Bunyols de calçots i bacallà per a la revista Anoia Magazín

Ara que comença la temporada de bunyols, us porto aquesta recepta que vaig fer pel número de Febrer de la revista Anoia Magazín. Tot i que només es distribueix als comerços d’Igualada i la comarca de l’Anoia, també la podeu llegir fent clic aquí.

No us perdeu tampoc el reportatge de la mateixa revista on es parla de l’Escola del Bosc situada a Rubió, el meu poble, un projecte pedagògic únic a Catalunya ja que, a diferència d’alguns projectes anteriors, els alumnes (de 2 a 6 anys) ho aprenen tot a l’aire lliure, plogui o faci sol, durant totes les hores lectives. L’edifici (les antigues escoles del poble rehabilitades després de 40 anys sense funcionar) és el seu “refugi”, el lloc on dinen i els més petits hi fan la migdiada.

escola bosc

La revista Anoia Magazín dedica una part important de les seves pàgines a parlar i potenciar la gastronomia de la comarca: restaurants, botigues, artesans i productors. Aquesta vegada han fet unes pàgines especials dedicades als calçots i les calçotades que, amb tot el respecte pels Calçots de Valls (IGP), aquí també se’n fan de molt bons i any rere any van agafant més volada! ;)

anoia magazin

 

Temps de calçots i calçotades, de bunyols i quaresma, de bacallà… Ja ho tenia, la recepta ideal eren uns bunyols de calçots i bacallà que van resultar ser deliciosos!

Bunyols calçots i bacallà

Anem a la recepta?

Ingredients:

12 calçots escalivats, 120g de bacallà dessalat

125ml d’aigua, 125ml de llet, 110g de mantega, 5g de sal, 140g de farina i 3 ous

Oli d’oliva per fregir

Salsa de calçots per servir

Elaboració:

1_ Escalfem l’aigua, la llet, la mantega i la sal en un cassó. Quan arrenqui el bull hi afegim la farina de cop i remenem bé.

2_ Passem aquesta barreja a un altre bol i anem afegint els ous d’un en un.

3_ Quan ja tinguem els 3 ous ben incorporats, hi afegim el bacallà dessalat esmicolat i els calçots pelats i tallats a rodanxes petites. Deixem refredar a la nevera.

4_ Posem un cassó al foc amb 4 dits d’oli d’oliva (millor que el cassó sigui petit), mentrestant i amb l’ajuda d’un parell de culleretes, fem els bunyols i els anem reservant. Quan l’oli arribi a una temperatura de 170ºC, fregim els bunyols per tandes i els anem reservant en un plat amb paper absorbent.

5_ Servim els bunyols acompanyats de la tradicional salsa de calçots.

 

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: