Parlem amb… Giulietta, pastisseria-degustació de Km-0

Avui m’agradaria perlar-vos de Giulietta, una pastisseria-degustació situada a la concorreguda Plaça Tetuan de Barcelona. És un local molt acollidor i estic segura que us encantarà!

entrada giulietta

L’Albert i la Francina, joves, pares, emprenedors, entusiastes, amants dels detalls i la feina ben feta, van decidir obrir aquest local que respira aires de la Provença i ofereix als seus clients una oferta variada de pastisseria tan tradicional com moderna, passant també per elaboracions salades.

Ja veureu que és un lloc ideal per anar-hi amb la canalla. A més a més, sempre que és possible, utilitzen els productes de proximitat que estan dins el projecte Km-0 d’ASAJA.

albert i francina

Ja d’entrada us garanteixo que tot és boníssim! Vaig estar-hi la setmana passada, a mig matí tenien totes les taules plenes (bona senyal) i això és el que em van explicar:

Com comença la idea d’obrir el vostre propi local? Expliqueu-me una mica la història de Giulietta!

L’Albert fa 18 anys que és pastisser i en tenia 18 quan va començar, és a dir que porta mitja vida dedicat al món de la pastisseria. Ha treballat a Bigues, Granollers, Terrassa i Sant Cugat (Can Ametller), en llocs on ha adquirit l’experiència més que suficient com per portar el seu propi obrador.
La Francina estava treballant en una feina completament diferent i que no estava gens malament, però coneixia perfectament el món de l’hostaleria (per la seva familia) i en realitat va ser ella la que va convèncer l’Albert d’obrir la pastisseria i treballar plegats.

Estic tranquil treballant a l’obrador perquè sé que ella atendrà molt bé els clients. Ella està tranquila treballant a “fora” perquè sap que de l’obrador en sortiran coses bones. És una confiança mútua. {Albert}

giulietta1

El local ja crida l’atenció des de l’exterior: blanc, lluminós i acollidor. Què va ser el que us va inspirar?

Vam estar un any buscant el local i quan el vam trobar no ens ho vam pensar dues vegades. Volíem que fos en un carrer concorregut, a Barcelona trobar un bon local és complicat: n’hi ha molts i no tots funcionen!
Pel que fa a la decoració, ens ho hem fet tot nosaltres. Hem viatjat força i sempre ens agrada observar com són les pastisseries dels altres països. Teniem molt clar que volíem aconseguir un espai com el que veiem per la Provença, que fos acollidor però tampoc atapeït.

Volíem un establiment on a nosaltres ens agradés anar-hi si fóssim els clients. {Francina}

local giulietta

Teniu un parell d’espais ben interessants: un d’ells és l’obrador vist.

Sí, efectivament. L’obrador està situat al final del local i tothom pot veure com treballa l’Albert. És una opció que ens agrada, volem ser el més transparents possible i que la gent vegi com treballem.

L’altre és, sens dubte, l’espai pels nens!

Tenim una nena de 20 mesos, la Júlia – d’aquí ve el nom del local: Giulietta, Júlia en italià – i ens agrada anar a tot arreu amb ella, però sovint ens trobem que els llocs no estan preparats.
Per això vam decidir reservar un espai per la canalla i així mentrestant pares, mares, amics i amigues poden berenar tranquilament mentre els nens s’ho passen bé.
Fins i tot hem posat un canviador als serveis. Fins que no tens fills no ho trobes a faltar, però quan vas a un lloc que no en tenen i els has de canviar a la pica, t’adones de la importància que té posar-ne un! És un detall que els clients agraeixen.

racó nens giulietta

Parlem una mica dels productes, oi que en feu servir de Km-0?

Sí, i també els venem! La gent pot comprar melmelades de Can Bech, ous del Berguedà, llet fresca de Cardedeu, fruita seca de Tarragona, etc.
Intentem sempre que sigui possible fer servir productes de proximitat en totes les nostres elaboracions: fruita seca, llet, ous, formatges, etc. Creiem que la qualitat de la matèria primera és essencial perquè els resultats siguin bons.

Col·laborem amb el projecte Km-0 d’ASAJA , i els productes que oferim aquí (i molts més) també els podeu trobar a la seva web.

productes km0

Teniu un gran ventall d’elaboracions, i només mirant la carta ja tinc gana. Què trobarà la gent que vingui a Giulietta?

Als matins tenim diferents ofertes per esmorzar. Oferim una bona varietat d’entrepans, pastissos, pastes, sucs naturals, etc. Cada dia hi ha “el pastís del dia” i l'”entrepà del dia”.
Però la cosa no s’acaba aquí: també fem crêpes, gofres, sandvitxos, truites, amanides de fruita, etc. Clicant aquí podeu veure la carta d’esmorzars.

A l’hora de dinar oferim el plat del dia per 6,50€, o bé el plat del dia + beguda + postre, que surt a 8,50€. Els plats són molt complerts i variats. Cada dia en fem un de diferent, sempre amb ingredients de qualitat, productes de temporada i proximitat. Si ens seguiu al nostre Facebook, podeu estar al dia de totes les novetats i els plats que oferim!

Podreu dinar per exemple: pasta farcida de botifarra acompanyada de pesto vermell; coca amb rúcula, ceba caramel·litzada, xerris i formatge de cabra; moussaka, etc.

Per berenar podeu demanar una bona xocolata calenta, un pastís dels nostres, un entrepà fet amb pa acabat de fer, etc.

La gent ens pot demanar el que vulgui. No t’agrada el pastís de pastanaga? no pateixis, et puc fer una bona truita de patates amb ceba caramel·litzada, i pa de coca amb tomàquet! {Albert}

gu

Sou amants de la pastisseria clàssica, però també aposteu per la moderna. Com ho combineu això? Què en penseu de l’una i de l’altra?

L’albert té formació en pastisseria clàssica, però estem a Barcelona i no ens podem tancar en banda. No sabem si aquest boom de pastisseria americana acabarà arrelant o no; sigui com sigui, sempre ens quedarà la clàssica i a nosaltres ens encanta!

El que fem és adaptar al paladar català la pastisseria moderna o l’americana, que sovint és massa dolça i ensucrada. – Ja veuràs, si tastes els nostres cupcakes els trobaràs menys empalagosos!-

mostrador giulietta

Quins són els plans de futur? Com es presenta la campanya de Nadal?

Volem recuperar la tradició d’anar a buscar el pastís els diumenges. És cert que la pastisseria s’està convertint en un producte de luxe però si ho fas ben fet la gent ho valora.

Una altra de les coses que voliem oferir era el Brunch, la gent ens ho demana molt! Segurament començarem aquest cap de setmana vinent. Havíem de començar abans però fins que no tens una cosa clara, no ho pots fer. Ens agraden els detalls i sobretot sobretot, la feina ben feta.

Fins que no ho tinc tot a punt, no començo. És ben bé com un mise en place.  {Albert}

Pel que fa a la campanya de Nadal, segurament farem lots amb els productes de Km-0 ASAJA. També ens agradaria fer torrons, però encara ho hem d’organitzar.

Francina i Albert, moltes gràcies per tot!

horari

Comments

  1. Sembla un molt bon lloc per anar a passar-hi unes hores. M’ha agradat molt que tinguin en compte que sigui un lloc agradable per pares i nens, es troba a faltar…
    Marta

  2. Quin local més bonic, hi aniria ara mateix. Noia, a Barcelona teniu un ventall de locals tan i tan bonics, per no sortir-ne mai, jeje. Fa una setmana hi vam esser i una amiga ens en va ensenya alguns. Moltes gràcies per donar-nos la oportunitat de conèixe’ls una mica.

  3. Prou bé, la segona entrevista!

  4. Serà qüestió d’anar-hi a fer una visita, per les imatges i pel text es nota que és un local on tot està ben cuidat i amb productes de km 0 i de qualitat, I que l’obrador sigui a la vista m’ha agradat molt!

  5. Francesca says:

    Són bons pastissers, bons servint a taula, agradables, molt acollidors, tenen productes boníssims i un espai per criatures! Al barri estem encantats!

  6. he passat uns quants cops per davant i no he entrat mai… la propera vega hi entro!!! petonets guapa

  7. Hola!

    Marta: doncs ja ho saps, et rebran amb els braços oberts!! ;)
    Gemma: és cert, a Barcelona hi ha moltíssims locals xulos com aquest. Llàstima que jo tampoc sóc de Barcelona hehe. Serà qüestió de plantejar-s’ho! ;)
    Marina: moltes gràcies!
    Gemma: t’agradaria! els hi agrada fer les coses ben fetes, igual que tu ;)
    Francesca: benvinguda al blog i moltíssimes gràcies per deixar-nos la teva opinió! Saber que la gent del barri opina el mateix que tu, ens fa adonar que no anem tan mal encaminats a l’hora de parlar d’aquest lloc!
    Judith: i tant!! i si hi vas ja m’ho explicaràs eh? Jo hi he de tornar… Em van quedar moltes coses pendents de tastar però es clar, no podia esmorzar-m’ho tot o hauria explotat! jijiji

    Moltes gràcies pels vostres comentaris, fins la propera!

Deixa una resposta a marina Cancel·la la resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.