Amanida Caprese

Seguim amb les receptes fàcils dedicades a tots els que sovint me’n demaneu ;) Però aquesta vegada, després de la tanda de dolços, en toca una de més sana, oi? Avui us porto l’amanida Caprese.

La Caprese és una amanida d’estiu i poques coses són tan senzilles de fer, però eps! El que és important i mai em cansaré de repetir és que els ingredients siguin de qualitat i de temporada.

Podria dir que sóc fan de qualsevol amanida, sobretot quan són ben complertes i poden servir de plat únic. Però aquesta en especial té un no sé què que m’encanta i queda la mar de bé a la taula en els àpats festius.

mozzarella

Un dels ingredients protagonistes d’aquest plat és la mozzarella fresca. Sovint es diu que “a Itàlia no hi ha tantes búfales com per fer tota la mozzarella del món” i és veritat, moltes vegades la trobareu feta amb llet de vaca. Serveix igual? Es clar que sí, però aquí us deixo un parell d’apunts per si teniu ganes de tastar la mozzarella vera: 

  • Mireu que tingui els segells de qualitat de la DOP i de la Mozzarella di bufala Campana. La Campània és la regió italiana amb més producció de llet de búfala, tal com explica l’Antonella aquí.
  • Un altre dels indicatius de qualitat és aquesta prova: quan la talleu ha de tenir una capa fina més dura a la part exterior i en canvi per dins ha de ser més aviat cremosa, però no tan exagerat com en la burrata.

Evidentment també podeu fer servir la mozzarella catalana de búfala, de la qual us en vaig parlar aquí.

DSC00572

Pel que fa als tomàquets, la temporada dura fins a finals de setembre i les varietats són infinites. A casa ens agrada molt tastar diferents varietats de tomàquet i quan anem a l’Aragó ens fem tips de menjar tomàquet rosa de Barbastro, deliciós!

Aquesta vegada no en teníem, però els que us ensenyo també hi van quedar molt bons! En tot cas, el que és important és que n’escolliu uns de carnosos i, a ser possible, que tinguin gust de tomàquet ;)

I finalment el 3r ingredient protagonista: l’alfàbrega! Si teniu una terrassa on hi toqui l’ombra i una mica de sol us aconsello posar una torreta d’alfàbrega i la gaudireu durant tot l’estiu. A nosaltres el sol ens la panseix i no hi ha manera que creixi bé, així que aquesta la comprem al Tres Unces d’Igualada, que la porten del seu projecte EcoPlanter situat a Argençola.

amanidacaprese

Si feu un sopar de platets per compartir us aconsello repartir-la en uns quants bols petits al llarg de la taula, queda moníssima i més fàcil impossible!

Si voleu versions més originals d’aquesta amanida podeu visitar el blog de la Sandra i el Xavi, a casa seva hem menjat autèntiques virgueries de la Caprese ;)

Com es fa?

1_ Rentem els tomàquets, els tallem i opcionalment retirem les llavors.

2_ Treiem la mozzarella de la bossa i l’eixuguem una mica amb un paper absorbent. La tallem a trossos de gruix no gaire fi.

3_ Disposem el tomàquet i la mozzarella en bols. Hi afegim les fulles d’alfàbrega netes i senceres.

4_ Reguem amb un raig d’un molt bon oli d’oliva, hi afegim un polsim de pebre negre i un polsim de sal. (En aquest cas, sal d’olives negres que em va portar la Sandra des de Mallorca).

Comments

  1. Com m’agrada la caprese, bàsica a casa nostra tot l’estiu!!

    Moltes gràcies per la menció petitona, quan vulguis et fem alguna nova versió :P

    Petonets bonica
    Sandra

  2. Molt bona pinta!!
    Mi blog: Sarisfashion.com

    Una abraçada,

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: