Rap marinat amb verduretes al forn {El rebost gourmet}

Fa unes setmanes vam anar a passar la tarda al “supermercat” OBBIO, situat al carrer Muntaner de Barcelona, amb la Nuni de Cuinetes i la Sandra d’Els Fogons de la Bordeta.  Passar la tarda a un supermercat?? sí, sí… És un lloc diferent: ampli, amb cafeteria degustació, terrassa interior, llibreria… On tots els productes que tenen són de molta qualitat i tot està molt cuidat. Per cert, a vegades hi fan tallers i també hi ha aparcament interior per a bicicletes! En definitiva, un espai de referència en el món de l’alimentació saludable. El reconeixereu gràcies a aquesta foto de la Nuni:

10255191_10152516193224636_8719739784159389935_o

Tenen més de 6.000 referències de productes i com us podeu imaginar vam trobar un munt de candidats pel nostre Rebost Gourmet!! Un d’ells va ser la pasta d’umeboshi. Sabíem que existia però no en coneixíem el gust, així que ha estat tot un repte culinari el fet de trobar la combinació perfecta perquè donés un toc especial als nostres plats.

umeboshi_puree

A banda de la pasta o puré, com el que hem fet servir nosaltres i que podeu veure a aquesta fotografia d’Els Fogons de la Bordeta, també podeu trobar-ne el fruit.

L’umeboshi és una pruna fermentada, especialment utilitzada al Japó, àcida i alhora salada que aporta moltes propietats medicinals.  Però heu de tenir present que no és un aliment miraculós i que per tant ajuda a regular, però no cura ;)

Com que és molt alcalí, ajuda a regular el PH de la sang, els àcids de l’estómac, i fins i tot, tal com expliquen a Ets el que menges (font de la nostra informació) ajuda a passar la ressaca més dignament ;)

rap marinat amb verdures al forn

La pasta d’umeboshi es fa servir molt en vinagretes i salses. Sovint per amanides o per acompanyar verdures a la brasa. Nosaltres l’hem incorporat a la barreja de maceració per aquest rap. Ha resultat ser una recepta molt i molt senzilla, ideal per tenir fet el dinar en mitja horeta o menys… Vaja, perfecta per l’estiu!! ^^

Anem a la recepta?

Ingredients:

2 cues de rap petites

1 carbassó, 2 pastanagues, 4 espàrrecs, 1 ceba tendra (o les verduretes que tingueu a la nevera).

Per marinar el peix: oli d’oliva, pebre negre, 1 fulla d’api amb el seu tronquet, vi blanc, suc de mitja llima, una culleradeta (cafè) de pasta d’umeboshi i 1/2 gra d’all.

Com ho fem?

Primer de tot posem el peix en un bol suficientment gran i l’amanim generosament amb els ingredients de la marinació. A la llista us he proposat els que vam fer servir nosaltres, sense quantitats perquè d’una banda no les vam mirar i de l’altra això va al gust de cadascú.

El que sí que us puc dir és que no cal que quedi tot cobert, però sí tot impregnat.

Seguidament comencem a tallar les verdures i les anem col·locant a la safata del forn, que tindrem preescalfat a 200ºC. Les salpebrem, afegim un raig d’oli i enfornem durant 15 minuts. Mentrestant tenim el peix marinant i l’anem remenant de tan en tant.

Un cop passats els 15 minuts, treiem la safata del forn i hi afegim el peix. El reguem una mica amb l’oli de la maceració i l’enfornem entre 5 i 7 minuts amb calor a dalt i a baix. No us passeu d’estona, ja que sinó us quedaria sec. Penseu que ja s’ha començat a coure quan l’heu marinat, encara que fos en fred ;)

Retirem del forn i ja podem emplatar. Bon profit!

Logo rebost gourmet

 

Comments

  1. Ai carinyet, què faríem sense el Rebost Gourmet? Ens “obliga” a tenir el bloc en marxa! jejejeje

    La teva proposta m’encanta, bona idea això de fer-lo servir per marinar el rap! Fa molt bona pinta i ha de ser boníssima! :D

    Petonets i visca el Rebost Gourmet!
    Sandra

    • Va ser una gran idea, a hores d’ara no sé pas a quin nivell d’abandonament estaria aquest blog :P I em sabria un greu!!!
      Tot i que l’umeboshi per si sol no em va agradar, aquí marinant el rap va quedar la mar de bo!! ^^
      Petonets!

  2. Sou unes cracks de la cuina japonesa!!! Bé….de totes les cuines!!!!
    Petons,
    Olga

  3. Amb rap també ha de molar molt la umeboshi!!
    Un plat ben estiuenc fresc, lleuger i deliciós!
    Quan tornem a carregar a OBBIO??? ;)

    Petons preciosa!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    • Nuni, no sé quan tornarem a OBBIO, el que sí que sé és que és una passada i alhora un perill de botiga!!! Em van cridar l’atenció tants productes! Impossible veure’ls tots en un sol dia oi?
      Petonets!! jijij i a pensar en el proper rebost :P

  4. en un moment,. tres receptes super interessants amb l’umeboshi, un condiment que fa un gust molt peculiar (i una mica desagradable tot sol). Ho provarem!

    • Gemma, la veritat és que em va costar una mica trobar la manera d’incorporar-lo a una recepta, ja que tal com dius tot sol no em va agradar gaire ;)
      Però al final el resultat ens va agradar!
      Petons!

  5. oh, sí! A mi magrada molt, l’umeboshi!

    • Hola Marina, ostres i amb quins plats el fas servir? a mi em va costar una mica saber-lo combinar. Ja ens ho explicaràs! :D
      Petons!!

  6. Bet, bona proposta! He passat pel blog de la Sandra i no m’he pogut resistir de veure la teva preparació. Una opció fàcil i fresca que segur que provaré de fer. Ara, qualsevol dia, em passo per Obbio i em firo! Petonets maca!

    • Hola Montse, si passes per Obbio ja et dic jo que et firaràs de valent!! Al principi veure tants productes nous atabala una mica perquè no saps per on començar, però per sort l’espai és ampli i pots tenir una bona perspectiva!! ;)
      Moltes gràcies pel teu comentari, petons!!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: