Coca d’estiu, amb mozzarella de l’Empordà!

Ara que ja sembla que tenim l’estiu aquí, us porto una recepta ben fàcil i ideal pels sopars informals a la fresca.
També us volia recordar que… encara estem de sorteig!!! Teniu tres maneres de participar: comentant el cartell del facebook, fent una recepta o fotografiant. Trobareu totes les instruccions en aquesta entrada. Podreu guanyar un xec blau de la guia Fent País i moltes cosetes més!

CARTELL TASTA RUTES

Però avui volia parlar-vos de la “Mozzarella catalana”. La Búfala de l’Empordà és una explotació familiar que va canviar de rumb l’any 2010 quan van prendre la decisió d’importar 50 búfales d’Itàlia i Bulgària. La granja està situada a Palau-Saverdera, a la comarca de l’Alt Empordà i actualment ja compten amb 1.200 búfales. Cada dia en munyen 300 i aquestes produeixen uns 1.200 litres de llet i tenen moltes ganes de continuar creixent.

coca fina de pernil i mozzarella2

A part de la mozzarella, també elaboren altres tipus de formatges 100% artesans: la Trufa, la Flor i el Blau de búfala catalana. És a dir que n’hi ha per fer contents a tots els convidats.

Per distingir la mozzarella de qualitat, ens hem de fixar en el seu tall. Estem acostumats a que la bola de mozzarella sigui tota uniforme, però les autèntiques són diferents: quan les tallem podem observar que tenen una capa exterior una mica més dura i en canvi de dins són més toves. A més a més, si són fetes artesanalment el replec que tenen fa una forma de “V”, deguda al procés d’elaboració.
Fins i tot l’Antonella ens parla d’aquesta mozzarella, i ens explica que entre les que podem trobar aquí, aquesta les guanya a totes!

búfala de l'empordà

Anem a la recepta!

Ingredients:

4 coques de pa fines, fetes amb la massa multiusos de La Cultura del Pa.

1 bola de mozzarella, enciams variats, encenalls de pernil cuit, pipes de carbassa i oli d’oliva.

Com ho fem?

És molt senzill, per això és un aperitiu ideal pels sopars informals ;)

Primer de tot elaborem les coques seguint les instruccions de l’enllaç que us he passat. També podem comprar algun producte semblant al forn o al supermercat.

Llavors passem a muntar-les, posant una base d’enciams, rodanxes de mozzarella i encenalls de pernil. Amanim amb unes quantes pipes i oli d’oliva.

Podeu afegir-hi altres ingredients: tomàquet, oli d’alfàbrega, pinyons torrats… Al vostre gust!

coca fina de pernil i mozzarella

Comments

  1. Carmeta Rusquilleta says:

    Molt fresca i lleugera aquesta coca!! Petonets!

  2. Ja fas bé de recordar-nos la cita, el repte o aquest projecte tan xulo que has engegat! Amb tantes coses, al final ens oblidem de la més important… seguiré rumiant perquè hi vull participar!! I pel que fa a la mozzarel·la, què t’he de dir! Sóc de l’Empordà i aquesta granja ja és com la segona casa… he he he. Bé, no tant, però conec bé les vaques de Palau Saverdera i també en compro de tant en tant, pel seu sabor original i també pel seu envàs, amb un bon troç de senyera al capdavant… hi hi hi. He de reconèixer, però, que m’agrada més la italiana… l’empordanesa, tot i que de gust peculiar, té la crosta molt dura, no? Petons!

  3. Ohhhh quina pinta! bé, en el meu cas potser sense el pernil, amb una mica de tomàquet però realment veient la foto em replatejo el cegetarianisme. M’encanta la mozzarel·la empordanesa!

    • Hola Gemma! jo no acotumo a menjar pernil dolç però aquesta recepta la vaig fer pel concurs del clubdecuines, que demanaven receptes amb pernil cuit La Selva. Això sí, quan en compro sempre miro que sigui de bona qualitat, que n’hi ha que ni els haurien de vendre!!
      A mi també m’agrada molt l’empordanesa!

  4. Té molt bona pinta¡¡¡¡¡ em sembla que la faré ¡¡¡ petons.

  5. No he tastat mai aquesta mozzarella catalana. És fàcil de trobar?
    Jo en gasto sempre per les pizzes catalanes, a veure si la trobo i la tastem ;)

  6. Hola!!

    Carmeta: sí, és ideal per l’estiu i a més pot ser amb els ingredients que vulguis, es clar!
    Marina: és veritat que algunes italianes que comercialitzen aquí són com més suaus, però a mi aquesta croseta m’agrada! ^^ sigui com sigui… que guai que siguis de l’Empordà! T’espero al sorteig!!
    Leo: doncs ja m’explicaràs si la fas, era molt bona!! :)
    Gemma: a Igualada només la trobo a un supermercat, estaria bé demanar-los els punts de venda… si me n’assabento t’ho dic ;)

    Petons i gràcies pels vostres comentaris!!

  7. Hola Bet! Avui que hem menjat una mica malalment a casa per desorganització d’horaris, ara mateix tenc gana i en menjaria un bon tros!!! No sabia això de la Mozzarella catalan, i a mi m’encanten els formatges!!!!!!!!! mmmmmm…. Hauré de mirar de trobar-ne…

    A veure, pel concurs de dia 20 basta una foto??? No tenc temps de cuinar, però ja sé quin és el meu ingredient de temporada!!!! A veure si aconsegueixo tenir-ne un dia d’aquesta setmana!!!

    Besades, guapa!

  8. Mònica says:

    Ara que la calor ja ha arribat, la faré algun dia per sopar! I és veritat que la mozzarela de búfala de l’Empordà és del millor que hi ha!

  9. Hola noies!

    Caterina: sí, amb una foto a l’instagram amb l’etiqueta #ferpaistastantrutes n’hi ha prou! :) La veritat es que no se si es pot trobar a Mallorca, ho hauré de preguntar!!
    Mònica: i tant, és ideal pels sopars fresquets!! oi que sí? per això n’he volgut parlar! :)

    Una abraçada i moltes gràcies pels vostres comentaris.

  10. Una coca boníssima i que ja fa estiu!
    Conec la mozzarella de l’empordà i la veritat és que és boníssima!!
    Està molt bé poder conèixer el seu orígen, gràcies per explicar-nos-ho!
    De 50 bufales a 1200 déu ni dó el que ha crescut el negoci i la producció!
    Molts petons Bet!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  11. Fantàstica proposta. Me l’apunto per Sant Joan

  12. Ja l hem tastat aquesta mozzarella, però no en una coca tan suculenta!!!!
    a viam si som.a temps de fer una recepta pel concurs…
    petonets!

  13. Hola!!

    Nuni: ja pensava que tu la coneixeries ;) Doncs sí eh? ha crescut molt!!
    Maida: sí, també és bona idea per sant Joan i a més es fa en un plis plas!! :)
    Alba: va que us deixo temps!! ;)

    Petonets a les 3 i que passeu una bona revetlla!!

Trackbacks

  1. […] Evidentment també podeu fer servir la mozzarella catalana de búfala, de la qual us en vaig parlar aquí. […]

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: