Papillotte de salmó amb verdures i lemon curd

Lemon curd en una papillotte?? Doncs sí, i queda espectacularment bo! Hi dóna un toc molt especial.

La idea va ser de la meva mare, un dia ho vam provar amb compota de poma i va quedar bo però no era el resultat que volíem. Després se li va acudir posar-hi lemon curd i des de llavors sempre ho fem així.

La papillotte és un recurs molt pràctic, gairebé que no embrutem la cuina i el menjar es cou sol al forn. A més a més, és molt presentable quan tenim convidats, ja que amb un bon llaç canvia completament!

Papillotte de salmó

Aquesta idea del llaç l’he tret de la recepta que la Silvia va fer al Cuines. Un detall així només podia ser seu!

La papillotte és molt saludable, però no ho és tant l’habitual embolcall de paper d’alumini. Al mercat també hi trobareu unes bosses especials pel forn, que són de plàstic transparent i així es veu el que hi ha a dins.

Jo he fet servir paper de forn (el més recomanable) i ha quedat la mar de bé. Per lligar el facell he fet servir cordill de cuinar, i un cop fora del forn hi he posat el llaç.

Anem a la recepta?

Papillotte de salmó 2

Ingredients:

Verdures variades, en aquest cas: espàrrecs verds, carbassó, albergínia, pebrot i porro.

1 tall de salmó per persona

Oli d’oliva, sal, pebre i lemon curd.

Com ho fem?

1_ Rentem i tallem les verdures a trossos generosos. Les saltegem al wok durant uns minuts (amb oli d’oliva, sal i pebre) ja que necessiten més temps de cocció que el salmó.

2_ Tallem quadrats de paper de forn. Farem la mateixa llargada que el costat que ja vé per defecte. (uns 40x40cm). Col·loquem les verdures, una culleradeta de lemon curd i cobrim amb el salmó.

3_ Fem els farcells ajuntant les puntes i lliguem amb cordill de cuinar. Courem a 160ºC durant 7 minuts (amb ventilador i el forn preescalfat).

4_ Ja ho podem servir en un plat, i si és un dia de festa hi podeu posar un llaç ;)

I a vosaltres, us agrada el lemon curd? Amb quina recepta salada el farieu servir?

Comments

  1. apa, que bo doncs! i molt original, això del lemon curd!! A casa en fem sovint, de salmó amb verdures a la papillot. Ens agrada, i cadascú té el seu paquetet, cos a que a taula fa com gràcia, oi? he he he. Petonets, guapa!

  2. Mai no he fet servir lemon curd per plats salats, ni se m’havia passat per la imaginació de fer-ho! Però el salmó queda bé amb els cítrics, segur que és boníssim!
    Marta

  3. Ostres, m’has deixat amb la boca ben oberta! Lemon curd en salat? Genial! Això ho he de provar, que no acostumo a fer papillottes i queden genials
    Petonets crack
    Sandra

  4. uau, m’has deixat amb la boca oberta! Però penso que ha de quedar genial, li ha de donar cremositat i un gustet de llimona deliciós. Ho provaré!!! A casa ens encanta tot el què porta lemon curd :)

  5. hola guapetona! et pots creure que no he fet mai cap papillot? i això que sempre que n’he pres a algún restaurant m’encanta com queden els aliments!!!! Apuntada la teva idea. Molts petonets

  6. M’ha encantat el lemon curd a la recepta, super original!!

  7. M’encanta la lemon curd!
    … i la papillota de salmo amb verdures es un habitual per sopar!
    GENIAL la teva proposta!!!

  8. Hola!!

    Marina: estic d’acord amb tu, això de que cadascú tingui el seu paquetet a taula fa gràcia, és una bona presentació i si a més vas amb compte, els plats amb prou feines s’embruten!
    Marta: doncs creu-me que si ho proves t’encantarà!! ;) ja m’explicaràs si t’ha agradat,
    Sandra: jaja vosaltres sí que sou craks! ja m’explicaràs si t’agrada, a nosaltres ens encanta!! De fet, crec que el Jordi Beumix us deu una papillotte, no? a veure si se l’apunta aquesta.
    Gemma: doncs això també us agradarà! Quan la meva mare em va dir de provar-ho amb lemon curd, el primer cop, no les tenia totes tampoc hehe.
    Judith: A no?? Doncs va, a fer papillotte!! que és super pràctica i boíssima :) Segur que al Bolet us encanta!
    Sussi: sí si que queda original, al principi penses que no pot ser però quan ho tastes… és boníssim!
    M.Glòria: Doncs tens tots el números de provar la recepta a la propera papillotte que facis eh? :) Ja m’explicaràs si us agrada.

    Moltes gràcies pels vostres comentaris i fins la propera!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: