos receptes i curiositats, recomanar-vos llocs on menjar o fer-vos propostes gastronòmiques pel cap de setmana:
Fires, mercats, tastos… Tot això i molt més ho podreu trobar a la pàgina del Facebook i al Twitter, on us n’anirem recomanant setmana rere setmana. És un petit homenatge a les excursions de fa uns anys.

Quin tipus de receptes trobarem en aquest blog?

Crec en la cuina de productes locals i de temporada, i dono suport a la Cuina Catalana tot fent difusió dels plats tradicionals (a vegades versionats) i dels productes que compten amb algun Distintiu d’Origen i Qualitat.

A la pestanya “Receptes a la carta” hi trobareu tot el menú de receptes. La majoria són fàcils però si teniu algun dubte, no us faci vergonya preguntar! Sempre em podeu escriure un mail o deixar un comentari i us el contestaré tan aviat com pugui. Gràcies per ser-hi :)

C o r r e u   d e   c o n t a c t e :   tastarutes@gmail.com !


Comments

  1. silvia casals says:

    m’agrada, molt bona idea.Et seguiré…..petonetsss

    • Me’n alegro que t’agradi Silvi!! ja saps que pots passar quan vulguis, petonets!! :)

    • Et felicito Bet pel teu blog¡ a mi també m’apassiona la cultura del vi, de l’oli i altres però el que més m’agrada és el món del formatges per això m’agradaria si tu em poguessis informar de quines son les fires de formatges més importants que es fan a Catalunya per visitar els caps de setmana i també quins mercat a l’aire lliure de productes de la terra es fan i quan ¡¡¡¡
      Gràcies.

      • Hola Imma, moltes gràcies pel teu comentari, m’ha fet molta il.lusió! M’encantaria tenir més temps per publicar receptes i visitar fires! De totes maneres intentaré ajudar-te: segur que ja coneixes la fira de formatges de Sant Ermengol, de la Seu d’Urgell, aquesta és la més important. D’altra banda també hi ha la Làctium se Vic i la fira Orígens d’Olot. Totes elles tenen molt bona informació a internet.
        Et recomano que visitis la pàgina http://www.festacatalunya.cat on trobaràs informació sobre tot tipus de fires, festes i mercats que es fan arreu del territori. Una abraçada!

  2. Hola Bet!!!
    Quina il·lusió veure que has fet el pas! Felicitats i gràcies! Ara et podrem llegir amb una mica més d’espai per a dir la teva! Molt bé!

    Aix, i perdona per trigar tant en passar a saludar-te. Però és que aquest final de curs és llarg i costós i, a sobre, jo ja sóc despistat de mena!

    Ep, et seguirem! I ara mateix vaig a afegir-te a la gastrosfera.cat! Olé!

    Salut!

    • Hola i benvinguts!! no passa res no patiu pas! estic contenta de tenir uns seguidors com vosaltres. ;) És normal, a mi el final de curs també se m’ha allargat una mica però ara a l’estiu espero tenir molt temps per preparar entrades, fer fotografies… i anar tastant rutes, que d’això es tracta! Fins aviat!! :D

  3. Carmina says:

    Hola Bet, no sabia que havies estrenat blog, m’agrada molt, et seguiré no ho dubtis. Felicitats. Petons i una forta abraçada.

    • Hola Carmina! ostres doncs jo em pensava que ho sabies!! me n’alegro que t’agradi :D pots passar per aquí sempre que vulguis, ja ho saps!! una abraçada i fins aviat! :)

  4. Hola Elisabet! No et conec però m’han parñat molt bé de tu ;) Sóc una neboda de la Magda de Palau que avui, dia 3/12/2011, ha estat dinant amb tu i la teva mare a la Festa d’AMFAR i m’ha dit que tenies aquesta pàgina amb sortides i receptes i m’agradaria estar en contacte amb aquest grup – et deixo la meva adreça. Fins aviat!

    • Hola Lídia! carai quina il·lusió, oitan que la conec a la teva tieta! moltes gràcies per passar per aquí i mira si vols rebre les actualitzacions només cal que apretis el botó que trobaràs al marge dret, just a sota d’on diu “fes-te seguidor!”. Durant aquesta època hi haurà més receptes que sortides però bueno alguna sortida escriuré també! una abraçada i molts records a la teva tieta, és un sol! :)

  5. Hola Bet, gràcies a la recepta del 15 he conegut el teu blog. M’agrada molt. Jo acabo de començar… Ja m’he fet seguidora teva. Fins aviat i una abraçada.
    Sussi

    • Hola Sussi, benvinguda al blog! estic contenta que t’hagi agradat, moltes gràcies!
      Passa sempre que vulguis, una abraçada!!!

  6. Ei Bet! Jo segueixo les teves receptes al Clubdecuines des de fa temps i em va alegrar molt veure’t divendres passat per la tele amb la teva recepta de blat amb carxofetes.
    Salutacions cordials i moltes gràcies per la teva dedicació.

    • Hola Trini, oitan ja me’n recordo de tu, també havies publicat alguna recepta al Clubdecuines oi? Moltes gràcies a tu per passar per aquí a deixar un comentari, una abraçada!

      • Doncs sí, jo mateixa sóc. :)
        He recomanat el teu blog als meus fills, que són uns cuinetes i tenen la sana costum de fer-los-hi delicatessens a les seves respectives parelles. La teva cuina és molt bona i original i segur que els hi agrada.
        Petons

      • A si?? que bé, moltes gràcies! Doncs si fan alguna coseta de les del blog, que m’ho diguin! sempre fa gràcia saber que la gent ha provat de fer les receptes ;)
        Petons!!

  7. Francesca says:

    Hola maca, no et perdis Sopa delletres, tenen un bon ‘post’ pel blog i les tastarutes! Dolç i salat, km 0 i productes eco o no, tots sans i bons, deliciosos. Els plats fets com a casa o millor, si te’ls endús…. Tenen facebook. petons!

  8. Hola guapa!!
    Qué blog más chulo que tienes, enhorabuena!
    Ya me iré pasando por aquí, un besote

    • Hola Vero!! :) gracias por pasarte por aqui, y por el comentario! me alego que te guste. Nos vemos el martes!!! que ganas le tengo a la tatin ^^ un beso!!

Trackbacks

  1. […] a la cuina, a vegades s’endu la cullera a l’escriptori i vet aquí que ha creat el seu bloc Tasta Rutes. Hi trobareu un munt de receptes i suggeriments per fer turisme gastronòmic, tot amb molta […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: