Carbassa agredolça amb iogurt i cruixent de brick

Després d’aquestes llargues vacances, tornem a engegar el blog amb moltes ganes i energia! I què millor que aprofitar l’ocasió per presentar-vos la nova edició d’El Rebost Gourmet? El repte que fem juntament amb Cuinetes i Els fogons de la Bordeta aquesta vegada tracta de vinagres.

A un bon rebost no hi pot faltar mai l’oli, la sal, el pebre o el vinagre… I segur que som uns quants els que ens animem a provar productes i espècies diferents, més enllà dels quatre bàsics, per donar un toc especial als plats. Logo rebost gourmetDurant la passada edició d’Alimentària a Barcelona vam conèixer la gent de Badia Vinagres, una empresa fundada a Mollerussa (Pla d’Urgell) l’any 1908. Amb el pas de les diferents generacions, han crescut i evolucionat mantenint-se fidels a la seva filosofia i sense perdre gens de qualitat.

La seva gamma de vinagres rep el nom de “Castell de Gardeny” i consta de moltes varietats diferents. La veritat és que ens ha costat escollir quin faríem servir ja que tots aporten molt joc a la cuina.

Carbassa vinagres gardeny

Ja que la meva idea era elaborar un postre, vaig escollir el “Vinagre de cava rosé”. L’experiment inicial va ser fer un sorbet que va quedar boníssim de gust, però el color i la textura s’havien de millorar.

Sense perdre l’esperança i amb el repte d’aplicar el vinagre a una elaboració dolça, ha sortit aquesta recepta que sorprendrà a més d’un però que al final acaba sent un postre tan digne com qualsevol altre i que a més a més no porta grans quantitats de sucre. Anem a la recepta?

Ingredients:

Per la carbassa: 1/4 de carbassa de violí, oli d’oliva i sal.

Després: 1 cullerada de mel i 1 cullerada de vinagre de cava rosé.

Pel iogurt: 1 iogurt natural, 1/2 culleradeta de pasta de vainilla i 1 culleradeta de sucre morè.

Pel cruixent: 1 làmina de pasta brick.

Com ho fem?

1_ Primer de tot preparem la carbassa: La tallem a dauets i la disposem en una safata apta pel forn, amanida amb oli d’oliva i un polsim de sal. Tapem amb paper d’alumini i enfornem 15′ a 180ºC.

2_ Al treure-la del forn, hem de comprovar que es pugui punxar bé.

3_ Passem els dauets a una paella i els saltegem amb la mel i el vinagre. Reservem tebi.

4_ Arruguem una làmina de pasta brick i l’enfornem a 180ºC fins que agafi un to torradet. Reservem i trenquem fent-ne trossos.

5_ Barregem el iogurt amb la vainilla i el sucre, ben senzill… Ja ho tenim tot a punt per emplatar.

6_ Col·loquem una mica de iogurt al fons del plat. Amb l’ajuda d’un cèrcol afegim la carbassa i finalment el cruixent de brick que al ser neutre simplement ens aporta textura i volum.

Bon profit! i no us oblideu de visitar les receptes de Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta! :)

vinagres

Comments

  1. Hola Bet!!
    Una proposta súper original!! També ho era el sorbet i el color era maco!! ;)
    Genial la idea de aplicar el vinagre en unes postres!! Ara que amb lo bons que estan aquests vinagres qui no s’animaria a provar-ho!!
    Molts petons!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  2. Uau, és una recepta de postres molt original. La carbassa dóna molt de joc.
    No coneixia aquest vinagre, gràcies per compartir!

  3. Si és que aquesta recepta només la podia fer la meva nena, estàs feta una super crack! M’encanta, encara que el sorbet també feia molt bona pinta! Que ens el faràs un dia? Porfa, porfa, pooorfa!

    El toc de vinagre de cava rosat, genial!!

    Petonets bonica!
    Sandra

  4. Aquestes postres són d’Estrella Michelin!!! Quin treball més ben fet…i quina perfecció! Quin equipàs formeu les tres!!
    Petons, Bet!!
    Olga

  5. Muy buena propuesta y seguro que esta muy buena esta calabaza agridulce y con el yogurt y el toque de la pasta filo queda perfecto¡¡
    peto

Deixa una resposta a Olga Casanova Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.