Petit four de Sant Jordi {El Rebost Gourmet}

Aquest Sant Jordi el celebrarem d’una manera especial amb una nova edició d’El Rebost Gourmet, dedicat a la gelea de pètals de rosa de Can Bech. Un producte curiós, sofisticat i aromàtic que sens dubte sorprendrà els vostres convidats.

Can Bech és una empresa familiar situada a Fontanilles (Girona), va començar sent un restaurant on el postre estrella era el recuit de drap amb figues confitades. Van començar a comercialitzar-les per vendre als seus clients i actualment encara són la seva especialitat, a nosaltres ens encanten!

Han fet un esforç per innovar, arribant així a aconseguir productes tan originals com el “just for cheese”, melmelades pensades expressament per maridar amb formatge, o la gamma de melmelades on combinen fruita i cacau. Són només dos exemples dels productes que elaboren, dolços o salats, tots de molt bona qualitat.

Petit fours sant jordi

Anem ara a la recepta, un petit four per acabar un àpat especial.

La melmelada de pètals de rosa és molt aromàtica i fins que no la tastes no saps gaire amb quins productes combinarà millor. Al meu parer, cal combinar-la amb ingredients més aviat neutres, per no treure-li protagonisme.

Vaig llegir que combina molt bé amb làctics, per això vaig decidir-me per fer les mini pannacottes de iogurt grec. D’altra banda, tenim el toc cruixent que li faltava gràcies a la galeta.

No us oblideu de visitar de altres propostes d’aquest Rebost Gourmet, de la mà de Els Fogons de la Bordeta i Cuinetes! :)

petit fours drac

Espero que passeu un feliç dia de Sant Jordi, que tots us sentiu cavallers o princeses del vostre petit conte i penseu que a vegades els dracs no són tan dolents com semblen ;)

Anem a la recepta?

Cruixent amb gelea de roses i pannacotta de iogurt

Ingredients:

Per la base de galeta: 100g de farina, 100g de mantega, 30g de sucre llustre.

Per les pannacottes: 1 iogurt grec ensucrat, la mateixa mesura de nata líquida i 1 fulla de gelatina neutra.

Gelea de pètals de rosa.

Com ho fem?

Galetes:

1_ Barregem tots els ingredients en un bol. Amassem i formem un cilindre d’uns 2cm de diàmetre i la llargada que surti.

2_ Congelem i tallem a rodanxes d’uns 0,5cm.

3_ Enfornem a 180ºC fins que siguin daurades (uns 10 minuts)

Pannacottes:

1_ Hidratem la gelatina.

2_ En un cassó, hi posem el iogurt i la nata líquida. Escalfem (no cal que bulli) i hi afegim la gelatina. Apaguem el foc.

3_ Repartim la barreja als motlles escollits i deixem refredar, quan siguin freds els passem a la nevera.

4_ Per desenmotllar-los, va bé passar-los un moment pel congelador ja que sinó es trenquen.

Muntatge:

Tenim la base de la galeta, hi afegim gelea de pètals de rosa i acabem amb la rosa de pannacotta. Bon profit!!

Comments

  1. Preciosa, Bet!! Ja he vist la de la Sandra, també. Quines artistes! Bona Diada de Sant Jordi!

  2. castillopumuky says:

    Guau Bet, quin rebost gourmet més curiós el d’aquest mes! No havia sentit mai a parlar de gelea de pètals de roses, però ja veig que em queda molt per descobrir…
    Crec que ha de ser una combinació molt bona amb les panacottes i la galeta, em quedo amb ganes de tastar-ho!
    Feliç Sant Jordi per a tu també, me’n vaig a veure què ens han preparat la Nuni i la Sandra!

    Petons!

  3. Ets la nostra petita gran crack!! M’encantaria acabar un àpat amb aquests petit fours tan romàntics, bons i bonics, quina xulada!
    I em guardo el teu consell sobre els dracs… :P

    Petonets princesa!
    Sandra

  4. La combinació de sabors i textures ha de quedar sensacional!
    Ideal per les postres ben romàntiques el dia de sant Jordi ;)

  5. Hola guapa!
    Vaig poguer probar aquesta mermelada a Alimentaria en el stans de Can Bech, la vaig trobar deliciosa i tu has fet una combinació la mar de bona. Petonets

  6. M’encanta aquesta gelea i tots els productes de Can Bech…jo els compro a un gran super a l’Estartit on tenen toets les varietats, o a Girona, a casa Ametller…Aquesta gelea la vaig emprar un any també per fer els pastissets de Sant Jordi! Molts xulos aquests petit fous temàtics! Petons!

  7. Hola Bet!
    Amb més me’ls miro més m’agraden! T’han quedat tan mones aquestes mini pannacottas!!
    Just pensava com s’ho ha fet pq no se li hagin trencat al desemmotllar amb lo delicades que són! I ara he llegit que cal que passin pel congelador! Quina crack!
    La combinació amb la gelea de roses ja me l’imagino en boca i amb el cruixent d’aquest sablé brutal! De nou felicitats guapíssima! Bona recepta!
    Petons!!

  8. Hola!!

    Marina: moltes gràcies!! i encara que sigui tard, espero que tinguessis un molt i molt feliç dia de Sant Jordi ;)
    Víctor: doncs ja ho saps, l’any que ve a tastar-la i fer alguna cosa ben original per la teva dona, segur que la sorprens!
    Sandra: jeje, ja saps que m’hauria agradat donar-li una volta més a aquest postre… Però sempre anem tan de bòlit!!
    Gemma: la combinació era boníssima, ara falta millorar una miqueta la presentació, sobretot de la galeta… ;)
    Sílvia: abans de tastar-la, em costava imaginar una mica quina combinació hi podia quedar millor, ja que no m’imaginava gens el gust!! Però amb la galeta i la pannacotta va quedar genial ^^
    Mònica: quina sort tenir tota la varietat tan a prop de casa! a mi també m’agraden molt tots els seus productes, però no sempre els trobem…
    Nuni: sí, pel congelador, un truc de la mama!! La combinació era super bona, molt sorprenent! perquè la dolçor de la gelea quedava una mica neutralitzada amb la resta i la galeta… com no ha de ser bona si és la recepta de #cantonigers?! ;)

    Una abraçada, moltes gràcies per la visita i espero que passéssiu un molt feliç Sant Jordi!

Trackbacks

  1. […] com avui eh?? I fins aquí el quart rebost gourmet! No us perdeu les receptes que han preparat la Bet i la Sandra i el Xavi també amb la gelea! Se us farà la boca aigua! Visca Sant […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: