Batut de maduixes del Maresme

Bon dia! avui un esmorzar nutritiu, fàcil i ben sa! Ja fa unes setmanes que podem trobar maduixes a les fruiteries, però difícilment seran maduixes del Maresme (que compten amb el distintiu “Productes de la Terra”) i ara us explicaré per què:

La zona muntanyosa del Maresme és especialment bona per conrear maduixes gràcies al seu microclima, els camps fent pendent ben orientats i el sòl de sauló que permet un major desenvolupament de les maduixeres.

Les van començar a cultivar cap els anys 20 del segle passat, però el seu màxim esplendor no va ser fins la dècada dels 80, quan constituien el 80% de la producció a l’estat espanyol i arribaven als mercats europeus. Però als anys 90, l’entrada amb força de les maduixes de Huelva i el Marroc va comportar la desaparició de moltes explotacions, ja que la competència era molt forta i de fet, encara ho és.

Esmorzar amb maduixes del maresme

Actualment per la seva qualitat són molt demanades al sector de l’hostaleria. També se n’exporta una petita part i la resta les podem trobar a les fruiteries, especialment de la zona.

A Sant Cebrià de Vallalta es celebra cada any la Fira de la Maduixa, enguany serà el diumenge dia 5 de maig. No patiu, que us ho recordaré com cada divendres a la pàgina del Facebook!

La millor època per compar-les són els mesos d’abril i maig, que és quan són més bones, però hi ha moltes varietats de maduixes i això fa que se’n pugui avançar la temporada.

Batut sense batre de maduixes del maresme

Espero no haver-vos avorrit gaire amb l’explicació. Si en voleu més podeu visitar la pàgina maduixes.cat

I ara anem a la recepta! ;)

Ingredients:

Per 1 batut:

1 dotzena de maduixes, 1 iogurt natural, 1 cullerada de sucre morè, 1 cullerada de mel i flocs de cereals variats.

Com ho fem?

1_ Posem mitja dotzena de maduixes, el iogurt, el sucre i la mel a la batedora i triturem fins que quedi ben fi.

2_ La resta de les maduixes les netejarem i les tallarem a trossets. Les posem a la copa i anem intercalant capes de maduixes i batut.

3_ Finalment acabem amb una capa de flocs de cereals. S’ha de menjar al moment ja que sinó s’estoven!

Podeu fer servir iogurts d’altres gustos o afegir-hi altres fruites, al vostre gust!

Comments

  1. Té una pinta deliciosa!!!

  2. Mmmm……….. m’encanten les maduixes del Maresme!
    I en batut amb cereals són l’esmorzar més sa i deliciós del món!

  3. Doncs mira que no hi ha colorr!!! La diferència és abismal. Encara recordo de petita quan anavem a la platja a Arenys i en compravem als pagesos que muntaven una paradeta a la carretera. Mai arribaven a casa jejeje…
    Un esmorzar deu amb una de les meves fruites preferides!!!
    Petonets bonica

  4. Tots aquest batuts m´encanten, sobre tot a mig mati o mitja tarda, son molt bons i ràpids de fer:) Petonet

  5. Quin esmorzar, nena! Ja m’agradaria tenir temps d’esmorzar una delícia com aquesta. Per berenar sí que tinc tot el temps del món… Així que aviat aniré a comprar les maduixes :P És l’únic ingredient que em falta per berenar com una reina ^^

    Petonets :)

  6. Avorrits? Al revés, aquest resumet va directe al mur de Gastroblocaires :D

  7. Hola!!

    Gemma: moltes gàcies! sí que és bo sí, ara a aquesta època no puc deixar de fer-me’n!
    Gemma: a mi també!! són tan bones… Oi que sí que és bo? ja vaig pensar que a tu també t’agradaria! hehe
    Catieu: ostres, ja m’ho imagino… Quins records més macos!! no m’estranya que no arribessin a casa ;)
    Silvia: a mi també! i ara que tenim una batedora nova per fer-ne… nyam nyam!!! i ben sans que són!
    Laia: doncs apa, per berenar!! :) Jo no sempre tinc tant temps per esmorzar… Però a la mínima que puc, em preparo alguna coseta així!
    Starbase: hehe ets un cas! moltes gràcieeees!! :)

    Una abraçada i fins la propera!!

  8. Què ens ha d’avorrir! Si ens encanta saber els perquès i els com sobre la gastronomia!
    Moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres!!! Quin batut Bet! Jo a casa els preparo amb llet, provaré de fer-ho amb iogurt que de ben segur quedaran més cremosos! Boníssims!! Petons!! :)

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: