Focaccia de botifarra, ceba i romaní [Anoia, del Camp a la Taula]

Els que seguiu el blog des del principi, i els que em coneixeu, sabeu que m’entusiasma descobrir territori a través de la seva gastronomia. Ho explico a tots els tallers de cuina que faig, al llibre dels Calçots, a algunes receptes… De fet, l’objectiu principal del Tasta Rutes (i d’aquí el seu nom) era parlar-vos precisament d’això.

A la comarca de l’Anoia hi ha un projecte molt interessant (i necessari) que es diu l’Anoia del Camp a la Taula, impulsat pel Consell Comarcal. Interessant perquè dóna suport a tot el teixit empresarial d’artesans alimentaris i petits productors; necessari perquè a diferència d’altres comarques… no ens ho acabem de creure.

No ens creiem que tinguem bons embotits, que les nostres mels són unes de les millors, que l’oli d’oliva i el vi tenen un caràcter propi o que tenim forns artesans que elaboren pans i coques espectaculars, entre altres!

Us convido a visitar els productors i allotjaments de la comarca inscrits a la 2a edició del Benvinguts a Pagès i a seguir el projecte Anoia del Camp a la Taula a les seves xarxes socials, així cada dia descobrireu alguna cosa més de la gastronomia de l’Anoia: FB, TW i IG.

Focaccia de botifarra, ceba i romaní.

La recepta que us porto aquesta setmana està feta amb ceba, romaní, botifarra, farina i oli de la comarca. Com sempre, a més bons ingredients, millors són els resultats i us asseguro que va triomfar! També la trobareu al proper número de la revista Anoia Magazín.

Ingredients:

Massa de focaccia

1 ceba, 1 pam i mig de botifarra crua, romaní fresc, oli d’oliva, sal i pebre negre.

Elaboració:

1- Prepareu la massa de focaccia tal com us vaig explicar aquí.

2- Quan la tingueu a punt, repartiu per sobre la ceba tallada a mitges llunes, trossets de botifarra i romaní fresc, un toc de pebre negre i un polsim de sal gruixuda.

3- Enforneu a 200ºC durant aproximadament 20 minuts o fins que veieu que ja sigui cuita.

Bon profit i gràcies per ser-hi!

Bet

Advertisements

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: