“Granola” de fruits secs, xocolata i gerds. {L’esmorzar de carmanyola}

Bon dia!! aquesta vegada us porto l’esmorzar en divendres enlloc de diumenge ;)

I és que demà s’acaba el termini per presentar les receptes del repte “Memòries d’una cuinera”. Ens van demanar preparar algun plat de carmanyola i així entre tots tenir un recull per poder fer-les més variades.

Últimament pensar en “carmanyola” va directament associat a “feina” o “dinar a la feina”. Però no només serveix per portar el dinar i no només serveix per anar a la feina ;) Com que tinc la sort de dinar a casa cada dia, he volgut buscar una proposta diferent.

granola

Aquest esmorzar us el podeu endur a tot arreu, és molt nutritiu i energètic (aquí  us parlava de les propietats de la civada).
És molt fàcil de preparar i enlloc de gerds hi podeu posar la fruita que volgueu. També queda boníssim barrejat amb iogurt.

La recepta l’he adaptat d’aquest bloc. L’únic inconvenient és que totes les mesures eren en “cups” i “teaspoons”. Si teniu els mesuradors, perfecte! Sinó, més avall us dono la conversió.

Anem a la recepta?

Ingredients:

“Secs”:

4 cups* de flocs de civada
1’5 cups de fruits secs variats (ametlles, avellanes, nous)
1/2 teaspoon* de sal
3/4 teaspoon de sucre avainillat1/4 teaspoon de canyella en pols
1/4 teaspoon de gingebre en pols

Xips de xocolata i fruita.

“Líquids”:

1/2 cup + 1 teaspoon de mel
1/2 cup d’oli d’oliva (o de coco, segons la recepta original)

Com ho fem?

1_ Preescalfem el forn a 200ºC de dalt i de baix. Posem a punt una safata amb paper de forn.

2_ En un bol hi posem tots els ingredients secs i barregem.

3_ Afegim els líquids i remenem amb una cullera de fusta fins que quedin tots “impregnats”. Ho repartim pel paper de forn.

4_ Enfornem a 180ºC durant 25 minuts. Quan hagi passat la meitat del temps, obrir em forn per remenar la barreja de manera que quedi torrada homogèniament.

5_ Els treiem del forn i deixem refredar (es tornaran cruixents un cop siguin freds). Afegim els xips de xocolata i ja ho podem guardar en un recipient hermètic.

Conversió d’unitats de mesura:

1 cup = 240ml (ompliu la gerra mesudadora de líquids fins aquesta quantitat)
1 teaspoon =  15ml
Si acostumeu a cuinar, tenir els mesuradors de tasses i culleretes a la cuina és molt pràctic i al mercat n’hi ha que estan molt bé de preu.

Comments

  1. Quina idea més bona, un esmorzar de carmanyola!
    I molt més sa que el recurs fàcil de sortir al bar del costat a fer un donut i un cafè amb llet :)
    Sensacional.

  2. Riquíssim!!! El meu emorzar de cada dia a les 8 es una granola amb iogurt. Moltes gràcies, en prenc nota!
    Bon diumenge!

  3. Tens raó, no només hem de dinar bé a la feina, també s’ha de fer un bon esmorzar.
    Moltíssimes gràcies per participar.

  4. ostres Bet! Ara m’has deixat sense paraules, un esmorzar de carmanyola????? quin luxe!!! Moltíssimes gràcies per participar reina. Molts petonets

  5. Una de las comidas más importantes y que muchas veces no le damos importancia!!!
    Bss

  6. Ei Bet,
    Una molt bona participació. Els que tenim la sort de dinar a casa cada dia valorem molt i molt els que s’ha de preparar la carmanyola cada dia.
    Una abraçada,
    Nani

  7. aquí al Brasil venen al supermercat la granola feta en sacs industrials! aiiii quin vici! per les nits d’entrega és agafar la cullera i no parar!!!

  8. Una proposta deliciosa Bet!!! Un esmorzar de luxe, si senyor.
    Petonets bonica

  9. Hola guapes!!

    Moltíssimes gràcies a totes pels comentaris. Últimament vaig molt atrafegada i no havia tingut temps de contestar.
    M’alegro que us hagi agradat aquesta proposta, ja veieu que és super fàcil de fer, no té cap complicació i us la podeu “tunejar” amb els ingredients que més us vinguin de gust.

    Petons i fins la propera! :)

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: