Florentins de nibs de cacau i ametlla [Rebost Gourmet]

Ja tenim aquí una altra edició del Rebost Gourmet! El repte que fem conjuntament amb Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta. Aquesta vegada hem escollit els nibs de cacau. Teniu curiositat per saber què són? :)

Logo rebost gourmetEls nibs de cacau, altrament coneguts com grué, s’obtenen de les faves del cacau. Aquestes, una vegada fermentades, s’assequen durant un període d’entre 7 i 14 dies. D’aquesta manera s’aconsegueix eliminar la humitat i el germen.

A continuació, són traslladades a diferents ports arreu del món. Llavors es torren i se’n separa la closca (que es fa servir per productes enriquits amb fibra de cacau).

El torrat aporta aroma i a la vegada també esterilitza les faves de cacau. La part que queda sembla una ametlla, però enlloc de partir-se en dues parts iguals, aquesta es trenca en trossets… I aquests trossets són els nibs.

nibs

Actualment s’han posat molt de moda entre la gent que segueix dietes d’alimentació natural, ja que és un substitutiu de la xocolata amb un % molt més baix de sucre i greixos. Normalment els afegeixen a les macedònies o als batuts. A més a més aporta nutrients i antioxidants.

Però evidentment també es poden incorporar a preparacions dolces: arrebossant unes trufes de xocolata, fent unes piruletes de caramel i nibs… O també amb les receptes que ens proposen la Nuni, i la Sandra i el Xavi. No deixeu de visitar els seus blogs per agafar més idees sobre com fer servir els nibs, segur que us encantaran les seves propostes!

Florentins de nibs de cacau i ametlla

Els florentins són de la familia dels nougats, normalment es serveixen com a element decoratiu (per gelats o altres postres) però també són una bona opció com a pasta de te o cafè. Un cop cuits acostumen a agafar humitat, per tant s’han de guardar ben tapats!

Florentins de nibs de cacau i ametlla:

Ingredients:

115g de nata, 100g de sucre, 65g de glucosa líquida, 15g de mel, 80g de nibs de cacau, 80g d’ametlla granet i 35g de farina.

Recepta de l’escola Hofmann. Podeu substituir els nibs per un altre fruit sec: avellanes, festucs...

Com ho fem?

1_ Bullir la nata amb el sucre, la mel i la glucosa.

2_ Barrejar l’ametlla i els nibs amb la farina tamisada. Incorporar la barreja al cassó. Remenar i deixar refredar.

3_Omplir motlles de silicona de Ø5cm, amb 1 culleradeta petita de pasta.

4_ Coure a 160ºC fins que agafin color torrat. Ull no us passeu amb el torrat, ja que podrien quedar amargants!

Habitualment, un cop freds es decoren amb xocolata amb llet atemperada, pel cantó llis. També vaig aprendre del blog de la Gemma, que aquesta massa es pot guardar a la nevera durant uns dies i enformar quan sigui necessari.

Bon profit!

Comments

  1. Ramon de les Olives says:

    Quina bona pinta! I quin descobriment… com a alternativa a la xocolata, ara falta provar si de gust està al nivell^^

  2. Nyam, nyam, nyam!!! Sincerament no sé si mai he menjat un florentí, però veient la fila d’aquests estic convençuda que m’encantarien!! Quina pinta fan, ets una crack, ho saps oi?
    Petonets carinyo
    Sandra

    • Jo fa un any no sabia ni que existien, però són un vici!! Avui n’he tornat a fer (perquè vaig guardar part de la massa a la nevera) i han volat ^^
      Petonets!!

  3. Per favor! Quin vici aquests florentins!!!
    Tens raó… sempre diem que hem de quedar i tastar-ho i dificilment ho podem fer… :(
    Un dia podem fer un pongo dels The Best #rebostgourmet i així ho solucionem!! ;)
    Petons preciosa!!! :)

    • Sí!!!! estaria molt bé fer els The Best!!! podriem fer-ho quan ja faci un any de #rebostgourmet, així en plan celebració ^^
      Petonets!!

  4. Vinc del blog de la Nuni i acabo de descobrir les bones propietats dietètiques del grué de cacau… jo només me’l mirava des del punt de vista pastisser :)
    Molt bona idea posar-ne a les florantines. I m’agrada així fetes en motlles, queden molt boniques!!!

    • Moltes gràcies Gemma, només em va faltar acabar-los amb xocolata amb llet atemperada. Un dia ho vaig fer i van quedar deliciosos.
      Petons!

  5. Has fet una recepta molt temptadora, Bet! Me l’apunto! Jo, els nibs, els feia servir per barrejar amb el cafè mòlt abans d’infusionar-lo a la màquina espresso. Així, queda un cafè amb un aroma de cacau molt bo!! Petons

    • A si? doncs ho trobo molt bona idea, la combinació de cafè-cacau m’encanta! A veure si un dia ho puc provar, tot i que ara amb les Nespresso malament rai… Sort que guardem una cafetera autèntica encara ;)
      Petons! Quan arriba l’Arlet?

  6. Bet una combinacion fantastica y estoy seguro que tendre que probarlos estos grué de cacao,cuando los vea,me ha picado la curiosidad con vuestras propuestas.
    Bona setmana

    • Hola Miquel! Pues muy fáciles de encontrar no son, estos los compramos en la tienda OBBIO que está en la calle Muntaner. A ver si te animas, seguro que te sale una receta estupenda! :)
      Petons!

  7. cullerotfestuc says:

    No he provat mai els florentins xo amb la pinta que tenen millor… Pq me’ls menjaria tots! ;)
    Petunets
    Eva

    • Hola guapissima! Doncs ja veuràs quan els provis!! són de vici, tot i que costa una mica agafar el punt junts de forn. Jo els vigilo tota l’estona!!
      Petonets! :)

  8. Ui!!!! molt millor en aquests temptadors florentins que en una “dieta”, on va a parar!!!
    petonets

Trackbacks

  1. […] Ja tornem a ser aquí amb una nova proposta del rebost gourmet!! Continuem descobrint nous productes que intentem aplicar-los de la millor manera a la cuina amb les propostes que us portem cada mes al rebost gourmet amb els Fogons de la Bordeta i Tasta Rutes. […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: