Tallarines amb crema de tòfona i ceps confitats

Avui us porto una recepta amb la que quedareu la mar de bé i a més a més és molt fàcil de fer, com la majoria de receptes de pasta.

Passat l’estiu vam quedar amb la Sandra i la Nuni per dinar i posar-nos al dia. Quan visitem llocs diferents i trobem productes especials normalment ens els regalem i fins i tot a vegades acaben sent protagonistes del Rebost Gourmet. Un d’aquests productes és la pasta de tòfona de Morella que ens va portar la Sandra després de les seves vacances al Maestrat, una zona que us recomano visitar!

tallarines tòfona2

Feia molt temps que tenia ganes de fer els tradicionals “spaghetti alla crema di tartufo”, sobretot des del dia que el Joel, parella de la meva cosina Mariona, em va demanar si li podia explicar com fer-los. Així que, aquesta recepta, feta a la meva manera, és una dedicatòria tardana cap a München! ;)

Els ceps són confitats a casa (al final de la recepta us explico com fer-los) i vaig pensar que seria una bona combinació. Però si voleu saber la veritat, potser no cal que els hi poseu, simplement amb la crema de tòfona i el rovell d’ou queden unes tallarines espectacularment bones!

tallarines tòfona

Anem a la recepta?

Ingredients:

Per a 2 persones

150g de tallarines, sal i aigua per bullir.

1 culleradeta de pasta de tòfona, 1 culleradeta de mantega, 200ml de nata líquida, sal, pebre negre i 1 rovell d’ou.

Elaboració:

1_ Posar l’aigua a bullir.

2_ Escalfar la mantega a una paella i afegir-hi la culleradeta de pasta de tòfona. Seguidament abocar-hi la nata líquida i deixar que arrenqui el bull, salpebrar i apagar el foc.

3_ Afegim sal a l’aigua, posem les tallarines a bullir durant 5 minuts (el temps total era de 7 minuts). Passats els 5 minuts: les passem a la paella amb la nata i acabem de coure 2 minuts més.

4_ Servim en un plat amb un rovell d’ou (amb una mica de sal per sobre) i, si voleu, una mica més de pasta de tòfona per decorar, així com una mica de julivert picat i un polsim de pebre negre. Si voleu posar-hi els ceps confitats, ara és el moment.

Notes:

  • Si voleu fer els ceps confitats a casa: escalfeu oli d’oliva en un pot fins a 80ºC, afegiu-hi els ceps, un gra d’all i deixeu reposar.  Aneu controlant que l’oli no baixi de 70ºC. Tarden mitja horeta si són petits. Després es deixen refredar dins del mateix oli.

Comments

  1. Quina gaaaaaanaaaaa!!!! Ara me’n cruspiria un plat sencer!!
    Una combinació boníssima!! Els provaré de fer! Petons!!

    • Nuni segur que en un pim pam els tindràs fets! I si a més a més feu la pasta fresca a casa amb l’accessori que tens de la KA encara quedaran millor ^^
      Petonets :)

  2. Ooooooh!! Quina ilu que t’agradés cuca! El plat fa una pintassa espectacular, ceps i tòfona…. nyaaaaam!!

    Que per molts anys ens poguem seguir portant cosetes! :P

    Petonets
    Sandra

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: