Caneló d’arròs de verdures i bolets amb germinats {Rebost Gourmet}

Ja tornem a ser aquí amb l’edició de Maig del Rebost Gourmet!! Aquesta vegada, amb un producte que per mi és bastant especial ja que està fet a la meva comarca, l’Anoia.

Es tracta del Paper Germinat, una idea d’Eduard Pagès duta a terme conjuntament amb el Museu Molí Paperer de Capellades (al qual us hi recomano una visita, sobretot amb nens!).  Un producte que uneix l’art del paper fet a mà amb la botànica i la gastronomia. S’ha de dir també que el format i l’etiquetatge estan molt ben pensats. Tan és així que amb aquest disseny d’Anna Costa han estat finalistes als coneguts premis FAD del 2013.

cat_artfad_2013
Tal com ens va explicar l’Eduard, van voler fer diferents varietats tenint en compte el punt de vista botànic i alhora gastronòmic. D’aquesta manera van escollir:

El de mostassa (espècie): té un gust picant molt interessant.
El de col llombarda (hortalissa de fulla) té un color violaci i un alt contingut en antocians, que és un potent antioxidant.
El de rosella (flor): és molt delicat i amb una textura cotonosa.
El del rabenet (hortalissa d’arrel): és el més robust i permet coccions curtes.
El d’espelta (un gra): és un germinat te un gust dolç que només tenen els brots de cereals.
caneló arròs verdures
Ha estat divertit el procés de veure com creixien els germinats. Voleu saber com es fa? És molt fàcil! Simplement s’ha de mantenir el paper humit: 5 dies a l’ombra i 2 dies al sol. Tot i que els de col llombarda van tardar una mica més, els de mostassa van sortir rapidíssim!
En aquesta recepta hi trobareu els de col llombarda i els de mostassa. Però no deixeu de visitar les receptes de Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta! Com ja sabeu, som les 3 cuines del Rebost Gourmet! i a més a més, a partir d’ara tenim nou logo!!  L’ha fet el nostre estimat Xavi!! :)

Logo rebost gourmetAnem a la recepta?

Caneló d’arròs de verdures i bolets

Ingredients:

2 carbassons, 1 porro, 1 pastanaga, 1 grapat de bolets secs, 120g d’arròs i 500ml de brou de verdures.

Com ho fem?

1_ Primer de tot preparem les làmines de carbassó (amb un dels dos carbassons), tallant-lo ben fi amb l’ajuda d’un ganivet o una mandolina. Posem oli en una paella i les coem, que quedin una mica dauradetes però no massa. Les reservem en un plat amb paper absorvent.

2_ Posem els bolets en remull.

3_ Per fer l’arròs, tallem a dauets ben petits (gairebé brunoise) l’altre carbassó, la pastanaga i el porro. Els posem a la paella que hem fet servir abans, salpebrem i deixem sofregir.

4_ Passats 10 minuts, afegim els bolets també tallats. Posem a bullir el brou i  l’aigua del remull dels bolets.

5_ Al cap de 5 minuts d’afegir els bolets ja podem marcar l’arròs.

6_ Aboquem el brou bullint. Deixem coure 10 minuts a foc fort i 10 minuts a foc fluix. Tapem i deixem reposar.

7_ Fem el caneló tot embolicant l’arròs amb les làmines de carbassó. Una imatge val més que mil paraules:

caneló arròs verdures embolicat

8_ Emplatem el caneló i repartim els germinats per sobre. Per acabar-ho d’arrodonir… Una mica de sal d’hibiscus i caviaroli ;)

Els germinats són un ingredient molt interessant degut a la seva alta concentració de antioxidants, vitamines i minerals.

Bon profit!

LLISTAT D’ESTABLIMENTS ON PODEU ACONSEGUIR EL PAPER GERMINAT.

 

Comments

  1. Sóc una super fan del paper germinat! Un nou producte que ens ha fascinat a casa, visca el Rebost!
    Ara, encara sóc més fan del teu caneló… fa una pintassa impressionant! I la foto fa venir salivera màxima!
    Però si d’algú sóc fan de veritat… és de la meva super BET! :P

    Petonets carinyet!
    Sandra

  2. Que bo!!. M’ho apunto!

  3. Muy buena idea este papel germinado y este canelon esta tremendo y los germinados le van de maravilla.
    peto

  4. A casa en mengem sovint, de germinats, ens agraden molt. M’apunto aquestes paletillas tan xules.

  5. M’has fet recordar la excursió que hi vem fer amb l’escola de ben petits, em va fascinar moltíssim el molí paperer i encara el recordo amb molta il.lusió :)

  6. Mira que t’ha quedat maco aquest caneló!!!
    I l’acabat amb els germinats, el caviaroli i la sal de hibiscus un luxe!!!
    Quasi que has fet un 3×1 d’ingredients del rebost gourmet!!! xD
    Una artistassa com sempre peque!!! Molts petons i a per el proper rebost gourmet!!!! ;)

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  7. Bet…m’ha encantat aquest caneló…de veritat t’ho dic! Ja el tinc apuntat per fer un dia o altre..oleee!
    Ah, això d’aquests papers és una passada…sou uns cracks buscant coses noves…moltes gràcies!
    PD: a TV3 vas estar genial…també tinc l’arròs que vas fer a pendents….jejejejeje!
    Petons guapa!

  8. cullerotfestuc says:

    Quina passada aquest caneló! Fantàstic! I amb el toc dels germinats i el caviaroli ha de ser espectacular! Amb que ens sorpendreu aquest mes? ;)
    Petunets
    Eva

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: