Som Terra de Safrà, véns?

Fa uns mesos us vaig parlar del safrà colomí en una edició del Rebost Gourmet. Doncs bé, el proper dissabte 12 de novembre es celebra la 2a edició de la jornada Som Terra de Safrà a Santa Coloma de Queralt.

I atenció colla, perquè des de l’Ajuntament us conviden a tots els bloguers que vulgueu assistir-hi, a passar un dia ple d’activitats a aquest poble tan bonic de La Conca de Barberà.

Us animo a que us inscriviu a través del correu somterradesafra@gmail.com i amb la vostra visita us regalaran una cistella de productes locals (amb safrà de la collita d’enguany) perquè us animeu a cuinar plats amb aquests ingredients. Si teniu qualsevol dubte també us podeu posar en contacte amb mi ;)

Ens hi veiem?

activitats-safra

Cultura, història, gastronomia:

L’any 2015, l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt juntament amb diferents entitats de la vila posen en marxa el projecte “Som terra de safrà” amb l’afany de recuperar una part del nostre llegat històric i etnogràfic al voltant d’aquest cultiu. El motiu: la relació entre Santa Coloma de Queralt i el safrà, connexió que s’inicia a l’època medieval, i que en part, ha sobreviscut fins a l’actualitat.

safra

En aquesta segona edició, es pretén emfasitzar un element que recull història, paisatge, patrimoni i identitat. Aquest nou protagonista és la gastronomia, la cuina. Perquè la cuina és un símbol d’identitat, és el mirall d’unes tradicions, d’unes maneres de fer, en definitiva, de la història d’un poble.

safrà quer alt

5 Showcookings amb el safrà com a protagonista.

Així doncs, el pròxim 12 de novembre, a Santa Coloma de Queralt, s’ha organitzat una jornada on descobrirem les característiques, l’ús i les formes d’utilitzar el safrà en la gastronomia catalana a través de la cuina en directe, el showcooking, que en serà l’activitat principal. Durant tot el dia, a l’emblemàtic espai del Castell dels Comtes de Santa Coloma, s’hi podrà gaudir del talent de cuiners i cuineres de llarg recorregut com Pep Trullols del Restaurant El Colomí, Maria Casajoanes de La Barbacana, Isabel Sitges del Forn Vell de Cervera, Elena Vidal de Sana Coctione i Carlos Barneda del Restaurant Sant Francesc de Montblanc. Amés a més, es gaudirà de tasts de productes exclusius elaborats amb safrà per productors colomins.

Mercat de productes de proximitat i productes amb safrà

Durant tot el matí, a la Plaça de l’Església, es gaudirà d’un mercat de productes amb safrà i de km0 amb productors reconeguts com Formatges Sant Gil d’Albió, Aromis, L’Aresta Cooperativa, al pot petit hi ha, La Segarreta, i molts d’altres. Els productors, comerciants i restauradors colomins participaran a la jornada oferint productes i menús elaborats especialment per aquest dia, amb el safrà com a ingredient estrella.

Altres activitats complementàries de la jornada seran representacions teatrals, visita guiada al call, recollida de flors de safrà i esbrinament a càrrec d’un productor local, xerrades, tastet de ratafia casolana, taller infantil o correfoc.

La programació i tota la informació sobre la jornada es pot consultar a la pàgina www.somterradesafra.wordpress.com o www.stacqueralt.altanet.org. També a les xarxes socials: facebook (@turisme.scq), twitter (turismescq) i instagram (@turismescq).

Si en voleu saber més, ja ho sabeu, ens veiem el 12 de Novembre a Santa Coloma de Queralt!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: