Molí dels Fanals, cuina de muntanya. {Sispony, Andorra}

Quan vaig escriure una entrada recomanant llocs on menjar a Andorra i voltants, la Catieu del blog Pastissets.cat em va fer una molt bona recomanació.

Llavors no coneixa el restaurant Molí dels Fanals, situat a Sispony, i la veritat és que ha estat un gran descobriment! D’entrada he de dir que és  molt recomanable i alhora molt recomanat: només arribar ja veureu a la porta tot d’adhesius corresponents a diverses guies on l’han mencionat (Michelin, Routard, TripAdvisor i altres).

entrada

A vegades algunes recomanacions o crítiques no són del tot fiables: poden generar unes expectatives que després es trenquen, o pel contrari: parlen malament d’un lloc que no s’ho mereix.
La veritat és que abans d’anar a El Molí dels Fanals no vaig buscar cap recomanació, el millor és anar-hi un mateix i per això us explico què ens va semblar.

Per cert, és molt millor fer reserva, ja que sovint està ple i nosaltres una vegada ja ens vam quedar sense poder-hi anar. Al final de l’article us deixo l’horari, telèfon, etc.

El lloc:

Aquest establiment està ubicant en una antiga borda del poble de Sispony, a uns 10-15 minuts d’Andorra la Vella.
Tenen aparcament per uns 30 cotxes i és molt fàcil de trobar.

molí fanals situació

L’interior del restaurant és molt acollidor. Amb l’estructura de la borda conservada i les vistes que hi ha t’oblides durant una bona estona del caos de la capital andorrana :)

interior

El tracte:

És un restaulant familiar, tan pel que fa als propietaris com per la clientela. Al sortir vam estar parlant una estona amb la mestressa i fins i tot ens va regalar el seu receptari dedicat, tot un honor! El guardarem molt bé i ja tenim algunes receptes pendents de fer :)

El servei és amable, tot i que el restaurant va quedar ple de gom a gom i en algun moment semblava que ens havíem d’esperar una mica, va valdre la pena. És un lloc on hi has d’anar sense presses, per gaudir-ne.

aperitiu

Els plats:

Sovint l’aperitiu ja et dóna una idea del que vindrà després. A El Molí dels Fanals s’hi fa cuina tradicional i de muntanya, cuidada i amb bons productes.
Falten fotgrafies d’alguns plats, com per exemple l’amanida de pedrers confitats i bolets que va demanar la meva mare, era boníssima! També falta la crema de verdures de segon que va demanar la meva germana.

Per començar vam demanar 3 amanides i un plat d’esqueixada i escalivada:

amanida 1

esqueixada i escalivada*L’enorme quantitat de pebre de l’esqueixada és obra del meu pare, no us espanteu, no n’hi posen tant!! ;)

amanida 2

Ja veieu que les racions són completes! De segons vam demanar:

lassanya de bolets
*Aquí la lassanya de bolets ja estava començada, com es pot veure… Boníssima, no s’aprecia a la fotografia es clar però la pasta era fresca i el farcit, de ceps, extraordinari.

bacallà
*Sembla que el gratinat sigui massa fort, però és cosa de la llum ;) Era molt bo!

magret

*La salseta de Porto estava per llepar-se’n els dits! :)

L’estrella de la sala, el carro de postres:

La Catieu ja m’ho havia advertit i just pujar les escales que porten a la sala el vaig veure al meu davant, imponent. És d’aquelles coses que s’han perdut i que fan il·lusió, és com a la peli de Harry Potter, a la primera, on passa la senyora del carret de llaminadures al tren. ;)

Si us dic la veritat vaig estar tot el dinar esperant l’arribada del carro de postres ;) Tots casolans i molt bons. Especialment la tarta de crema i fruites vermelles. De tota la vida, sí, però treia els sentits!

el carret de postres

I un últim detall:

tallat

En definitiva, si teniu pensat anar d’excursió a Andorra, puc dir-vos que aquest lloc es mereix una visita. No busqueu elaboracions sofisticades, però sí bons plats tradicionals amb racions completes i un ambient familiar i acollidor.

Tampoc hi aneu amb pressa, s’ha de gaudir del moment! ;)

Contacte:

Horari:
Dt – Dv: 13:00 – 15:30, 20:30 – 23:00
Ds: 13:00 – 16:00, 20:30 – 23:15
Dg: 13:00 – 16:00

Telèfon: 00 37 683 53 80
Pàgina de Facebook: Molí dels Fanals
Anuncis

Comments

  1. Ei Bet,
    Moltes gràcies per la recomanació. Mira que de vegades a Andorra no hem tingut molt clar on anar a menjar i aquesta entrada l’apuntaré. Venia a visitar-te per a desitjar-te un bon cap d’any i de pas a dir-te que estic preparant una trobada blogaire a Tarragona el 22 de febrer. A veure si pots venir. Aviat posaré el programa al blog.
    Que tinguis uns bons dies de descans ( ja veig que t’ho passes d’allò més).
    Una abraçada,
    Nani

  2. Ai el carro de les postres!!!! Fins i tot, el somio!!!
    M’alegra molt que t’hagi agradat.
    Petonets bonica i bona entrada d’any

  3. Niina, em sembla que una de les nostres escapades haurà de ser a Andorra! Vull un carro de postres jajajaja
    Bin any carinyo!
    Petonets
    Sandrs

  4. Mònica says:

    M’apunto la proposta! Bon Any!

  5. Hola!

    Nani: doncs ara ja ho saps, és un bon lloc! :) Molt bon any per a vosaltres també, si puc sí que m’apunto a la trobada.
    Catieu: gràcies a tu!! jeje ens va encantar, i el carro… ai el carro!!! ;) només per això ja val la pena!
    Sandra: Seria molt bona idea! :) de totes maneres podem quedar un dia i fer un postre cadascuna, i gairebé que tindrem un carro jeje.
    Mònica: molt bon any per a tu també! Ja veuràs que si hi aneu, us agradarà.

    Una abraçada a totes i feliç 2014, fins la propera!!!

  6. aquest finde vaig a andorra! si tenim temps d’anar a fer un bon dinar anirem aquí! ^^

  7. Miguel Olaya Galceran says:

    Llegint-vos i aprofitant l’avinentesa d’anar a Andorra, vaig portar la família al Molí dels Fanals. Anar als llocs amb masses expectatives és un inconvenient. Tot allò que imaginava, hi és, però -com ho diria- no tant sublimat. El menjar està bé però potser no varem encertar en la comanda, un bacallà tan aigualit que ja ha perdut la seva pròpia substància no hauria de ser servit a taula, un cafè llarg vesat sobre el platet no hauria d’haver sortit al menjador, una factura d’alt import (sense haver demanat un vi mínimament important) no tenia que presentar-se incloent-hi dues cerveses que ni es van demanar ni es van servir. Surts pensant que has pagat les ganes més que pagar el gust.

    • Benvolgut Miguel, primer de tot gràcies per llegir el blog i també per deixar aquest comentari.

      La veritat és que em sorprèn moltíssim ja que nosaltres en tenim molt bon record, tots quatre som de paladar fi i precisament per això està publicat al blog (del contrari no l’hauria recomanat pas). Ja veus que hi vam anar l’any 2013, desconec si durant aquest temps han fet canvis ja que no hi hem tornat.

      Salutacions

Trackbacks

  1. […] – Restaurant Molí dels Fanals: val molt la pena, per això n’he fet un post a part. El podeu consultar clicant aquí. […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: