Canapès de salmó marinat… i un formatge especial.

Avui us porto la meva proposta pel Memòries d’una Cuinera d’aquest mes. Fa poc ja vam fer l’aperitiu per la Recepta del 15, pensant en els àpats de Nadal. Els canapès d’avui els he fet pensant en els sopars de Cap d’Any, a veure si us agraden!

Abans els canapès estaven a qualsevol celebració important i ara sembla que ens haguem oblidat d’ells per donar pas a aperitius més sofisticats. De totes maneres, els canapès si es volen fer ben fets porten força feina, han de quedar tots més o menys iguals i normalment porten uns quants detalls… En realitat és una feina bastant repetitiva, però s’ha de tenir traça ;) Recordeu aquelles safates on estaven tan ben posadets??

Els he fet d’una manera bastant improvitzada, aprofitant el que hi havia a la nevera, agafant una mica d’aquí una mica d’allà… M’encanta cuinar improvitzant!! de vegades és com surt millor. A la nevera hi he trobat un formatge de cabra “a la mel” boníssim que encara no havia descobert i mica en mica ha anat sortint tot. Teníem dos talls de salmó descongelant (que els farem servir pel dinar d’avui: espaguetis amb salmó), he comprovat si hi havia pa de motlle (el clàssic dels canapès) i…. Aquí els teniu, amb un contrast de sabors impresionant!

Canapès de salmó marinat

La recepta!

Ingredients:

Pa de motlle sense crosta, formatge de cabra a la mel, 1 tall de llom de salmó, mitja llima, oli d’oliva, sal, pebre, llavors de rosella i una mica de reducció de gerds.

Com ho fem?

Tallem el salmó a dauets i els posem en un bol amb 2 cullerades d’oli d’oliva, el suc de mitja llima, sal i pebre al gust, i remenem. Ho deixem reposar a la nevera durant mitja horeta.

Tallem cada llesca de pa de motlle en 4 parts iguals fins aconseguir el número de canapès que volgueu fer. A cada llesca hi posarem una rodanxa de formatge de cabra a la mel (si no és a la mel, no passa res, en podeu fer servir un altre).

Per sobre, hi posarem uns 3 dauets de salmó a cadascun, un trosset de llima i un polsim de llavors de rosella. Podem decorar amb unes gotetes de reducció de gerds.

Heu vist que fàcils??

Canapès

Comments

  1. Improvisar amb el que tens a la nevera sempre és un bon recurs per fer canapès. Surten combinacions originals i tan bones com aquesta!

  2. A casa també acostumo a improvisar! Ahir mateix per Sant Esteve tenia pensat tot el que volia fer i vaig acabar improvisant la meitat de les receptes jejeje
    Aquest canapè ha de ser ben bo!
    Petonets reina
    Sandra

  3. Visca la improvisacio! T’ha quedat un canape ben bo i molt de festa! Petonets!

  4. Tens raó amb el tema del desprestigi del canapé… l’avantatge és que com que les modes són per definició cícliques tornaran a regnar sobre les nostres taules tard o d’hora. Això sí, no aquells canapés que eren un plasta de mantega amb algo a sobre… perfavort :)

  5. Bet,
    Els canapès els he comprat sempre fets. A Tarragona teníem una pastisseria que ara ha tancat, la Rovira, i els feien molt bons. Eren perfectes. Així que ara toca fer-los. La teva improvisació t’ha sortit rodona. Feliç 2013!
    Nani

  6. MERCÈ-destapant cassoles says:

    Aquest canapé sembla d’una finor extraordinària!, a vegades les improvitzacions son el millor…MOLT FELIÇ 2013 PLE D’IL.LUSIONS!

  7. Hola!!

    Gemma: oi que sí?? a mi m’encanta improvitzar, de vegades surt tot millor!
    Sandra: ja vaig veure les fotos dels aperitius al facebook, com ens vas fer delir!!!
    Pili: moltes gràcies !!
    Oscar: és veritat, tu sempre tan visionari!! doncs a veure com seran els nous canapes, ja tinc ganes de tastar-los!
    Nani: moltes gràcies guapa! segur que eren boníssims. Ostres, doncs no he vist tancar gaires pastisseries (de les de tota la vida)… quin greu!!
    Mercè: moltes gràcies!!

    Una abraçada i espero que passeu un bon Cap d’Any, i que l’any 2013 sigui ple d’il·lusions, salut i bons moments!!

  8. Hola reineta!!!! sento molt no haver vist la recepta, erò últimament estic un xic desconectada perquè vaig de bòlid, per això us comentem que no us oblideu de l’enllaç! Moltíssimes gràcies per participar, d’aquests canapés crec que em menjaria tota una safata jo soleta, jijijiji- Bon any guapi

    • No pateixis!!! si amb la feinada que teniu a fer el recull… un altre dia no em descuidaré l’enllaç ;) molts petons guapa i que tingueu molt molt molt bon any!! ^^

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.