Fricandó de carxofes

El plat que us porto avui us enamorarà! Això si us agraden les carxofes, ja que en són les protagonistes. Es tracta d’una versió del fricandó però sense carn, apta per a tothom. És d’aquelles receptes que reposades encara són més bones, per tant la podeu preparar el dia abans sense cap inconvenient.

La temporada de la carxofa s’acaba entre març i abril. És important que les carxofes que compreu siguin ben fresques i de qualitat, que tinguin un clotet a la punta i estiguin ben apretades de dins. A Catalunya trobareu principalment la carxofa del Prat i la carxofa del Delta, que allarga una mica més la temporada respecte la primera.

Fricandó de carxofes i camagrocs

Veureu que també hi hem afegit camagrocs secs, a casa en tenim moltíssims ja que aquesta última tardor els camagrocs van ser dels bolets que més es van trobar! Aquesta recepta està inspirada en la que surt al llibre Cuina per Solters, de l’Isma Prados.

Espero que proveu de fer-la i que en gaudiu, prepareu llesques de pa, us faran falta! ;)

Ingredients:

4 carxofes, 1 grapat de camagrocs secs

Pel sofregit: 1 ceba de figueres, 1 pastanaga i 1 pot petit de tomàquet pera en conserva (aquest, casolà), 1 copeta de vi ranci.

Farina d’arròs, sal, pebre negre, llorer, aigua mineral, avellanes torrades, 1 all, oli d’oliva i oli per fregir (pot ser d’oliva o de girasol si voleu)

Com ho fem?

1_Posem els camagrocs a hidratar.

2_Piquem la ceba i la posem en una cassola amb oli d’oliva, que comenci a coure. Tallem la pastanaga a trossets petits i l’afegim a la ceba.

3_Quan la ceba transparenti, hi afegim els camagrocs i saltegem fins que siguin cuits. Llavors hi afegim el tomàquet en conserva i salpebrem. Afegim la copeta de vi ranci i deixem fer xup xup durant 10 minuts.

4_ Mentrestant pelem i tallem les carxofes a làmines no gaire fines, les enfarinem amb la farina d’arròs i les fregim. Reservem en un paper absorbent.

5_ Agafem les carxofes arrebossades i les col·loquem a la cassola, l’una al costat de l’altra. Cobrim amb aigua (o brou de verdures) i deixem fer xup-xup durant 15 minuts.

6_ En un morter hi piquem un grapat d’avellanes torrades i un gra d’all. Hi afegim una cullerada del suc de les carxofes, remenem bé i seguidament deixatem la picada al suc de la cassola.

7_ Deixem coure un minut més, apaguem el foc i tapem.

Comments

  1. ohhh,,,, a mi m’enamora!!!!!!!!!!!!! Ha de quedar super gustós, amb la picada i tot, mmm.. i reposat segur que molt millor. Una bona llesca de pa i a disfrutar!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: