Torrada de pebrot escalivat, bledes a l’allet i ou poché {Blogs contra la fam}

A l’entrada d’avui és més important el motiu que no pas la recepta, i és que com ja haureu vist al títol, per 3r any consecutiu s’ha engegat la campanya “Blogs contra la fam”.

Resulta que els dies 29 i 30 de Novembre, es durà a terme el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya. Una iniciativa promoguda pel Banc dels Aliments amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa alimentària.
Com ja sabeu actualment als països desenvolupats hi ha molt malbaratament alimentari; si s’aprofités tot aquest menjar que es llença segurament podriem alimentar molta més gent.

logo

La campanya Blogs contra la fam pretén fer difusió del Gran Recapte perquè així arribi a tots els nostres lectors i us poguem animar a participar-hi. Ja sigui fent de voluntaris o fent una donació d’aliments bàsics als mercats i supermercats adherits (que són molts i estan arreu de Catalunya). Arròs, brou, farinetes, oli, galetes, pasta, llegum i conserves de tot tipus són benvinguts.

blogs contra la fam

Aquesta vegada he volgut fer una proposta senzilla però nutritiva i complerta ja que ens aporta fibra, hidrats de carboni, vitamines i proteïnes. El pa és un ingredient bàsic, el pebrot escalivat i les bledes poden ser naturals o en conserva, l’all és un antibiòtic molt eficaç que ens ajudarà a prevenir i curar, i l’ou és una bona font de proteïnes més econòmic que la carn o el peix.

Pels que tingueu por al colesterol dels ous, us recomano llegir aquest article de la Montse Vallory i veureu que el problema està en la cocció, més que no pas en el contingut de colesterol.

blogs contra la fam 1

Anem a la recepta?

Ingredients:

Torrades de pa integral, pebrot escalivat, bledes, 1 gra d’all, 1 ou.

Sal, pebre i oli d’oliva.

Com ho fem?

1_ Saltegem les bledes directament en una paella amb una mica d’oli, fins que siguin cuites. A últim moment hi afegim un gra d’all picadet, remenem i apaguem el foc.

2_ Fem l’ou poché embolicant-lo amb paper film i fent-lo bullir durant 5 minuts. Passada l’estona, el refredem ràpidament.

3_ Muntem la torrada amb pebrot escalivat a la base, les bledes i l’ou. Rematem amb un polsim de pebre negre i una mica de sal.

Comments

  1. genial, bet, a veure si serem força gent!!!

  2. Una aportació ecel·lent, barat i molt bona!
    Entre tots aconseguirem superar el repte de les 3000 tones d’aliments!

  3. La cocció de l’ou vaig a provar-la ara mateix!!! A les nenes els encantarà! I això que el colesterol radica més en la cocció que en el propi aliment m’interessa molt perquè a casa, en Marc ha de vigilar molt amb aquest tema! Moltes gràcies per la recepta i per la informació! Una abraçada!

  4. Mira q jo amb les bledes hi tinc una relació ben peculiar…
    Però aquesta torrada que ens presentes et ben asseguro que no li faria un lleig! ;)
    Molt bona proposta Bet, com sempre! :)
    Una abraçada!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  5. Hi Bet! Tant de bo s’acabi recaptant molt. Fa tanta falta! Una proposta senzilla i molt bona. Perquè amb poca cosa podem tant de plaer al nostre paladar?
    Una abraçada,
    Nani

  6. Quina super torrada Bet, si me la menjaria ara per esmorzar! Al final el gran recapte ha superat totes les expectatives, una altra cosa no…però Catalunya és solidària de nassos! :)
    Petons
    Sandra

  7. Hola!!

    Marina: al final es van recollir moltes receptes i moltes tones de menjar eh? Que bé, cada any més!! De solidaris en tenim un bon tros els catalans…
    Gemma: i ho vam fer amb escreix oi? Segur que l’any que ve, més i millor! :)
    Mònica: i què tal, els hi ha agradat? Quan vaig llegir això de la cocció de l’ou ho vaig trobar molt interessant, i volia buscar l’excusa perfecta per compartir-ho, m’alegra que et sigui útil!
    Nuni: jejeje i amb els espinacs també oi? :P però ja et dic que en conjunt era boníssim! Moltes gràcies guapa!
    Nani: tens tota la raó, a vegades no cal complicar-se gaire per donar plaer al paladar i si a més a més és un plat econòmic, encara millor!
    Sandra: Ja ho pots ben dir, de solidaris ho som un munt!! i amb tot l’orgull del món :)

    Petons i moltes gràcies a totes pels comentaris. Fins la propera!!

  8. No hi vam poder participar pq estavem encara a l hospital. Però enhorabona!!!!! I quina pintorra que fa aquesta torrada, me la cruspia ara mateix!!!!!!
    Les fotos t han quedat molt maques.
    Petonets

  9. Hola Bet!
    M’encanta aquesta proposta, te una pinta espectacular! Ho provaré segur!!
    Una abraçada,

    Anna

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: