Farcellet de poma caramel·litzada i gelat de vainilla

Bon dia!! com es presenta el diumenge?? L’esmorzar és l’àpat més important del dia i si durant la setmana el fem equilibrat, de tan en tant ens podem permetre luxes com aquest ques us porto avui! No creieu??
Si teniu temps per gaudir-lo, ja veureu que no us en penedireu. De totes maneres sempre podeu fer servir aquesta recepta per uns postres, i tothom quedarà ben content.

No us penseu que esmorzo així cada dia, però teníem pasta de crêpes a la nevera i ganes de fer-ne amb poma caramel·litzada tal com ens va explicar la Marina de Cal Tuset de Terrassa. Ha quedat deliciosament boníssim. També podeu fer altres combinacions, ho deixo a les vostres mans!

farcellet de poma

Per fer aquesta recepta m’he inspirat en el postre “Crêppe amb gelat de vainilla, xocolata calenta i fruits garrapinyats” que també el presenten en forma de farcellet i el fan a un dels meus restaurants preferits: Cal Noio, a El Bruc.

Anem a la recepta!

Ingredients:

La recepta base de les crêpes la trobareu aquí.

Per la poma caramel·litzada: 1 poma golden, 2 cullerades de mantega, 3 cullerades de sucre morè, suc d’1/4 de llimona, canyella en pols (opcional, però hi queda boníssima)

Per acompanyar: gotes de xocolata negra i gelat de vainilla.

Com ho fem?

1_ Primer de tot preparem les crêpes seguint aquesta recepta base.

2_ A part, tallem la poma a dauets, la posem a una paella amb la mantega i el sucre i deixem caramel·litzar tot remenant de tan en tant, fins que quedin d’un color com la que veieu a la foto.

3_ Quan ja tenim la poma caramel·litzada, apaguem el foc i hi afegim la canyella en pols (al vostre gust).

4_ Reservem una mica de poma per decorar i muntem els farcellets amb la resta. Ens ajudem d’un fil, cinta o cordill per tancar-los tot fent un llaç.

5_ Muntem el plat amb el gelat, el farcellet, una mica de poma i unes gotes de xocolata.

Comments

  1. Boníssim Bet, encara que me’l reserve per a les postres, per l’esmorçar una mica heavy :-)!! Bon diumenge! Marta

  2. Uala, això has esmorzat?????? Com et cuides, eh? La veritat és que té una pinta sensacional, i un dia és un dia ;)
    Tornant d’escalar a Montserrat, sempre passo per davant de Cal Noio. Ja veig que algun dia m’hi hauré de quedar :)

  3. Ostres són postres de festa Major!!!!! Quina pintassa!!!
    A casa ens encanten les crêpes!! Són boníssimes dolces o saldes!
    Però així com ens les presentes es converteixen en un postre de luxe! :)
    Molts petons!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  4. DE categoria!, es un postre fantàstic!, A mi tot el que estigui fet amb poma m’encanta.

    Isabel

  5. Buffs!!! Quin farcellet!!! Ha de ser una delicia!!!
    Petonets guapa

  6. Oish, Bet!!! Quina bona pintaa!! Ha de ser una veritable delíciaa!! M’ha encantat la idea, me l’apunto ^^
    La setmana que ve és l’aniversari del meu Jordi i havia pensat fer-li un pastís de crêpes amb maduixes i nata. Així que si me’n sobra alguna… Ja sé què fer-ne :D M’encanta ^^

  7. Bet carinyo aquests farcellets fan una pinta exquisida. No hi ha combinació que m’agradi més que aquesta i ummm amb massa de crepes. Un 10!!!

  8. Holaa!

    Marta: sí que ho és oi? Jeje, però un dia és un dia!
    Gemma: I tant, 100%recomanable! guarda un foradet pels postres, t’agradaran! :) i de cara al bon temps també tenen un pati amb taules sota els arbres on s’hi està molt bé!
    Nuni: és veritat, sembla de Festa Major!! és que són boníssimes… de petites ens en feien sovint i la setmana passada vam voler fer-ne per recordar-ho!
    Isabel: moltes gràcies! a mi també m’encanta tot el que va amb poma, hi dóna un toc boníssim, i això que per si sola tampoc és de les meves fruites preferides!
    Catieu: gràcies guapa! i tant que ho és! i a més rapidíssim de preparar :)
    Laia: un pastís de crepes amb maduixes i nata ja són paraules majors!! segur que et quedarà boníssim i el faràs ben content.
    Laura: gràcies guapa! és que és molt bo!! i el toc de canyella hi queda super bé, a veure si el fas i m’ho expliques!

    Moltes gràcies per passar per aquí!!

  9. Apart de bo t’ha quedat molt ben presentat! Deliciós.

  10. Les hem fet aquest cap de setmana… Mmmm.. Boníssimes! Fam fer una mini variació, canviant part de la farina per integral… Molt bo! El farcit és deliciós

  11. Ja ni m’enrecordava d’aquesta recepta tant bona!! Moltíssimes gràcies guapa per deixar-nos l’enllaç Petonets

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: