Llesques de kamut amb verdures de temporada

Estem en un moment de transició: mentre algunes fruites i verdures d’hivern ja acaben la temporada, comencen a entrar tímidament les de primavera.
La qüestió és anar variant, de fet la idea que us porto avui la podeu fer durant tot l’any! A la tardor amb bolets i carbassa, a l’estiu amb carbassó, ceba, pebrot o albergínies, a l’hivern amb carxofes, calçots i bròquil i a la primavera amb pèsols, espàrrecs, alls tendres…

llesques verdures1

Per què és important menjar productes de temporada?

Bàsicament perquè és llavors quan contenen el màxim de nutrients i a més no han hagut de ser tractats per obtenir-los fora del seu cicle natural. A més a més, quan al supermercat hi trobem un producte fora de temporada vol dir que s’ha cultivat lluny d’aquí i això comporta despeses de transport innecessàries i més emissions de CO2.
Una altra raó: és el que s’ha fet sempre a la nostra cuina tradicional, cuinar amb el que dóna la terra en cada moment.

Us estic explicant una cosa òbvia, ja ho sé!! Però és important tenir-ho en compte i fer-ne difusió. Fins i tot  jo mateixa reconec que de vegades caic a la temptació ;) Però hem d’aprofitar els productes de proximitat anant al mercat, cultivant-los un mateix o comprant-los còmodament des de casa a través de les cistelles ecològiques i altres iniciatives.

llesques verdures

Fa uns dies que hem provat el pa de kamut i ens ha agradat moltíssim!!! No sé com hem tardat tant a tastar-lo, és un pa molt càlid.

Anem a la recepta!

Ingredients:

Verdures de temporada que tingueu a la nevera (aquesta també pot ser una bona recepta d’aprofitament).
En aquest cas: pastanaga, porro, carxofes, alls tendres, coliflor i bròquil.

A més a mes: oli d’oliva i 1/4 de llimona.

Com ho fem?

1_ Netegem i tallem les verdures, com més ens agradi!

2_ Posem la paella al foc amb una mica d’oli d’oliva i afegim les verdures. El més normal seria afegir-les per ordre de cocció (primer les més dures, després les més tendres) però aquest no ha de ser un plat d’estar-se molta estona a la cuina.

3_ Les courem durant uns 8-10 minuts a foc mig i anar saltejant. Llavors exprimim 1/4 de llimona per sobre les verdures, abaixem el foc, tapem i deixem reposar 2 minuts.

4_ Torrem el pa, afegim les verdures per sobre i arrodonim la torada amb el formatge que més ens vingui de gust.

Comments

  1. Bet, m’agrada molt això de la llesca de kamut!! I el farcit és excel·lent… bon cap de setmana!

  2. Molt bona explicació! no et pensis que sigui tant evident el q has dit, a mi m’ha servit x apendre una mik!
    El pa de kamut esta molt de moda xo no l’he provat mai. I aquest saltejadet de verdures de temporada genial!
    ptns!!

  3. Aixo te una pinta irresistible! Un peto!

  4. Ha d quedar una llesca super gustosa, entre el pa de kamut i les verduretes, mmm…. m’encanta!

  5. Quina llesca!!! Ja me la veig per un soparet. Delicosa Beth!!!
    Petonets bonica

  6. Ai nena quina llesca tan rebona! Tot el que porta és boníssim, ideal per un sopar!
    Petonets… i fins moooolt aviat! :D
    Sandra

  7. Bet,
    Un dia ens hem de robar i davant una llesca així segur que estarem d’acord en tot!
    Feliç primavera,
    Nani

  8. Una llesca molt bona i ben saludable.
    Una abraçada

  9. Hola!!
    Marina: moltes gràcies, bona setmana santa!!
    Anna i Cristina: Moltes gràcies, m’alegro que t’hagi servit! no sé si és evident o no, el que és importat, és fer-ne difusió ;) És cert que el pa de kamut està molt de moda, però és un dels cereals més antics que tenim!
    Pili: era boníssim!! ara ja tocarà fer-ho amb verdues d’hivern… gràcies guapa!
    Gemma: i tant que ho era! ara ja me n’he fet unes quantes vegades, és l’avantatge que té, que es pot fer amb les verdures de temporada i així és una idea per tot l’any.
    Catieu: i tant! boníssima per un soparet, jo també m’hi apunto! jeje
    Sandra: era tan bona…!! ja tinc ganes de tornar-vos a veure! jeje
    Nani: es clar que sí, això està fet!! feliç primavera per tu i els teus també!
    Cris: sí que era bona, aquestes receptes bones i fàcils són de les millors!

    Moltes gràcies pels vostres comentaris i fins aviat!!

  10. roser85 says:

    fantàstica torrada amb un acompanyament que no pot ser millor! com m’agraden aquest tipus de receptes! petons

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: