Panets d’all negre, farigola i romaní {Rebost Gourmet}

Ja tornem a ser aquí amb una altra edició del Rebost Gourmet, que fem conjuntament amb la Sandra i el Xavi d’Els Fogons de la Bordeta, i la Nuni de Cuinetes.

Aquesta vegada la inspiració la vam trobar tot sopant al Tickets! Hi vam anar ja fa unes quantes setmanes i la veritat és que l’experiència va ser molt bona. Si voleu veure els plats d’aquell sopar només cal que mireu l’àlbum de fotos.

Hi van haver plats molt bons, plats una mica més fluixos, plats sorprenents i altres que ja els haviem vist però que teniem moltes ganes de tastar. Un dels que ens va sorprendre més van ser unes navalles amb aire de llimona i refregit d’all negre. Així va ser com el vam conèixer!

L’all negre té moltes més propietats que l’all que consumim habitualment (i això que aquest ja en té moltíssimes!). A més a més el seu gust és suau i recorda una mica a la regalèssia. És un all que ha estat sotmès a un procés de fumat i fermentació. Si en voleu saber més coses podeu llegir aquest article que és força complet!

Panets all negre ingredients

Aquesta vegada he tingut ganes de fer pa, ara feia molt temps que no en preparava a casa i ja tocava. Veureu que és una recepta molt bàsica, no necessita llargs temps d’amassat, preferments ni res d’això… Es tracta d’uns panets d’aperitiu, molt tovets i que podeu condimentar amb els gustos que més us agradin, si no us voleu atrevir amb l’all negre ;)

En aquest cas hi vaig posar, a part de l’all negre, farigola i romaní. Després d’haver-los provat, tot i que eren molt bons, crec que la propera vegada només hi posaré romaní, la farigola predomina massa ;) I si és fresc encara millor!

Panets all negre

Anem a la recepta?

Ingredients:

Per 10 panets:
250g de farina, 15g de llevat premsat, 30g de mantega*, 7g de sal, 30g d’oli d’oliva, 125g d’aigua.

Condiments: 2 alls negres, 1 grapat de romaní sec o fresc, un pessic de sal gruixuda.

Com ho fem?

Primer de tot prepararem la mantega d’all negre amb les herbes. La quantitat de 30g de mantega primer la preparem sencera i després la dividirem, per incorporar-la en dos moments diferents.

1_ En un morter, hi posem la mantega a temperatura ambient, tallada a dauets, els alls picats i les herbes.

2_ Aixafem, barrejant bé i deixem reposar.

Ara preparem els panets:
1_ En un bol hi posem la farina, la sal, el llevat, 8g de mantega d’all negre, l’oli i l’aigua. Amassem durant 10 minuts i tapem amb un drap.

2_ Deixem reposar 30 minuts.

3_ Formem els panets, que siguin boletes totes del mateix pes,  i els deixem fermentar durant 2 hores.

4_ Passades les dues hores, els hi fem una creu amb un ganivet, i a cada creu hi introduim una culleradeta de mantega d’all negre.

5_ Enfornem durant 15 minuts a 200ºC amb el forn preescalfat.

6_ Si us ha sobrat mantega d’all negre (que segurament sí) la podeu fondre i fer unes pinzellades per sobre de cada panet, just al sortir del forn.

Comments

  1. Oooooh!!!! Aquest pa el vull tastar, quan vas tenir la idea ja em va semblar fantàstica, i veient el resultat encara més! Brutal!
    Saps que m’encanta el Rebost Gourmet? ^^
    Petonets preciosa!
    Sandra

  2. Semblen boníssims i molt tovets… La combinació de sabors i aromes deu ser espectacular!
    Marta

  3. Quines ganes de tastar els alls negres!!! I de tornara fer pa!! Avui en Jordi ha fet focaccia i tb hi ha posat romaní, queda molt bé amb els pans. M emporto la recepta d’aquests panets per fer per l’Aina!
    Petinets

  4. L’all negre és un ingredient de moda! Al Celler de can Roca ens van fer un llenguado…
    Molt bona idea fer-ne els panets, que a part de més gustosos queden molt vistosos!

  5. una recepta ben fàcil, i segur que ben gustosa. El pa amb alls sempre triomfa!

  6. Aquests panets són la bomba!
    Devien quedar boníssims!! Molt bona idea!!
    Saps que m’hagués anat molt bé un panet d’aquests per sucar-hi l’hummus? xD
    Un gran ingredient gourmet aquest! Ara a per el proper! ;)
    Molts petons guapíssima!! :)

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  7. M’encanta l’all negre i trobo que fer-lo servir per a aromatitzar un panet és fantàstic perque pots anar canviat el resultat final amb diferents entrepans jejeje

  8. castillopumuky says:

    Buf, amb lo panarra que soc, aquests panets no els puc deixar escapar! Quina bona pinta fan Bet, i això de pinzelar-los amb la mantega d’all negre abans d’enfornar, li deu anar de conya!

    Petons!

  9. Uns panets molt aromàtics! No coneixia aquests alls tan negres, i veig que li deuen donar un gust boníssim al pa!!
    Petons

  10. Que pinta que tienen han de estar muy ricos!!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: