Taronges de les terres de l’Ebre, amb mel, nous i cayella.

Amb les tempratures més baixes, ens hem de protegir bé contra els possibles refredats! ;) Una bona manera és prenent vitamina C. Hem d’aprofitar ara que arriben les taronges i mandarines, boníssimes!!!

A Catalunya trobarem cultiu de taronges i mandarines a les comarques del Sud (Baix Ebre i al Montsià). Si teniu l’oportunitat de comprar-les, no us les deixeu perdre, són molt més bones que les d’importació. Al mercat de Calaf, cada dissabte hi ha uns pagesos que pugen des d’Amposta i porten les millors mandarines que he tastat mai, s’hi ha d’anar ben aviat, quan encara fa molt fred, ja que tothom els coneix i a mig matí gairebé que s’han acabat totes!

Podem trobar taronges des de finals d’Octubre fins l’Abril, ja que existeixen unes quantes varietats i a cadascuna li correspon una temporada diferent.

Aquest plat és molt i molt senzill, però ben presentat es pot convertir en un bon postre, fins i tot per quan tenim convidats. Tot i que m’encanta fer pastissos (i encara més, menjar-los) no sempre fa falta acabar un àpat important amb un dolç “de pastisseria”. Ja veureu que si entre l’aperitiu, primer i segon han quedat ben tips, us agrairan un postre amb fruita. Si el voleu fer més festiu, el podeu acompanyar d’una bola de gelat, o una teula cruixent. La combinació d’ingredients és irresistible!

Anem a la recepta!

Ingredients:

Taronges de les terres de l’Ebre

Mel (si és de flor de taronger ja serà un plat rodó, però amb la que tingueu a casa ja va bé)

Nous pelades

Canyella en pols (opcional)

Extres: gelat de vainilla o xocolata, una teula cruixent…

Com ho fem?

Netegem les taronges, les tallem a rodanxes i tot seguit per la meitat. Les anem disposant als plats.

Repartim les nous per sobre i les empolsinem amb una mica de canyella en pols.

Per últim, hi afegim una cullerada de mel.

Comments

  1. Pensa en global, compra en local…. seria això mateix, no? Consumir verdures i frescos del nostre país no només és més saludable i econòmic sinó que, a més, contribuïm a la defensa d’un món més sostenible. Es nota que hi crec molt en això, oi? he he he… la teva proposta és genial. Jo vaig publicar la mateixa recepta fa uns mesos però veus? Em vaig oblidar de defensar les taronges de proximitat. Els pagesos de Calaf estaran contents de llegir-te i nosaltres també! Bona castanyada!!

  2. Jo les taronges i mandarines les compro a uns amics de Castelló, de cultiu ecològic i són delicioses!!!! Els que sou de Barcelona o d’Osona les podeu trobar a rebost 2.0.
    Amanides així que bones que han de quedar!!!
    petonets i bona castanyada

  3. I ara que les taronges están bonissimes!!! aquestes postres van genial!! petons i bona castanyada!

  4. Amb aquesta presentació tan xula es converteixen en unes postres de festa. Boníssimes i molt sanes!

  5. Tens tota la raó, avegades no fan falta gran postres, aquest es senzill i molt bo.
    Una abraçada

  6. M’encanten aquestes postres. Jo no sóc gaire de pastissos i trobo aquest plat sensacional senzill i fa una mica de festa. La propera vegada que tingui invitats el faré amb una miqueta de gelat.
    Petons
    Conxita

  7. El meu padrí sempre ens preparava taronges tallades a rodanxes amb sucre per damunt… Ara m’has fet recordar-ho!!!!! I també magranes trempades amb sucre i un raig de vi moscatell??? Fruites de tardor, ara que hi pens, no deixen res a envejar a les d’estiu…
    Amb el toc de canyella no les he menjat mai, però com que la canyella me duu loca…ho provaré!!! Besades!!!

Trackbacks

  1. […] postres: Taronges amb mel, nous i canyella, una recepta de Tastarutes que us posarà les […]

  2. […] postres: Taronges amb mel, nous i canyella, una recepta de Tastarutes que us posarà les […]

  3. […] poma i avellanes, les magdalenes de pera i ametlla, el pastís de ricotta amb pera i ametlla, les taronges amb mel, nous i canyella i la panacotta amb coulís de gerds i […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.