Pasta amb bròquil o la meva versió del cime di rapa.

Se’m fa estrany que encara no us hagi explicat aquesta recepta, l’he repetit moltíssimes vegades des del dia que la vaig aprendre i m’encanta! A més a més és molt fàcil i pràctica de fer.

En realitat, el nom de la recepta original és “Orecchiette con le cime di rapa“. Orecchiette és una pasta curta feta amb sèmola de blat dur, que podeu trobar fàcilment a les botigues especialitzades en productes italians:

854530575_c705ea627a

Però si no en podeu trobar, no patiu, el que és important és que escolliu un tipus de pasta curta i de sèmola de blat dur, ja que qualsevol salsa s’enganxarà millor a la seva superfície rugosa. Jo he fet servir “Mafalda corta“.

L’altre ingredient estrella són els grelos o rapini, també coneguts com a broccoli rab (raap o raab), broccoletti, broccoli di rape, cime di rapa, rappi o friarielli. A falta de grelos sempre he fet servir bròquil o brotons/espigalls quan n’és temporada.

cime di rapa 3

De la combinació d’aquests dos ingredients, juntament amb un sofregit molt gustós en surt una recepta fantàstica. Sembla un “fals pesto” però evidentment el gust no hi té res a veure. Sé que és un plat poc fotogènic però espero que la proveu de fer i us agradi:

Ingredients:

Pel sofregit: 1 ceba de figueres, 1 o 2 filets d’anxova en conserva, 1 gra d’all, 1 grapat de pinyons, oli d’oliva, sal, pebre negre i aigua o vi blanc.

Per la pasta: 70g/persona i 1 bròquil (o brócoli) o també brotons.

També necessitarem una mica de formatge d’ovella curat, jo he fet servir Idiazábal.

Com ho fem?

1_ Tallem la ceba ben petita, la sofregim en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan comenci a agafar color la cobrim tot just amb aigua o vi blanc. Salpebrem i deixem que confiti.

2_ Quan s’hagi evaporat l’aigua hi afegim un grapat de pinyons, els filets d’anxova tallats petitets i un gra d’all ben picat. Saltegem durant un parell de minuts i ja podem apagar el foc.

3_ Mentre fem el sofregit, anem avançant la pasta: tallem els espigalls del bròquil (sense els tronquets) i els afegim a una olla on hi tindrem aigua bullint. Bullim durant 5 minuts.

4_ Passats els 5 minuts hi afegim la pasta (a la mateixa olla, sense treure el bròquil!) i la coem durant l’estona que ens indica el paquet, en aquest cas 9 minuts.

5_ Escorrem la pasta amb el bròquil i l’afegim a la paella on hi tenim el sofregit.

6_ Servim amb unes làmines d’Idiazábal o parmesà i un raig d’oli d’oliva.

Nota: a l’hora de fer el sofregit no us passeu amb la sal ja que porta les anxoves! Més val rectificar després. Si no teniu pinyons, també hi podeu posar ametlla.

Bon profit! :)

Comments

  1. òndia, quina delícia de plat, Bet! Queda apuntat!

  2. Caram, no coneixia cap d’aquestes pastes! A mi les salses de verdures amb la pasta m’encanten, així que m’apunto la recepta!

  3. Gràcies Marina i Gemma, si proveu de fer la recepta espero que us agradi i que m’ho expliqueu! ;)

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: