Gelat d’Speculoos amb reducció de vi especiat i crocant d’ametlla {Rebost Gourmet}

Després de força dies sense publicar, fa molta il·lusió tornar-ho a fer, i encara més si es tracta d’una ocasió tan especial com és el Rebost Gourmet, el repte que fem conjuntament amb Cuinetes i Els Fogons de la Bordeta.

La veritat és que ens ho passem molt bé fent el repte, no només durant l’elaboració de les receptes sinó també pensant els ingredients que podem incloure al Rebost Gourmet. No us oblideu de visitar les seves propostes, que són molt bones!!

Aquesta vegada hem escollit l’Speculoos. I no, no es tracta de la ja famosa entre blocaires -i deliciosa- “Crema d’Speculoos” ni de les galetes Lotus…
Es tracta de la barreja d’espècies que rep aquest nom, que es pot comprar ja preparada i  tenir-la al rebost a punt per fer servir en qualsevol preparació.

gelat speculoos 4

Tot i el matí ennuvolat que fa avui (fatal per les fotografies…) ens ha vingut molt de gust tastar aquest gelat. La reducció de “vi especiat” (ja veureu que l’hem fet molt a la nostra manera) s’ha de servir tèbia o calenta i així contrasta deliciosament amb el fred del gelat.

La idea de la reducció de vi especiat l’hem tret justament d’Els Fogons de la Bordeta, que quan van publicar les galetes Speculoos les van acompanyar amb aquest vi, i la veritat és que combinen a la perfecció!

Anem a la recepta?

Ingredients:

Pel gelat:
1 culleradeta d’Speculoos
250ml de llet sencera fresca
250g de nata líquida
6 rovells d’ou mitjans
100g de sucre

Crocant d’ametlla

Per la reducció: 2 copes de vi negre, 1/2 culleradeta de barreja d’Speculoos, 4 culleradetes de sucre morè, 1 culleradeta de mel, 1 cullerada de melmelada de fruits vermells.

Recepta original del vi especiat.

Com ho fem?

Per fer el gelat:

1_ Portem a ebullicó la llet, la nata i les espècies. Tapem i deixem infusionar 10 min.

2_ Blanquegem els rovells amb el sucre fins que es formi una mica d’escuma. Hi aboquem la barreja de llet calenta, sense deixar de remenar.

3_ Passem la barreja a un cassó i a foc moooolt baix no parem de remenar (uns 10 minuts). Veurem com anirà espessint, ha de quedar cremós.  Colem i deixem refredar.

4_ Congelem amb una geladora.
Sense geladora (el meu cas): Al cap d’una hora hi passem les barnilles elèctriques i així dues vegades més. Ja veureu que queda la mar de bé i no cristal·litza!

Per la reducció:

Podeu fer el vi especiat amb la recepta original, i coent-lo més estona fins que redueixi, o bé podeu fer-ho de la següent manera:

1_ Posem el vi en un cassó amb les espècies i el sucre.

2_ Quan arranqui el bull hi afegim la mel i esperem que redueixi 2/3 parts.

3_ Quan ja ha reduït el volum, hi afegim la cullerada de melmelada de fruits vermells, apaguem el foc i deixem reposar fins que sigui tebi.

La melmelada queda molt bé amb el vi, i a més aporta pectina, que ens ajudarà a “espessir-lo”.

Comments

  1. M encanta l ingredient que heu triat, i la combinació de temperaturea, textures i sabors… Un 10!!!!
    Petonets bonica!!!!

  2. Un gelat molt original, per sorprendre als comensals! Sembla boníssim!
    Bon cap de setmana!

  3. Ai Bet! Aquest geladet em recorda al que menjàvem sense parar a Collioure aquest estiu, era una passada de bo! I segur que el teu amb la salseta el supera. Ets una crack!
    Petonets carinyo
    Sandra

  4. Ai! Que estic a casa mons pares xD

  5. Ha d’estar bó això…

  6. Guau!! Pintassa gelat!!! I li tinc unes ganes a la salsa de vi especiat!!
    Tu no et queixis que la foto t’ha quedat molt bé per núvols que hi hagi avui! xD
    I les culleretes… més mones! :’)
    Haurem de fer que algun rebost gourmet el tastem plegades no?? :P
    Petons preciosa!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  7. Hola! Aquesta recepta té una pinta espectacular!!
    Sabries dir-me on puc trobar aquest mix d’Speculoos a Barcelona? Esq no l’havia vist mai!
    Gràcies!!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: