El Món Sant Benet i la seva estrella, L’Ó.

Avui reprenc la crònica sobre el cap de setmana que vam passar al Bages, ja veieu que va donar molt de sí! Així, el dia que us vingui de gust, tindreu un munt de referències per anar-hi d’excursió.
La veritat és que aquell parell de dies van ser la viva imatge d’aquest blog: conèixer el nostre país a través de la gastronomia, els paisatges i els fantàstics productes que ens ofereix. És a dir, tastant rutes! ;)

Al sortir de la visita a les Mines de Sal de Cardona ja era fosc i teníem ganes de saber com continuava l’aventura. Era l’hora de posar-nos còmodes a un lloc molt especial. Situat en un entorn històric increïble:

El Món Sant Benet

monestir

El Monestir de Sant Benet de Bages, Situat al municipi de Sant Fruitós de Bages, va ser rehabilitat per última vegada l’any 2007.

Gràcies a aquesta rehabilitació el monestir va recuperar el seu perímetre original i a més a més es van resoldre temes tan importants com l’estructura general i l’accessibilitat, aconseguint fer-ho sense malmetre les parts de més interès històric i arquitectònic.

Aquestes obres van anar acompanyades de la creació de dos nous espais: la Fundació Alícia i l’Hotel Món. Aconseguint fer un projecte global: “Món Sant Benet”.

monestir2

Aquell cap de setmana vam tenir l’agenda molt plena, però tornarem per visitar-lo ja que segur que val molt la pena. Si voleu més informació la podeu trobar clicant aquí.

El que sí que vam poder fer va ser sopar a l’estrella de la comarca i descansar a l’Hotel Món:

Restaurant L’Ó

Situat a l’Hotel Món, va ser guardonat l’any 2013 amb una Estrella Michelin quan només feia mig any que Jordi Llobet (forjat a El Cingle i responsable de la restauració integral de Món Sant Benet durant els darrers 5 anys) estava al capdavant de la seva cuina.

A L’Ó, sí, l’antic Angle, tenen els horts de Sant Benet i la Fundació Alícia a tocar. No és d’estranyar doncs que en Jordi Llobet i el seu equip hi facin una cuina de proximitat i alhora innovadora. Un tàndem perfecte.

Vam poder tastar un menú molt agradable, equilibrat, ple de detalls i amb molta harmonia. Un menú maridat amb vins de la DO Pla de Bages, com no podia ser d’altra manera. Cal destacar també el servei, que va ser impecable.

O 1Comencem amb un parell de divertiments. La coca fina i cruixent acompanyada de la crema de formatge que et podies dosificar tu mateix. I la coca de recapte amb anxoves: l’autèntic gust, molt ben aconseguit en uns pocs centímetres quadrats ;)

O 2

Seguidament vam veure com preparaven part del següent plat davant nostre, un plat molt especial ja que és la reinterpretació de la Tisana d’Ignasi Domènech (1874-1956), conegut cuiner i gastrònom Bagenc que va escriure nombrosos llibres de cuina. Enginyosa, “nitro”, afruitada, floral… I per sobre de tot: un plaer!

O 3

Arriba un plat d’aquells sorprenents: brasa freda de calçots amb esferificació de romesco i el carbó. Com podeu veure a la successió de fotografies, no és una calçotada de restaurant. És una calçotada portada al límit i molt ben aconseguida, tot un espectacle a taula i pels sentits!

O 4

És el torn de les verduretes dels horts de Sant Benet, quines verdures!! Cadascuna amb el seu punt just de cocció: ni més ni menys. Acompanyades de tripeta de bacallà,  i aire de jang (soja coreana fermentada).

Va ser un dels plats estrella. Quan et pots imaginar el temps d’elaboració que comporta i veus la qualitat dels ingredients és quan valores aquest plat, rodó, més enllà d’un simple plat de verdures que alguns ulls hi podrien veure.

O 5

Tan aquest plat com el següent van ser com un “tot en un”. M’explico:

En aquest cas teníem l’aleta de pollastre amb el rovell cuit a baixa temperatura i textures de blat. És a dir, tot el que envolta el món de l’aviram. Coronat amb les làmines de tòfona que l’acabaven d’arrodonir i hi aportaven una aroma espectacular.

O 6

I tal com us deia, un altre “tot en un”. Turbot al seu estat marítim, recreant el mar amb aires, algues i textures, però per sobre de tot: amb gust. Un gust de mar difícil d’oblidar! I el turbot excel·lentment cuinat.

O 7

Finalment un plat de carn, on tot el que acompanya el filet té un perquè (com en tots els plats), cada fulleta, cada ingredient combina, contrasta i armonitza amb la resta d’una manera espectacular.

O 8

I ja per acabar, uns postres espectaculars. No havia tastat mai un risotto dolç i em va encantar. És d’aquells plats que assaboreixes lentament perquè no vols que s’acabin, i encara més sabent que és l’últim!

De fet, aquesta sensació la vaig tenir durant tot el sopar, aquest no és un menú per anar amb presses, sinó per descobrir cadascun dels detalls. Res és perquè sí, cada ingredient que hi ha ha estat pensat expressament: la dossificació, la cocció, la col·locació en el plat, la temperatura…

Ja ho veieu, no només posen en valor els productes locals +  la innovació sinó que encara van més enllà i això és el que els fa especials i mereixedors de la seva estrella.

DSC00143

En Jordi no té problemes a l’hora d’explicar com han fet un plat. De fet, a l’acabar de sopar vam tenir l’oportunitat de parlar amb ell, una persona tan propera com ho és la seva cuina.

Tota una experiència que heu de provar! ;) Després de fer els cafès, acompanyats dels petit-fours, vam descansar al mateix Hotel Món, necessitàvem païr el primer dia!

L’Hotel Món

Despertar a l’hotel Món és màgic. Fer córrer les cortines i veure  que ets als peus del monestir, escoltar el silenci, la gespa està ben gebrada… No vaig poder evitar sortir a “pasturar” i fer unes quantes fotografies. Després cap a prendre un cafetó mentre el dia, i nosaltres, acabàvem de despertar!

hotel mon 8hotel mon 10

A part d’això s’ha de dir que és molt i molt confortable: habitacions àmplies i amb totes les comoditats. Vaja, tot el que es pot esperar d’un hotel de 4 estrelles!

Heu de saber que a través de la seva web trobareu ofertes i packs molt interessants pensat per a tot tipus de públic: families, amants del vi, etc. A part de L’Ó també tenen dues ofertes més de restauració: La Fonda i el Món

I aquí ens teniu, a l’equip #sombages disposats a arrencar el dia! voleu saber quina va ser la propera parada? no us perdeu el proper (i últim) post!

DSC_0362

#sombages

1a i 2a part: Geoparc de la catalunya central i visita al Celler Heretat Oller del Mas
3a i 4a part:
Dinar al Restaurant Aligué i visita a les Mines de Sal de Cardona
5a i 6a part: Allotjament a l’Hotel Món Sant Benet, i sopar al Restaurat L’Ó.
7a i 8a part: Esmorzar de forquilla a Cal Carter + visita al conjunt de Tines i dinar a l’Hostal del Camp.

A tots els companys del cap de setmana, moltes gràcies per tots els moments!
Gràcies a la Miriam per confiar en nosaltres com a blocaires i per tota la organització. I al Consell Comarcal pel projecte i la invitació.
I gràcies Pau per deixar-nos les teves fotografies!

Comments

  1. Fa temps que tinc pendent una visita al restaurant del món st benet. I ara tu encara me n’ha fet venir més ganes…i després poder descansar a un hotel de 4 estrelles… uau, un cap de setmana rodó!

  2. Aaaaaiiii, i jo que n’acabo de tornar, llegir aquest gran post em fa tenir més “morrinya” encara! Dissabte veia L’O i m’hi hauria llençat de cap, quin sopar! Quan faci una mica de calaix s’hi ha de tornar jejeje
    Petonets
    Sandra

  3. El Mon Sant Benet es un lloc que m encanta. Val molt la pena fer les visites medieval i modernista!! Jo vaig fer-les totes dues el mateix dia amb l Aina a la panxa i un grup de francesos q em miraven com dient pq seu per tot arreu aquesta boja?
    Quina sort tastar la cuina de l’Ó!!!!
    Petonets

  4. Hola!!

    Gemma: i tant que va ser rodó :) Doncs quan tinguis la oportunitat, ves-hi, segur que t’agrada, ja m’ho explicaràs!!
    Sandra: va ser el millor oi? a mi també em va agradar molt. Sí sí, hem de fer calaix… I a més encara n’hi ha tants que queden per tastar!
    Alba: doncs m’ho apunto i quan torni faré aquestes visites, ja ho he sentit a dir a més d’una persona que valen la pena! jajajaja quina gràcia lo dels francesos ;)

    Una abraçada, i gràcies pels comentaris!!

  5. L’Ò va ser una gran troballa! Que bé hi vem menjar!! Espero que demà li donin la segona estrella michellin perquè se la mereix!!
    Tenim pendent la visita al monestir de sant Benet i ja posats visitar la fundació Alícia. Però on ja hi aniria de cap és al hotel! Quin llit i quines vistes!!!! :D
    Petons preciosa!

Trackbacks

  1. […] Oller del Mas 3a i 4a part: Dinar al Restaurant Aligué i visita a les Mines de Sal de Cardona 5a i 6a part: Allotjament a l’Hotel Món Sant Benet, i sopar al Restaurat L’Ó. 7a i 8a part: Esmorzar de […]

  2. […] Oller del Mas 3a i 4a part: Dinar al Restaurant Aligué i visita a les Mines de Sal de Cardona 5a i 6a part: Allotjament a l’Hotel Món Sant Benet, i sopar al Restaurat L’Ó. 7a i 8a part: Esmorzar de […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: