Carpaccio de meló i Idiazábal + Fira del meló d’Artesa de Segre.

Bones!! que hi ha algú? Aquests dies l’activitat gastroblocaire ha baixat en picat eh? Jo mateixa sense adonar-me’n he estat un mes sense publicar!

I ara torno amb una recepta un pèl estranya a simple vista, oi? però creieu-me que és boníssima! A casa ja l’hem fet unes quantes vegades i la vinagreta de menta li dóna un toc fantàstic.
Durant el curs passo moltes vegades per davant del restaurant mil921. Sempre tenen el menú a l’aparador i sovint me’l miro per agafar idees. Doncs bé, aquest carpaccio el vaig treure d’allà. Segur que vosaltres també interpreteu plats de restaurants ;)

De totes maneres, si la idea no us fa el pes, sempre podeu fer el mateix però amb encenalls de pernil i tindreu una manera diferent per presentar el clàssic meló amb pernil.

fira del meló

També us volia parlar de la Fira del meló, que es farà els propers dies 24 i 25 d’Agost a Artesa de Segre (la Noguera).

El meló d’Artesa és un producte autòcton, de secà, i de qualitats excepcionals. Es cultiva a la zona en quantitats reduïdes i només el podreu trobar en establiments propers o bé a les fires i mercats.

La fira de Sant Bartomeu es celebrava cada any des del 1443, però l’aparició de maquinària, supermercats i automòbils va fer que perdés força. Als anys 80 la van voler reemprendre i això va coincidir amb la inciciativa de recuperar el meló de secà.
Durant la fira també hi podreu veure una mostra d’oficis antics i una trobada de vins amb DO Costers del Segre.

Tota aquesta informació i molta més la podreu trobar clicant aquí.

carpaccio de meló i idiazábal

Anem a la recepta?

Ingredients:

Mig meló, que estigui al punt ;)

Una cunya de formatge Idiazábal (o algun altre formatge d’ovella curat, que sigui bo)

Per amanir: 2 cullerades d’oli d’oliva, fulles de menta fresca, 1 culleradeta de mel (o xarop d’atzavara).

Com ho fem?

És molt i molt fàcil.

1_ Tallem el meló, treiem la pell i les llavors. El tallem a talls ben fins.

2_ Anem col·locant el meló al plat alternant-lo amb talls molt fins d’Idiazábal.

3_ Piquem les fulles de menta i les barregem amb l’oli i la mel. Amanim i ja ho tenim llest!

Comments

  1. Aquesta si que t’agafo la idea. Aquest tipus de plats m’agraden i a més són senzills.

    Té molt bona pinta.

    Una abraçada

  2. Bet; He tingut la sort d’estar en aquesta fira. Com molt bé dius, és una zona molt petita de la qual la terra és molt i molt favorable per el meló.
    Fa uns quants anys hi vaig estar, hi realment els melons són molt i molt bons. Gràcies per l’informació. Salutacions Bet¡¡ :O) :O)

  3. Hola!!

    Ricard: ja em diràs si t’ha agradat! la veritat és que aquest sí que és ben senzill! i a més boníssim. Bé, és que a mi l’Idiazábal m’agrada molt!
    Josep: Així que val la pena anar-hi oi? Conèixer productes locals és fascinant i més quan són tan bons. Moltes gràcies a tu per la visita al bloc i per deixar un comentari!

  4. Quina gràcia Bet! A finals d’aquest mes també és la fira del meu poble, Vilafranca, i la fira també és la del meló. Per això es diu que Vilafranca, és terra de melons! Molt bona recepta! Records i acaba de passar un bon estiu!

  5. Carmeta Rusquilleta says:

    Quin carpaccio més fresquet i original! Petonets!

  6. Hola!!

    Guida:
    a si? mira quina casualitat doncs! segur que també surten uns melons boníssims per allà. Que vagi molt bé l’estiu també! :)
    Carmeta: de fresquet ho és molt, i original també! ja veuràs quan el provis… a mi em va sorprendre moltíssim!

    Petons a les dues i bon estiu!!

  7. Una proposta molt interessant pels meus tuppers d’estiu.

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.