Trufes de de xocolata i cafè

M’ha costat trobar una estoneta per dedicar-me a cuinar una altra vegada i sentir aquella satisfacció d’abans.  Des de fa uns mesos estic inmersa en el projecte final de carrera i quan entro a la cuina tinc la sensació que estic perdent el temps, per això aquest blog no té la marxa que tenia abans. Si teniu algun amic arquitecte potser em podeu entendre! ;) Per sort és en aquests moments quan apareix gent que realment t’ajuda i això s’agraeix moltíssim.

Logo rebost gourmetPer tornar a donar una mica de vida a aquest blog m’ha anat molt bé tenir l’excusa del Rebost Gourmet (la iniciativa que fem juntament amb Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta). Així que, amb la vista posada a futures etapes, us porto aquestes facilíssimes trufes de xocolata amb un toc de Cafè Fred, l’ingredient escollit d’aquest mes.

fred-665

Què és el Cafè Fred?

Vaig descobrir el Cafè Fred deu fer cosa d’un any, i el vaig tastar gràcies a la Sra.Panera* que em van regalar per Nadal. Un cafè intens, molt aromàtic i deliciós. Sempre dic que “fa olor de cafè d’esmorzar d’hotel”, una olor que, tot i no ser gaire cafetera, des de petita que m’encanta!

proceso-03-204x175

La seva elaboració segueix un procés anomenat “cold brew”, que consisteix en macerar els grans de cafè mòlts (torrats per Cafès El Magnífico) en aigua freda durant un període de 24h. Després d’aquest temps, passa per un doble filtrat i es converteix en un cafè concentrat que conserva tots els seus matisos, dolçor natural i aromes originals.

Teniu més informació al seu web.

Trufes de xocolata i Cafè Fred amb nata muntada al moment i caramel salat

trufes-2

Sempre m’ha agradat la barreja de xocolata i cafè, i sobretot, que la xocolata sigui ben negra!  Aquestes són ideals per guardar-les al congelador i servir-les amb els cafès el dia que tingueu convidats. Si les acompanyeu amb una bona nata, muntada al moment, us quedarà ideal! El toc de caramel salat també hi queda super bé, però és opcional es clar ;)

Recordeu visitar les propostes que han fet la Sandra, el Xavi i la Nuni amb el Cafè Fred!

Ingredients:

200ml de nata, 170g de xocolata de cobertura del 70%, 30ml de Cafè Fred.

Cacau pur en pols

Pel caramel: 40g de sucre blanc, 1 cullerada de mantega, 70ml de nata i un pessic de sal.

Per la nata: 100 ml de nata i, opcionalment, 5g de sucre.

Elaboració:

1_ Posar la nata  a bullir en un cassó, i afegir-hi la xocolata. Remenar fins que sigui ben desfeta,  apagar el foc i afegir-hi el cafè.

2_ Reservar aquesta barreja en un bol i un cop sigui freda la guardeu al congelador durant una hora.

3_ Ara ja es poden fer les boletes, amb l’ajuda de l’estri per fer boles petites. En aquest moment les podeu arrebossar amb cacau en pols o bé guardar-les al congelador per a altres ocasions (en aquest cas les arrebosseu abans de servir).

4_ Per fer el caramel salat: en una paella, fondre el sucre i afegir-hi la mantega. Remenar bé i afegir-hi la nata calenta, seguir remenant fins que quedi homogeni. Apagar el foc i afegir-hi el pessic de sal.

5_ A l’hora de servir, m’agrada acompanyar-les amb nata, simplement muntada sense sucre, però tal com us comento als ingredients, hi podeu afegir entre 5 i 10g.

Bon profit i gràcies per ser-hi! :)

*Així de ben acompanyat presenten al Cafè Fred a la Sra.Panera:

poridentidad

Comments

  1. Hola Bet!
    Jo també penso que el cafè i la xocolata són una combinació triomfadora!
    I aquestes trufes són perfectes per acompanyar un cafetó.
    Ànims amb el projecte que ja quasi el tens! I després a donar vidilla al blog i a totes les altres activitats. Molts petons!

  2. Qui a dit xocolata???? No és una combinació molt habitual per a mi, però a la foto es veuen tan llamineres que me’n porto la recepta per provar-les de fer a casa. Espero que el projecte hagi anat molt bé! Una abraçada!

  3. Una proposta sensacional, Bet! A mi també m’agrada molt la combinació xoco-cafè! I el que expliques del bloc….penso que fas bé! Primer és el primer! I ara és el projecte final de carrera! De ben segur que et sortirà tot perfecte!
    Petonets,
    Olga

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: