Torrada de figues confitades i formatge d’ovella

La recepta que us porto avui és d’aquelles que emocionen. Tal com us he dit moltes vegades, a la cuina s’ha de jugar, intuïr i atrevir-se. Una mica d’aquí, una mica d’allà… i voilà! Si es compta amb bons productes, l’èxit està assegurat.

Actualment Can Bech compta amb una varietat de productes molt àmplia, tot i que les figues confitades van ser el primer que van comercialitzar. Ells mateixos ens expliquen que ja es consumien a l’Antiga Grècia i a l’Imperi Romà, eren i són considerades una delicatessen.

La primera vegada que vaig tastar-les va ser al restaurant Patrón de Barcelona en una amanida de ruca i burrata. Per això vaig estar tan contenta quan vam rebre un pot d’aquestes figues confitades. Les possibilitats d’aplicar-les a la cuina són infinites, tan en plats dolços com salats.

torrada figues

L’altre protagonista de la recepta és el formatge Odre, de la Formatgeria Can Pujol (Vilassar de Dalt). Fet 100% amb llet d’ovella, és de pasta tova, d’intensitat mitjana i molt, molt, agradable.

Puc assegurar-vos que és un gran descobriment, el millor que hem tastat mai dins d’aquesta varietat. Deixeu-lo una estona a temperatura ambient i ja m’explicareu què tal! ;)

Un pa de veritat, unes avellanes (sempre de Reus!) i unes fulles de menta acabaran de donar el toc de gràcia a aquesta recepta tan senzilla com deliciosa.

torrada figuess

Anem a la recepta?

1_ Agafem una llesca de pa bo i la torrem.

2_ Tallem uns quants talls del formatge que haurem escollit. També posem a punt les figues, en toquen una o dues per llesca.

3_ Disposem els talls de formatge i les figues per sobre del pa, amb una mica de gràcia.

4_ Hi escampem un parell o tres d’avellanes torrades i trinxades, així com unes fulletes de menta, hi donaran frescor i hi combinen molt bé.

5_ Reguem amb un rajolí (sense passar-nos) d’un bon oli d’oliva. Queda moldre-hi un polsim de pebre negre i, si voleu, afegir-hi un pessic de sal.

Bon profit!

Comments

  1. M’agradaria poder tastar un trosset…..ha de ser una delícia!
    Petons, Bet!
    Olga

  2. pebreixocolatamarta says:

    El secret és la matèria primera, realment… Però la presnetació també t’ha quedat de luxe!
    Marta

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: