Pa amb oli, xocolata i sal [premi Matèria]

A principi de les vacances d’estiu vaig participar en un sorteig que feien des de la botiga Matèria conjuntament amb Dones Gourmet de Catalunya. Quina sorpresa vaig tenir quan em van dir que havia guanyat! Per horaris i dies de vacances no vaig poder anar a recollir el premi fins a finals d’agost.

La botiga MATÈRIA està situada a l’entorn del Mercat de Galvany, just un carrer per sobre. És un local molt acollidor i són molt amables. Hi trobareu roba per la llar (cortines, moquetes, coixins, mantes), alguns petits estris i objectes per la cuina (taules de tallar, gerres, davantals), làmpares i mobiliari de disseny, peces de ceràmica, etc.
Tot molt seleccionat, són objectes de línies senzilles però amb ànima i creieu-me, això és molt difícil d’aconseguir. Es podria dir que és una “botiga concepte”. Ho tenen gairebé tot ecològic i fet amb materials dels que jo anomeno “sincers”, és a dir: si és lli, és lli; i si és ceràmica, és ceràmica. Així de simple :)

560841_294148680724600_1582514178_nC/ del Rector Ubach nº43, 08021 Barcelona

El premi consistia en una taula de tallar feta amb fusta de teka reciclada, d’HK Living. Un davantal de lli de la casa Teixidors, vinagre balsàmic de Mòdena, vinagre de Barolo, sal blava de Pèrsia, sal marina vermella de Hawaii i barreja de 5 pebres, tot això de Galateo&Friends. Vaja, un super regal!!

1069993_10201039281136972_163781734_n
Avui com que és diumenge toca portar-vos alguna coseta pels esmorzars de la setmana, oi? Doncs aquesta vegada són uns bastonets per fer passar la gana a mig matí i aguantar fins l’hora de dinar. Fa temps que està de moda fer diferents versions del típic “pa amb oli i xocolata”, i aquesta és la meva  ;)

Pa amb oli, xocolata i sal2

De moment he començat fent servir les sals, ja us explicaré què tal quan vagi fent servir la resta d’ingredients! Encara que són tan especials que fins i tot sap greu fer-los servir! No us passa de vegades això?
La recepta és molt fàcil, de fet he agafat la mateixa massa de la coca de recapte, però modificant-la una mica ;)

I vosaltres, què mengeu a mig matí per fer passar la gana?

Anem a la recepta!

Pa amb oli, xocolata i sal3 Pa amb oli, xocolata i sal

Ingredients:

Per la massa: 200g de farina, 100ml d’aigua, 25ml d’oli d’oliva, 1 culleradeta de sal, 12g de llevat fresc, 25g de xocolata de cobertura ratllada o 2 cullerades de cacau en pols.

També necessitarem: oli d’oliva per pintar i sal gruixuda.

Com ho fem?

1_ Preescalfem el forn a 220ºC

2_ Posem la farina en un bol, afegim el llevat i l’esmicolem. Afegim la sal, l’aigua i el sucre. Ho amassem una mica fins que els líquids s’incorporin i llavors afegim la xocolata ratllada o el cacau en pols. Acabem d’amassar fins que no se’ns enganxi a les mans (va ràpid).

3_ Deixem reposar la massa durant mitja horeta tapada amb un drap.

4_ Estirem la massa i amb l’ajuda d’un tallapizzes fem les porcions dels bastonets. Els anem col·locant a la safata del forn.

5_ Els pintem amb oli d’oliva i escampem la sal gruixuda pel damunt. Enfornem a 200ºC durant 15 minuts.

Comments

  1. Ostres nena! Quina xulada! A mi em xiflen les versions del pa amb oli, xocolata i sal, i aquesta es supera
    Quins regalassos, segur que en treus molt de profit!
    Petons
    Sandra

  2. Quina botiga mes xula i quin “peazo” de premi!!! La veritat es que si que fa cosa fe servir segons que, pero es millor fer-ho servir a que es faci malbe per no fer-ho, no? Aquests palets han de ser deliciosos. Jo a mig mati menjo fruita pero segur que un parell d’aquests em menjaria…

    Un peto!

  3. Moltes felicitats pel premi. T’ho mereixes Bet. Aquests palets han d’estar bonísims. Ho provaré.
    Petons.

  4. Enhorabona pel premi!
    Uau, aquests bastonets han de ser un vici, amb la xocolata incorporada… Em sembla que en menjaria tants que llavors ja no tindira gana per dinar :)

  5. Boníssima versió del pa amb oli i xocolata i sal, Bet!! Quin regal més xulo que et van fer! I que bé que l’has sabut aprofitar!! petons

  6. Moltes felicitats, bonica, ets un crack! Que el disfrutis!!!!
    Bona setmana!

  7. Enhorabona pel premi!!!
    M’encanta la versió que ens has dut del pa oli i sal i xocolata. Fou el meu berenar durant mooooolts anys. Encara de tant en tant, quan tinc una xocolata de les bones, ben amarga, en bereno.
    Petonets bonica

  8. Hola reina!!!! ostres, doncs no havia sentit mai a parlar d’aquesta botiga, i té molt bona pinta!!!!! Així que els diumenges toca fer l’esmorzar, oi? ara t’escric un privat i et dic on està el Bolet! jijijiji Molts petonets solet

  9. Hola!!

    Sandra: em sona alguna versió vostra que estava molt i molt ben aconseguida!! :)
    Pili: jo de vegades també menjo fruita a mig matí, però on hi hagi uns palets…!! Tens raó, millor fer-ho servir que esperar massa!
    Carmina: sempre em fa molta il·lusió rebre comentaris teus, si els proves ja m’ho explicaràs eh?
    Gemma: jejeje pot ser, jo me’n vaig menjar uns quants de cop!! I la sorpresa va ser que passaven els dies i es conservaven la mar de cruixents.
    Marina: és que el pa amb oli, xocolata i sal és boníssim oi? a mi m’encanta, no me’n cansaré mai…
    Gemma: així ho faré!! Ja us aniré explicant els altres ingredients :) Ara és el torn dels vinagres!
    Catieu: tu ets de les meves, amant de la xocolata amarga! jo també n’havia menjat durant molt temps per berenar i ara em venia molt de gust fer-ne una versió.
    Judith: ostres doncs si em dius on està el Bolet, no m’ho pensaré dues vegades eh? hehe. Doncs sí, aquest diumenge toca esmorzar i a més serà dins la carmanyola ;)

    Moltes gràcies pels vostres comentaris i fins la propera!!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.