Financiers de lemon curd

El primer cop que vaig tastar uns financiers va ser quan ens van portar els “petit fours” al restaurant Sant Pau. Em van agradar molt però no els vaig tornar a tastar fins que ens en van ensenyar a fer al curs de pastisseria.

La forma típica és la de “lingot” i es van fer famosos durant el segle passat al districte financer de París, com a acompanyament del tè o el cafè.
De totes maneres el seu origen va una mica més enllà, es veu que aquest petit dolç de la pastisseria francesa se’l van inventar unes monges de Suïssa i que en un principi no tenia forma de lingot sinó que era més aviat ovalat i rebia el nom de “visitadine”.

El cas és que actualment se’n poden trobar de tots els gustos i formes, és que dir que no us preocupeu si no teniu el clàssic motlle rectangular. Ja veieu que jo no m’he quedat curta fent-los amb forma d’estrella ;)

Financiers lemon curd

El que no varia és la recepta base, a partir d’aquí hi podeu afegir el que més us vingui de gust: trossets de xocolata, taronja confitada, nabius, gerds, maduixes, melmelada, cacau en pols, etc.
Al meu parer queda molt bé si el que hi afegim té un punt cítric o àcid.

Anem a la recepta?

Ingredients:

Recepta base: 75g d’ametlla en pols, 150g de sucre, 1 cullerada de mel, 50g de faria, 135g de clares d’ou, 125g de mantega.

Com ho fem?

1_ Primer de tot barregem en un bol l’ametlla, el sucre i la farina. Afegm les clares d’ou, la mel i remenem bé.

2_ A continuació posem la mantega en un cassó al foc i l’escalfem fins que arribi a 150ºC. Colem la mantega perquè no quedin residus i l’afegim a la barreja anterior. Deixem refredar durant 1 hora a la nevara.

3_ Preescaltem el forn a 190ºC.

4_ Omplim els motlles escollits. Amb 1,5cm o 2cm d’alçada n’hi ha prou.

5_ Quan ja tenim els motlles plens, és el moment de posar-hi mitja culleradeta de lemon curd a cadascun, o qualsevol altre ingredient que hagueu escollit.

6_ Enfornem fins que afagin color (uns 10 minuts).

Comments

  1. Mònica Tarradellas says:

    Ostre, aquests financers amb toc de llimona estrellats em semblen espectaculars. M’apunto la recepta!

  2. m’encanten els financers tot just sortir del forn… és quan són més bons!
    Amb el toc del lemon curd han de quedar molt bé. Quan el poses el lemon curd?

    • Perdona Gemma, ja ho he arreglat! El poso quan ja tinc els motlles plens :)
      A mi també m’agraden tot just sortir del forn!! ^^

  3. Semblen bons, sí! El cert és que no els he tastat mai jo encara! Petons

  4. Apunta una altra cosa a la nostra interminable llista: fer financers de lemond curd a les nenes! :P
    Pintorra!
    Petonets
    Sandra

  5. Aquests financiers passen sense dents! Que diria el meu avi… he he he. La presentació t’ha quedat molt bufona, Bet! Gràcies per compartir la recepta. Petons!

  6. Hola!!
    Mònica: Sí, eren molt bons, van volar! a l’hora de fer les fotografies ja només em quedaven aquests ;)
    Marina: si al segon comentari em dius que passen sense dents és perquè ja els deus haver provat de fer? quina il·lusió! espero que us hagin agradat.
    Sandra: ai la nostre interminable llista… creix exponencialment!! :P petonets!!

    Moltes gràcies pels comentaris, i fins la propera!!

Trackbacks

  1. […] hi ha diverses opcions salades, però a mi m’agraden més les opcions dolces com els financiers o aquestes magdalenes que us explico avui. Són molt fàcils de fer i calcularem els ingredients en […]

Deixa una resposta a marina Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.