Una “nutella” diferent amb farina de garrofa {Rebost Gourmet}

Últimament tot va molt ràpid: la feina, el projecte final de carrera, amics que ja es fan arquitectes de veritat, fer la vaivé… A vegades preferir el poble i altres la ciutat, no saber dir que no, tallers, cursos, nous projectes… Ben pensat, millor així que estar escarxofats al sofà, oi?

I entremig de tot això, de tan en tant una veueta que em diu: el blog… Ai, el blog!!! Sort del Rebost Gourmet, aquesta cita mensual que fem conjuntament amb Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta :) Logo rebost gourmetAquesta vegada hem escollit la farina de garrofa, que produeixen a la cooperativa Comercial Garrofa SCCL de Montroig del Camp (Baix Camp). Ens la va portar el nostre estimat Xavi de Els Fogons de la Bordeta, moltes gràcies!!

La garrofa és un lleguminós fruit del garrofer que des de temps immemorials forma part del nostre paisatge, actualment es produeix majoritàriament a les comarques del Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià i Tarragonès. És un aliment baix en greixos i molt energètic. Molt utilitzat en els temps de pobresa, també forma part de la nostra cultura gastronòmica i literària.

la-garrofa
Tenia ganes de fer nutella amb farina de garrofa, una opció molt més saludable que les comercials i a més a més, apte per a persones veganes, al·lèrgiques a la lactosa, diabètiques… Ja que està feta amb estèvia i llet de civada :)

I per acabar d’arrodonir la proposta, dir-vos que millor si feu servir avellanes de proximitat! A les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta s’hi cultiva l’Avellana de Reus que compta amb el distintiu DOP.

Ja ho veieu, una recepta saludable i amb productes de proximitat. Espero que us agradi i no deixeu de visitar les propostes amb garrofa de Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta!

Nutella de garrofa

Ingredients:

6 cullerades de farina de garrofa, 6 cullerades de cacau pur en pols, 100g d’avellanes torrades i picades, 5 cullerades d’oli d’oliva, 200ml de llet de civada i 1 cullerada de fulles seques d’estèvia.

Com ho fem?

1_ Escalfem la llet de civada i hi infusionem les fulles d’estèvia durant 5 minuts.

2_ En un bol, barregem la farina de garrofa, el cacau i les avellanes (en pols).

3_ Hi afegim l’oli i la llet. Triturem fins aconseguir una mescla homogènia.

4_ Reservem a la nevera en pots hermètics. Penseu que al refredar-se agafarà més consistència.

Notes:

La qüestió és que hi hagi 12 cullerades en total de garrofa/cacau, podeu fer la proporció que més us agradi :)

 

Comments

  1. cullerotfestuc says:

    Nutella de garrofes? Alucinada em quedo! Una proposta super original! I segur que boníssima!
    Petunets
    Eva

    • Sí Eva! La veritat és que queda molt bona, això sí, com que també porta cacau pur en pols… t’ha d’agradar el gust de xocolata negra!!
      Petons guapissima!

  2. Molt bona! Fa anys la garrofa es feia servir molt més que no pas ara. Aquesta recepta la recupera i en “modernitza” l’ús. Val la pena provar de fer-la!
    Marta

    • Hola Marta, tens raó, es feia servir molt més que ara! La recepta de nutella amb farina de garrofa em sembla que ja és tot un clàssic, oi? Però mira, aquesta m’agrada perquè porta estèvia i llet de civada :)
      Una abraçada!!

  3. Què bona!!!

  4. L’altre dia vaig tastar un brownie amb farina de garrofes que no duia gens de xocolata!
    Així que em crec que aquesta crema d’avellanes sigui sensacional.

    • Hola Gemma! Doncs saps que el brownie era la meva segona opció? Em sembla que tocarà fer-lo, perquè a casa encara ens queda farina de garrofa!
      Petons! :)

  5. Mmmmmmm! Ja saps que era l’altra opció que volia fer, així que espero que algun dia me’n facis, i a sobre totalment vegana, m’encanta!! Ets una artista!

    Petonets carinyo
    Sandra

    • Sandra, no et preocupis que te’n faré!! :)
      El Rebost Gourmet aviat farà un any i encara no hem tastat cap de les receptes!! (bé, la dels mini-tacos de tonyina si!! :))) Ho haurem de solucionar eh?
      Petonets guapissima!

  6. Quan preguntava a amics cuiners propostes amb garrofa la crema de garrofa va sortir en cada conversa! ;) Bona tria! Una molt bona opció, saludable i un gran substitutiu del cacau!
    Com deies una miqueta de la teva crema amb els meus creps i ja ho petàvem!!! xD
    Petons preciosa!!! :)

    • Hola Nuni! Tens raó, la “nutella de garrofa” és una de les receptes més típiques per fer amb garrofa! :p
      Tot i així m’encanta haver-la fet perquè és la mar de bona i saludable! :)
      Ja veus el que li dic a la Sandra, haurem de trobar un dia per fer un menú “Rebost Gourmet” i celebrar que fa un any!
      Petonets guapissima!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.