Carxofes, camagrocs i caviaroli

Cada any per Nadal regalo als meus pares algun ingredient o producte diferent. Aquesta vegada em vaig decidir pel Caviarioli, feia temps que el tenia clissat però encara no l’haviem tastat mai. Si el preu us té encuriosits, us ho explico al final de la recepta! ;)

El problema d’aquest tipus d’ingredients és que a vegades se’t poden acabar les idees. Tot xerrant amb la Nuni i la Sandra, vam descobrir que totes tres en teniem al rebost i necessitàvem idees per fer-lo servir. Se’ns va acudir fer una recepta cadascuna i tenir més varietat de propostes. Així ha nascut el nostre repte a 3 bandes, es tracta d’el Rebost Gourmet i ens ho hem passat la mar de bé!

Aquí us deixo la meva proposta, però abans parlem una mica del Caviaroli!

repte caviaroli

Una mica d’història:

Caviaroli, fundat l’any 2011 és un producte fet a Catalunya, concretament a Esparreguera en una empresa familiar.  El resultat després de 3 anys d’investigació és el producte que avui tenim a les mans:

Un Oli d’oliva verge en forma de caviar, del qual el primer client en va ser Ferran Adrià. Després de l’èxit obtingut al mercat nacional, han fet una ràpida expansió internacional.
Actualment es pot comprar a través d’internet o a botigues especialitzades.

Varietats:

A més a més compten amb una bona varietat d’olis en forma de caviar.

Més enllà de l’oli d’oliva verge extra, també n’hi ha d’oli de romaní, d’alfàbrega, d’oli i bitxo, d’avellana i alguns més. Els podeu veure clicant aquí.

Es comercialitzen en envasos de 200g o 50g, fins i tot en packs de diferents varietats si voleu fer un regal, i es recomana posar unes 10 boletes per ració (1g).

Utilització

En realitat es podria fer servir per a qualsevol plat on hi posariem oli cru. Però ha de tenir una mica de gràcia ;)
No es recomana utilitzar-lo durant l’estona de cocció, es pot fer servir sobre plats freds o calents però la seva membrana és resistent fins als 60ºC.

Podeu veure les receptes que han fet Els Fogons de la Bordeta i la Nuni de Cuinetes, que juntament amb la meva proposta, esperem haver-vos donat idees i que us atreviu a fer-lo servir!

repte caviaroli 1

Anem a la recepta?

Ingredients:

Per cada cullereta: 1 carxofa, 3 o 4 camagrocs, sal i oli d’oliva. Unes 10 boletes de Caviaroli (1g).

Els camagrocs poden ser frescos o secs. En aquest cas eren secs i els hem hidratat prèviament.

Com ho fem?

Veient la poca llista d’ingredients suposo que ja intuïu que la cosa serà fàcil oi? Doncs sí, és d’aquelles receptes sorprenentment fàcils i delicioses. Només cal que el producte sigui bo.

1_ Treiem el tronquet de les carxofes (que el podeu aprofitar per fer-lo arrebossat) i obrim una mica les fulles sense treure les més dures. Les posem en una safata pel microones i els hi tirem un raig d’oli generós de manera que entri cap el seu centre. Tot seguit, un polsim de sal a cadascuna.

2_ Filmem la safata i punxem el film amb un ganivet. Courem al microones a 600W durant 10 minuts.

3_ Mentrestant netegem els camagrocs i els courem en una paella amb una mica d’oli, amb el foc ben fluix durant també uns 10 minuts.

4_ Treiem les carxofes del microones i retirem les fulles del voltant. Evidentment us les podeu anar menjant, no les llenceu que són boníssimes! Us ha de quedar el cor de la carxofa, com el que veieu a la fotografia.

5_ Muntem les culleretes (també es pot fer sobre una torrada) amb els cors de carxofa, els bolets i una mica de caviaroli. Com a punt i final podeu condimentar amb una mica de sal gruixuda, però sense passar-se ;)

Bon profit!

El preu:

Segurament molts de vosaltres us estareu preguntant quant val el Caviaroli, oi? Doncs bé, jo el vaig comprar en aquesta pàgina: Deliteca.es

El pot de 50g val 13,90€ però tenint en compte que 1 ració de 10 boletes equival a 1g, vol dir que en tindrem per 50 racions.

Per tant 13,90€/50 racions = 0,28 cèntims d’euro la ració. No és tant, oi? :) Els dies especials per alguna cosa hi són!!

Per cert, al Club Gourmet del Corte Inglés el venen a 12€, llàstima que pels volts de Nadal havien esgotat les existències! ;)

Comments

  1. Bet quina pinta!!!!
    Les carxofes m’encanten!! I la combinació amb els camagrocs i el caviaroli segur que era boníssim!! Ara haurem de tastar-ho tot un dia eh?? :P
    Molts petons compi de repte!!! ;)

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  2. Bet, em tens salivant i això que ja he sopat! No podies haver triat millor combinació, que m’ho faràs un dia porfaplis? :P Ole tu!
    Petonets compi!
    Sandra

  3. I tant que les faré, Bet!!! Han de ser boníssimes!!! Ja he entrat a la pàgina web que indicaves….
    Petonets,
    Olga

  4. Precisament ara vinc dels Fogons de la Bordeta :)
    M’agrada molt la teva proposta, sobretot ara que estem en plena temporada de carxofes!

  5. Molt interessant aquesta proposta i el descobriment d’aquest producte tant gourmet, el caviaroli! Ja faré ruta del “Rebost gourmet” i a veure si algun dia cau la degustació d’aquestes receptes. Felicitats Bet, Sílvia i Sandra!

  6. Nena et faig la ola!!!! Senzill, sa, deliciós i molt elegant. Què més pot demanar-se-li a un plat? Que sapiques que va directe a la lliata de pendents.
    M encanta aquest nou repte i el càlcul final ;)
    Petonets guapissima!

  7. M’agrada molt Bet, tant la proposta en sí com totes les explicacions que has donat.
    Una abraçada

  8. Doncs no coneixia aquestes esferificacions però us heu enginyat uns plats que queden d’allò més vistosos i espectaculars! És per a tenir en compte!

  9. Bonísssim que jo m’ho he menjat! súpersuau…

  10. Bet, després de veure les tres receptes del Rebost del Gourmet, “necessito” un pot de caviaroli!!! Petons!

  11. kookingpi says:

    Doncs si que tens raó que no es tan car, tot depen de com es miri, oi? I per la recepta queda ideal, li dona un toc de sofisticació. Petons

  12. Hola!!
    Nuni: I tant que ho haurem de tastar, el problema serà quan!!! Jajaja definitivament ens falten dies :)
    Sandra: Sí, sí que t’ho faré, no en tinguis cap dubte!! Lo vostre i lo de la Nuni també era espectauclar!!!
    Olga: i què, et vas firar o no? Ja m’explicaràs a quin plat l’has posat eh!! :)
    Gemma: és veritat, ara són més bones que mai i això que aquest any els hi ha costat a les punyeteres! Semblava que no acabaven de sortir bé…
    Núria: Moltes gràcies per les felicitacions, la veritat és que ha estat ben divertit i així hem tingut una excusa per experimentar amb el Caviaroli!
    Alba: Jajajaja com vaig riure amb la teva ola!!! :) Gràcies guapa, i vull veure la teva recepta!!!!
    Maida: Moltes gàcies! Ja veus que en realitat la proposta és ben senzilla, tan de concepte com pel que fa a l’elaboració, però sí que estava molt bo.
    Marta: exacte, a part del que pugui ser el plat base, el Caviaroli hi aporta un toc d’originalitat que el fa sorprenent. I ja veus que pel preu, els dies de festa un s’ho pot permetre :)
    Mama: com no l’has de poder tastar tu? ;) Gràcies
    Mònica: i ja l’has aconseguit?? ;) Voldré que m’expliquis quines receptes t’has enginyat amb el caviaroli eh?
    Pili: Sí, en un primer moment penses: ostres, aquest potet és una mica car! Però quan veus les racions que en surten ja no és tant, i a més es conserva molt bé :)

    Moltes gràcies pels vostres comentaris, una abraçada i fins la propera!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: