Molí dels Fanals, cuina de muntanya. {Sispony, Andorra}

Quan vaig escriure una entrada recomanant llocs on menjar a Andorra i voltants, la Catieu del blog Pastissets.cat em va fer una molt bona recomanació.

Llavors no coneixa el restaurant Molí dels Fanals, situat a Sispony, i la veritat és que ha estat un gran descobriment! D’entrada he de dir que és  molt recomanable i alhora molt recomanat: només arribar ja veureu a la porta tot d’adhesius corresponents a diverses guies on l’han mencionat (Michelin, Routard, TripAdvisor i altres).

entrada

A vegades algunes recomanacions o crítiques no són del tot fiables: poden generar unes expectatives que després es trenquen, o pel contrari: parlen malament d’un lloc que no s’ho mereix.
La veritat és que abans d’anar a El Molí dels Fanals no vaig buscar cap recomanació, el millor és anar-hi un mateix i per això us explico què ens va semblar.

Per cert, és molt millor fer reserva, ja que sovint està ple i nosaltres una vegada ja ens vam quedar sense poder-hi anar. Al final de l’article us deixo l’horari, telèfon, etc.

El lloc:

Aquest establiment està ubicant en una antiga borda del poble de Sispony, a uns 10-15 minuts d’Andorra la Vella.
Tenen aparcament per uns 30 cotxes i és molt fàcil de trobar.

molí fanals situació

L’interior del restaurant és molt acollidor. Amb l’estructura de la borda conservada i les vistes que hi ha t’oblides durant una bona estona del caos de la capital andorrana :)

interior

El tracte:

És un restaulant familiar, tan pel que fa als propietaris com per la clientela. Al sortir vam estar parlant una estona amb la mestressa i fins i tot ens va regalar el seu receptari dedicat, tot un honor! El guardarem molt bé i ja tenim algunes receptes pendents de fer :)

El servei és amable, tot i que el restaurant va quedar ple de gom a gom i en algun moment semblava que ens havíem d’esperar una mica, va valdre la pena. És un lloc on hi has d’anar sense presses, per gaudir-ne.

aperitiu

Els plats:

Sovint l’aperitiu ja et dóna una idea del que vindrà després. A El Molí dels Fanals s’hi fa cuina tradicional i de muntanya, cuidada i amb bons productes.
Falten fotgrafies d’alguns plats, com per exemple l’amanida de pedrers confitats i bolets que va demanar la meva mare, era boníssima! També falta la crema de verdures de segon que va demanar la meva germana.

Per començar vam demanar 3 amanides i un plat d’esqueixada i escalivada:

amanida 1

esqueixada i escalivada*L’enorme quantitat de pebre de l’esqueixada és obra del meu pare, no us espanteu, no n’hi posen tant!! ;)

amanida 2

Ja veieu que les racions són completes! De segons vam demanar:

lassanya de bolets
*Aquí la lassanya de bolets ja estava començada, com es pot veure… Boníssima, no s’aprecia a la fotografia es clar però la pasta era fresca i el farcit, de ceps, extraordinari.

bacallà
*Sembla que el gratinat sigui massa fort, però és cosa de la llum ;) Era molt bo!

magret

*La salseta de Porto estava per llepar-se’n els dits! :)

L’estrella de la sala, el carro de postres:

La Catieu ja m’ho havia advertit i just pujar les escales que porten a la sala el vaig veure al meu davant, imponent. És d’aquelles coses que s’han perdut i que fan il·lusió, és com a la peli de Harry Potter, a la primera, on passa la senyora del carret de llaminadures al tren. ;)

Si us dic la veritat vaig estar tot el dinar esperant l’arribada del carro de postres ;) Tots casolans i molt bons. Especialment la tarta de crema i fruites vermelles. De tota la vida, sí, però treia els sentits!

el carret de postres

I un últim detall:

tallat

En definitiva, si teniu pensat anar d’excursió a Andorra, puc dir-vos que aquest lloc es mereix una visita. No busqueu elaboracions sofisticades, però sí bons plats tradicionals amb racions completes i un ambient familiar i acollidor.

Tampoc hi aneu amb pressa, s’ha de gaudir del moment! ;)

Contacte:

Horari:
Dt – Dv: 13:00 – 15:30, 20:30 – 23:00
Ds: 13:00 – 16:00, 20:30 – 23:15
Dg: 13:00 – 16:00

Telèfon: 00 37 683 53 80
Pàgina de Facebook: Molí dels Fanals

Comments

  1. Ei Bet,
    Moltes gràcies per la recomanació. Mira que de vegades a Andorra no hem tingut molt clar on anar a menjar i aquesta entrada l’apuntaré. Venia a visitar-te per a desitjar-te un bon cap d’any i de pas a dir-te que estic preparant una trobada blogaire a Tarragona el 22 de febrer. A veure si pots venir. Aviat posaré el programa al blog.
    Que tinguis uns bons dies de descans ( ja veig que t’ho passes d’allò més).
    Una abraçada,
    Nani

  2. Ai el carro de les postres!!!! Fins i tot, el somio!!!
    M’alegra molt que t’hagi agradat.
    Petonets bonica i bona entrada d’any

  3. Niina, em sembla que una de les nostres escapades haurà de ser a Andorra! Vull un carro de postres jajajaja
    Bin any carinyo!
    Petonets
    Sandrs

  4. Mònica says:

    M’apunto la proposta! Bon Any!

  5. Hola!

    Nani: doncs ara ja ho saps, és un bon lloc! :) Molt bon any per a vosaltres també, si puc sí que m’apunto a la trobada.
    Catieu: gràcies a tu!! jeje ens va encantar, i el carro… ai el carro!!! ;) només per això ja val la pena!
    Sandra: Seria molt bona idea! :) de totes maneres podem quedar un dia i fer un postre cadascuna, i gairebé que tindrem un carro jeje.
    Mònica: molt bon any per a tu també! Ja veuràs que si hi aneu, us agradarà.

    Una abraçada a totes i feliç 2014, fins la propera!!!

  6. aquest finde vaig a andorra! si tenim temps d’anar a fer un bon dinar anirem aquí! ^^

Trackbacks

  1. […] – Restaurant Molí dels Fanals: val molt la pena, per això n’he fet un post a part. El podeu consultar clicant aquí. […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: