Cuscús de primavera

Avui us porto aquest cuscús que hem fet per dinar. Quin dia més plujós que ha fet a Barcelona!

Després del descans de l’hivern, a la primavera ens arriben molts ingredients nous plens de color i sabor. Podem disfrutar de les faves, els pèsols, els espàrrecs, les maduixes… I fins i tot d’un bolet: les múrgoles!

La idea era fer aquest plat amb múrgoles, però ja sabeu que a la cuina tot sovint s’ha d’improvitzar. L’avantatge dels bolets és que es poden conservar fàcilment, i avui enlloc de múrgoles he fet servir un pot de fredolics en conserva que va fer la meva àvia quan n’era temporada. Si a casa teniu múrgoles ja siguin seques o fresques, les podeu fer servir perfectament aquí.

cuscús amb faves i fredolics

El que dóna el toc especial a aquest plat és la “vinagreta”, ja veureu que us encantarà!

Anem a la recepta?

Ingredients:

Cuscús, aigua, faves tendres, bolets, oli d’oliva i sal.

Per fer la “vinagreta”: 

1 tomàquet Raff, mitja ceba tendra, un grapadet de panses i pinyons, 1 culleradeta de mostassa “a l’antiga” i oli d’oliva.

Com ho fem?

1_ Coem el cuscús segons les indicacions i proporcions d’aigua del fabricant.

2_ Posem els bolets a coure en una paella, desgranem les faves i les afegim. Ho saltegem tot plegat amb una mica d’oli d’oliva i un pessic de sal.

3_ Afegim el cuscús a la paella on hi ha els bolets i les faves, remenem i reservem.

4_ Fem la vinagreta: tallem el tomàquet a dauets, la ceba a tires fines i ho posem en bol amb les panses i els pinyons. Afegim la culleradeta de mostassa i oli d’oliva. Remenem bé.

5_ Ja podem emplatar el cuscús i amanir-lo.

Nota:

Els tomàquets Raff es poden trobar fins a finals de maig, però també podeu fer servir un altre tipus de tomàquet que sigui fort i carnós.

Comments

  1. El cuscús no és un dels meus plats preferits… Però el que m’atreu molt és aquesta vinagreta que has preparat :) Hauré de tastar-ho! :D
    Tinc molta curiositat per saber més coses sobre aquest llibre que estàs escrivint! Felicitats ^^ Si ja has plantat algun arbre al llarg de la teva vida, només et quedarà tenir un fill! Hahahah

    Molts petons :)

  2. M’encanten les vinagretes, donen el toc especial al plat.
    A casa el cuscus ens encanta, i aquest tan carregat de verdures segur que ens agradaria molt.

  3. Hola guapes!

    Laia: si no t’agrada el cuscús és igual, però la vinagreta l’has de tastar!! :) ja m’explicaràs…
    Gemma: tens raó, sinó mira aquest cuscús… sense la vinagreta hauria quedat ben avorrit!

    Petons i bon diumenge!!

  4. Els plats que fas són el viu exemple de que el menjar saludable no té per què ser ni soso ni avorrit! Quin plat tant maco i saborós! Que bé que arriba la primavera i podrem gaudir de les faves, els pèsols, els maduixots… fantàstic!!! :)

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: