Truita oberta de carxofes i terregada

Bon dia! Després de bastants dies sense publicar, torno a la cita que tenim amb el Rebost Gourmet, el repte mensual que fem juntament amb Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta per portar-vos ingredients diferents amb 3 idees sobre com cuinar-los.

Aquesta vegada l’ingredient ens l’ha descobert la Nuni, i com no podria ser d’una altra manera, es tracta d’un producte local de la seva ciutat: la botifarra Terregada.

Logo rebost gourmet

La botifarra Terregada

índex

La Terregada era un plat característic de la cuina terrassenca de principis del segle XX però la seva elaboració gairebé s’ha perdut del tot. El xef Artur Martínez i el cansalader Xavier Casanovas, amb el suport del col·lectiu Cuina Vallès, l’han volgut recuperar però amb un format totalment diferent i innovador dins el camp dels embotits.

Què és el que la fa diferent?

Tot i que físicament s’assembla a la botifarra negra de tota la vida, en realitat ni la textura ni el gust no hi tenen res a veure: la terregada és més trencadissa i amb uns gustos molt més intensos.
El que la fa diferent són els ingredients que porta: menuts de porc, ceba, tomàquet, all, ametlla, vi ranci, sal i pebre negre. Aquests ingredients són els que s’utilitzaven per fer l’antiga recepta tradicional anomenat Terregada.

truita oberta

Truita oberta de carxofes i Terregada

Aprofitant les últimes carxofes de la temporada, vaig voler fer aquesta recepta que feia temps que tenia en ment, una recepta tradicional per a una botifarra innovadora (sembla que s’hagin intercanviat els papers!). De totes maneres, em van servir d’inspiració les receptes del Manel i la K de truita de l’Ada. Anem a la recepta?
Recordeu visitar també les propostes que han fet la Nuni, la Sandra i el Xavi!
Ingredients:

3 ous, 2 carxofes petites, 1 tros de botifarra terregada, 1 tros de porro, sal, pebre negre i oli d’oliva.

Elaboració:

1_ Tallar les carxofes a làmines i coure-les en una paella amb una mica d’oli d’oliva, penseu que s’acabaran de coure al forn. Mentrestant, penseu a prescalfar el forn a 180ºC!

2_ Picar el porro i sofregir-lo una mica, fins que sigui tou.

3_ Batre els ous, afegir-hi sal. Untar el plat o cassoleta on volem fer la truita amb una mica d’oli i abocar-hi els ous.

4_ Afegir-hi les carxofes i el porro. Ara també hi podeu posar la botifarra, o esperar-vos a afegir-la 5 minuts abans d’acabar la cocció de la truita, jo vaig fer-ho així.

5_ Enfornar durant 10 minuts aproximadament.

Ja la tenim a punt, bon profit! :)

 

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: