Entrepà de Pastrami i salsa de iogurt

Avui us porto l’última proposta que hem pensat pel Rebost Gourmet, el repte que fem conjuntament amb la Nuni de Cuinetes i la Sandra i el Xavi d’Els fogons de la Bordeta.

L’ingredient escollit és el pastrami. N’heu sentit a parlar mai? l’heu tastat? Podríem dir que és com un embotit, generalment fet amb carn de vedella (tot i que he llegit que fins i tot se’n fa de gall d’indi), curat en salmorra amb diferents espècies i posteriorment fumat.

Logo rebost gourmet

El Pastrami és d’orígen Romanès i va ser introduït als Estats Units, on és molt popular, per la immigració jueva a mitjans del s.XIX.

Si viatgeu a Nova York, podreu tastar els clàssics entrepans: servits entre dues llesques de pa de sègol amb una quantitat (molt) generosa de pastrami, cogombrets i coleslaw. Però no patiu, podeu mirar la versió que han preparat la Sandra i el Xavi i us en fareu la idea. ;)

Una altra opció, també molt recomanable i popular a NY, és la de la Nuni: una bona quantitat de pastrami entre dos bagels, els famosos panets rodons amb un forat al mig, i afegint-hi acompanyaments variats.

pastramiEn el meu cas, feia molt temps que tenia al cap fer pa Naan i vaig pensar que seria una bona idea per combinar amb el pastrami. Us he de confessar que em va costar una mica decidir quina recepta fer ja que entre blogs i vídeos demostratius, vaig trobar unes quantes variants de la recepta. La manera original de fer-los és en uns forns circulars que es diuen Tandoor, el fet de tenir el foc o carbó a dins els hi dóna una aroma peculiar. De totes maneres, us animo a que proveu de fer-lo a casa!

Segurament totes les versions tenen el seu perquè, el seu toc de gràcia, o potser són de regions diferents, no ho sé, tinc ganes d’aprendre’n una mica més! El cas és que és un pa deliciós, segur que a casa el repetirem per acompanyar altres plats.

pastrami 3

Anem a la recepta?

Ingredients per a 4 entrepans:

Per fer el pa:

SECS: 160g de farina, 1 culleradeta de sucre morè, 1/2 culleradeta de sal, 1/4 culleradeta de llevat sec de forner.

LÍQUIDS: 65g de iogurt cremós (no ensucrat), 30g de mantega i 50g de llet.

Per la salsa de iogurt:

1 iogurt cremós (no ensucrat), 1 culleradeta de mostassa a l’antiga, 1/4 de ceba tendra tallada ben petita, 3 fulles de menta, 1 culleradeta d’oli d’oliva, ratlladura de llima i pebre negre al gust.

Altres:

12 llesques de pastrami, 8 fulles d’enciam fulla de roure, 1 grapat d’avellanes torrades

Com ho fem?

Elaboració del pa Naan:

1_ Escalfem la llet juntament amb la mantega i la deixem refredar una mica.

2_ En un bol hi barregem tots els ingredients secs.

3_ Barregem la llet+mantega amb el iogurt, remenem i ho anem incorporant a poc a poc a la barreja d’ingredients secs.

4_ Amassem a dins del bol, amb la mà, fent que la massa agafi aire. Veureu que al principi està una mica enganxosa però al cap d’uns 5 minuts de treballr-la ja es desenganxarà de les parets del bol. Deixeu reposar a la nevera, untada amb una micona d’oli i tapada amb film durant almenys 4 hores.

5_ Traiem la massa de la nevera, la dividim en 4 parts iguals i les bolegem. Deixem reposar tapat amb film, a temperatura ambient, entre mitja hora i una hora (ara a l’estiu amb mitja hora n’hi ha prou).

6_ Ara sí que podem enfarinar el marbre de la cuina, i també el corró. A part, posem una paella a escalfar al foc.

7_ Anirem preparant els pans d’un en un. Agafem la primera bola i l’estirem, l’humitegem amb aigua per les dues bandes i la col·loquem a la paella (que ha d’estar molt calenta). Quan comença a fer algunes bombolles i ja no brilla, la tombem i deixem coure 1 minut més.

8_ A mesura que anem coent els pans, els anem apilant en un plat, tapats amb paper d’alumini. L’escalfor farà vapor i ens ajudarà a que quedin tous i flonjos.

Fem la salsa:

És tan fàcil com barrejar tots els ingredients en un bol i deixar-la reposar a la nevera! ;)

Muntem l’entrepà:

Agafem els pans Naan, a cadascun hi disposem un parell de fulles d’enciam, 3 llesques de pastrami, 2 cullerades de salsa i un grapadet d’avellanes torrades i trinxades. Emboliquem i… Bon profit!

Comments

  1. Com mola el pa Naan! No n’he fet mai però l’he tastat i és boníssim!
    Felicitats per la proposta. Has fet una preparació ben allunyada dels entrepans tradicionals de pastrami i t’ha quedat molt bé! Crec que la combinació de gustos ha de ser boníssima! I m’encanta el toc crunchi que li ha de donar les avellanes torrades.
    Molts petons i bones vacances!!! :D

  2. M’encanta el pa naan! Jo tampoc n’he fet mai, però amb la pinta que té d’aquest estiu (aquestes vacances que tinc a les portes!!) en penso fer segur!
    Una combinació ben peculiar, pe`ro venint de tu segur que deliciosa!
    Petonarros princesa!
    Sandra

  3. He descobert el pastrami gràcies a vosaltres, així que….el proper pas serà tastar-lo! Quina de les tres em convida a un dels vostres meravellosos entrepans!!! O les tres?
    Petons, Bet!
    Olga

  4. pebreixocolatamarta says:

    És molt entretingut i gratificant, fer el pa a casa. D'”exòtics” no n’he fet mai, però m’encanta. A veure si m’animo a fer-lo
    Marta

    • Totalment d’acord! A mi em falta una mica de temps però amb pans així de fàcils i bons, queda solucionat, petons i bona setmana! :)

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: