Aromàtics del Mediterrani, un projecte d’emprenedoria.

Tots sabem que avui en dia engegar un projecte és molt complicat. Sempre hi ha tota mena d’obstacles: administratius, burocràtics, financers… Però amb seny, una mica de rauxa, ganes i dedicació al final tot es pot aconseguir. Per això em va agradar conèixer els nois que estan al capdavant de la petita empresa “Aromàtics del Mediterrani”.

Avui us explico la seva història perquè crec que es mereixen que se’n faci difusió, igual com tots els altres petits productors que treballen dia a dia per oferir-nos productes de qualitat.

ARM

Un mestre, un enginyer i un sommelier units per amistat i per principis, amb moltes ganes de fer realitat els seus somni tot seguint 5 idees clares:

 L’admiració cap una cuina saludable.

 La debilitat cap a la dieta mediterrània.

 L’Amor per la terra i els productes que genera.

 La defensa de l’agricultura ecològica i de proximitat.

 El reconeixement a l’exterior dels productes de casa nostra.

Com comença la idea?

Un d’ells ja feia temps que elaborava olis aromàtics amb el seu avi a la masia de Torà, un petit poble de la comarca de la Segarra. Com que li encanta cuinar, preparava sopars pels seus amics i així van poder tastar els olis. Van trobar que tenien molt potencial i va sorgir la idea de comercialitzar-los.

Projecte de micromecenatge o “crowdfunding”

Sense perdre pistonada, van pensar que la millor manera de trobar finançament (recordem que són 3 estudiants) era muntant un projecte de micromecenatge a la plataforma Verkami.

L’objectiu era aconseguir 3.500€ per tal d’acondicionar el local, comprar els dipòsits, la matèria prima i el material. Van aconseguir finalitzar el Verkami amb èxit, superant l’objectiu inicial i a partir d’aquí es van posar en marxa.

Quin és el valor afegit dels seus olis? Per què aquests i no uns altres?

Els seus olis són especials perquè a diferència d’altres marques, estan macerats amb herbes naturals i no amb essències. Al seu interior no hi trobareu herbes liofilitzades (habitual en altres productors), que no aporten gust.

El procés, un cop obtingut l’oli, és el de macerar-lo amb les herbes o espècies durant 3 setmanes en uns dipòsits d’acer inoxidable. Els productes que fan servir per macerar els introdueixen al dipòsit amb uns filtres i així quan els treuen, l’oli queda totalment net.

Quines varietats d’oli comercialitzen?

El toc mediterrani: una selecció de les millors herbes aromàtiques típiques del mediterrani. Un oli pensat especialment per acompanyar carns, pasta i verdures a la brasa.

L’infern: oli picant, aromatitzat amb bitxo i una selecció de cinc pebres. Combina a la perfecció amb verdures i pasta fresca.

El fresc: combinació excel·lent del cítric de la llimona amb l’aroma i la frescor de la menta. El fresc és un oli expressament indicat per acompanyar plats de peix o marisc.

L’italià: oli especial per pizza. Ha sigut macerat amb la selecció dels millors bitxos, romaní i un toc de pebre.

Altres curiositats:

El disseny senzill i alhora vistós fa que no passin desapercebuts (sobretot per aquells que a vegades només comprem per l’etiqueta ;))

Tot el procés el fan ells: macerar, embotellar, enviar… És una empresa petita que fa poc que ha començat però amb el seu entusiasme segur que arribaran molt lluny, tan lluny com enviar olis als EUA! I és que van guanyar un concurs de la Generalitat per tal de poder exportar els seus productes.

On els podeu trobar?

No s’estan quiets, els trobareu a moltes fires. A més a més, de cara a Nadal ja tindran oberta la nova web amb la possibilitat de comprar online i així poder fer regals originals. A part, també els trobareu a  botigues de Manresa i Barcelona.

ARM

Nosaltres ja els hem tastat tots i ens han agradat moltíssim. A l’hora d’escollir els productes pel rebost, dóna gust saber que estàs contribuïnt amb petites empreses properes i que treballen bé.

La veritat és que admeten moltes possibilitats, aquí en teniu una que ens ha encantat. Facilíssima de fer, és una recepta ideal per la tardor i aquests dies en que tan aviat plou com fa calor.

Tallarines amb picada mediterrània, camagrocs i ARM

tallarines amb camagrocs i arm

 

Ingredients:

Per la picada: 1 grapat d’ametlles torrades i pelades, 1 manat de fulles d’alfàbrega, 1 gra d’all, 1 anxova, 1 culleradeta de tàperes, 1/2 culleradeta de mostassa i 4 cullerades d’oli “toc mediterrani” d’ARM.

Opcional: camagrocs (aprofiteu ara que se’n troben moltíssims!), formatge feta, etc.

Tallarines (quantitat segons nº de comensals).

Com ho fem?

1_ Posem l’aigua a bullir per tal de coure les tallarines, segons les indicacions del paquet.

2_ En un morter: piquem l’all i les ametlles. Seguidament afegim les fulles d’alfàbrega, les tàperes i l’anxova (opcional). Piquem. Finalment hi afegim la mostassa i l’oli, acabem de remenar i deixem reposar.

3_ Coem els camagrocs en una altra paella, amb una miqueta d’oli i el foc baix.

4_ Escorrem la pasta i la servim immediatament amb la picada i els camagrocs.

Ah i recordeu que… La pasta no espera la salsa! ;)

Comments

  1. Aromatics del Mediterrani says:

    Moltes gràcies Bet, ha quedat molt bé Felicitats, provarem la recepta, quina bona pinta!!!

    • Hola nois, encara em queda fer unes quantes receptes més! Vam fer una pizza de verdures, acompanyada de l’oli italià, que va quedar… Deliciosa!! A veure quan tinc temps de repetir-la per publicar-la. Moltes gràcies a vosaltres, teniu un projecte fantàstic!

  2. Ooohh!! Quina nova proposta!!! Aquests olis han de ser….mmmmm…delicatessen, delicatessen…..
    Petons,
    Olga

  3. Jamesgraner says:

    Els he probat personalment i puc dir que no hi ha res millor! bona idea i gran producte, les meves felicitacions Aromatics

  4. Els olis prometen molt, fins i tot per fer un regal! I la pasta no tardarem massa en provar-la aquí casa!! Un petó Bet!
    Gal·la

    • Hola preciosa!
      Quina il·lusió trobar-me un comentari teu per aquí :)
      És veritat, és un bon regal! De fet, han fet un pack amb els 4 olis per poder regalar-los junts.
      Petons!!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: