Caramels de codonyat i formatge {Sorteig de Nadal}

Sempre m’agrada felicitar-vos el Nadal amb alguna recepta especial, com ja vaig fer el 2011 i el 2012. Aquesta vegada arribo una mica abans, però així m’asseguro que no vaig a última hora i a més a més estalvio temps per poder fer tota la feina de la uni, que no és poca…

Aquesta vegada us porto un aperitiu, un postre o un berenar. Es tracta d’uns “caramels” o farcellets molt fàcils que podeu fer amb l’ajuda dels petits de la casa. Ja siguin per oferir al Tió (que segur que ja ha arribat i el teniu ben alimentat), als Reis Mags o als convidats!

codonyat

La combinació de codonyat i formatge no té cap secret i normalment té bastant èxit. A casa sempre fem servir el codonyat casolà que ens fa la meva àvia, li queda boníssim!

Pel que fa al formatge en aquest cas he fet servir Philadèlphia, però podeu posar-hi fins i tot un formatge d’ovella, un semi-curat per exemple, que també hi queden molt bé amb el codonyat.

També els podeu fer amb pasta filo, quedaran més cruixents i més bonics visualment. Però tingueu en compte que és una pasta que s’ha de conservar molt bé un cop encetat el paquet i a vegades s’asseca. Si feu una super producció no passa res, però si només la necessiteu per fer una dotzena de farcellets no val la pena.

caramels de codonyat i formatge

Espero que passeu un Bon Nadal i que el Tió us porti moltes coses!! ;) Recordeu que a la pestanya “Especial Nadal” del núvol d’etiquetes trobareu altres idees pels àpats d’aquestes festes.
Nosaltres tornarem abans de que s’acabi l’any. Tot i així al nostre Facebook us continuarem informant de les activitats gastronòmiques pels caps de setmana, no us ho perdeu!

Anem a la recepta… i al sorteig?

Ingredients:

Codonyat

Formatge d’untar (o algun altre que us agradi)

1 Làmina de pasta de full

Com ho fem?

1_ Tallem la làmina de pasta de full a rectangles d’uns 3x5cm.

2_ A la meitat dels rectangles, hi posem una culleradeta de formatge i una de codonyat. Tapem amb la resta dels rectangles (posant-los al damunt).

3_ Donem forma de caramel i ho assegurem lligant una mica de cordill de cuinar (o baker’s twine de colors si en teniu).

4_ Enforem a 180ºC (calor dalt i baix) durant 10 minuts.

*Nosaltres no ho hem pintat amb ou ni cap altre producte, ja ens agrada així, però també ho podrieu fer ;)

caramel

SORTEIG DE NADAL

I ara sí, per acabar de desitjar-vos un Bon Nadal, sortejarem el llibre Mastering the art of french cooking de la Julia Child! En dos volums i una caixa ;)

A tots els que ens llegiu, els que ens seguiu, els que deixeu comentaris i els que no… Moltes gràcies per ser-hi!

Participar serà molt fàcil, només cal que entreu a la “EASYPROMOS” que hem fet a Facebook i seguiu les instruccions!

Teniu temps fins el dia 24 a la nit! (fins les 23:59). El dia 25 anunciarem el guanyador o guanyadora. Molta sort i moltes gràcies! :)

La guanyadora ha estat l’OLGA CASANOVA MARTÍNEZ! Felicitats :)

sorteig de Nadal

Comments

  1. Guapa!!!! Espero q tornarem a parlar abans de festes pero si no es així, bon nadal!!!!!!
    Nosaltres encara no hem anat a buscar el torró pero d aquest cap de setmana no passa!!!!!

  2. ei, molt bons BET! ets una artista. No sé si m’animo amb el concurs, cada cop em fa més mandra participar a reptes perquè et roben molt temps… gràcies igualemnt!

  3. Els caramels són genials i he decidit que els faré d’aperitiu el dia de Nadal!!! I pel que fa el sorteig, no és que vulgui és que necessito el llibre de la Júlia….no t’imagines les ganes que tinc de tenir-lo!!!

  4. Hola preciosa!!!
    M’encanten aquests caramels!! I m’encanta el sorteig!!!! :D
    I per cert… NECESSITO aquest segell tant xulo de Fet amb tot l’amor del món!!! D’on l’has tret??? Si és que fas unes coses més xules!!!!
    Molts petons!!!

    PD: Va en serio… necessito el segell… xDDDD

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  5. Senzillament deliciosos!
    I l’opció amb pasta fil·lo també m’agrada molt.

  6. Que xulos!!! Amb pasta filo també han de ser molt bons. M’emporto aquesta recepta…
    Petonets bonica :-)

  7. Bet, quin postre més impressionant! Una bona manera per anar gastant el codonyat que tinc a casa… I aquestes etiquetes tant xules amb aquest escrit, d’on han sortit? :-)

  8. Ara he llegit el missatge de la Sílvia, i veig que això és un segell. I mira tu, ara ho he trobat. Quina xulada Bet! Ets tant original :-)
    http://www.mrwonderfulshop.es/es/segell-fet-amb-tot-l-amor-del-mon.html

  9. Alba: Si, si tinc temps a veure si puc publicar alguna altra coseta abans de Nadal (més currada que aquesta espero! jeje). Bon Nadal a tots tres!!!
    Marina: artista no ho sé, però fàcils i boníssims segur! ;)
    Mònica: moltes gràcies, ja m’explicaràs si els feu a casa eh?
    Nuni: ara ja saps d’on són ;) van quedar super xules les capsetes!!! M’agraden aquestes estones amb vosaltres!
    Gemma: segur que amb pasta filo queden molt millor oi? el que passa és que si no he de fer molta cosa normalment no en compro. Saps alguna manera de conservar-la que sigui infal·lible? :)
    Catieu: sí, i més cruixents segurament! moltes gràcies guapa!!
    Núria: Exacte, el codonyat amb el formatge mai falla, és una bona manera de gastar-lo. A mi m’encanta a les amanides.

    Una abraçada a totes, merci per la visita i fins la propera!!

  10. deliciosos Bet¡¡
    Bon Nadal

  11. Bet, una delicia de combinación.
    Felices Fiestas!!!
    Bss

  12. Miquel i Lola:
    Molt bon Nadal a tots dos!! :) A veure quan tornem a coincidir, que aquell taller amb vosaltres va ser molt divertit!!
    Una abraçada!! :)

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: