Natilles casolanes

A casa gairebé mai ens en compraven i tampoc ens n’havien fet mai, així que tocava espavilar-se i buscar la recepta de les natilles per poder participar a la proposta d’aquest mes de Memòries d’una cuinera.

Aquests dies ja se n’han vist unes quantes per la xarxa, la veritat és que n’hi ha de boníssimes i algunes són molt innovadores! Jo també en volia fer unes de diferents a les habituals, però al ser la primera vegada les he volgut fer “autèntiques”, sense afegits.

Havia de buscar una recepta base, ja que cap dona de la familia les sap fer!! He agafat la de la Nani, de La Cuina Violeta, sabia que no em fallaria. I amb un parell de tocs meus com la pasta de vainilla i ratlladura de llimona… han estat un èxit rotund!

Natilles

Som-hi!

Ingredients:

Per 2 racions (aneu multiplicant segons el que us convingui)

1/4l de llet, 2 rovells d’ou, 75g de sucre, 1 culleradeta rasa de Maizena, 1/2 tasseta de llet.

1/2 branqueta de canyella, pell de mitja llimona i 1 culleradeta de ratlladura de llimona.

1 culleradeta de pasta de vainilla (equival a una beina de vainilla).

Extres per acompanyar:

una rodanxa de llimona, maduixes, gotes de xocolata, trossets de galeta maria, muesli, poma caramel·litzada, canyella en pols, galetes especiades, carquinyolis…

Com ho fem?

1_ Posem la llet en un cassó al foc, amb la pell de mitja llimona i la branqueta de canyella. Esperem a que bulli, parem el foc i tapem durant 5 minuts.

2_ Mentrestant haurem separat els rovells de la clara. Barregem els rovells amb el sucre, enèrgicament. A aquesta barreja hi incorporem la culleradeta de pasta de vainilla i la culleradeta de ratlladura de llimona. Reservem.

3_ Quan han passat els 5 minuts infusionant la llet, retirem la branqueta de canyella i la pell de llimona. Amb compte aboquem la llet a la barreja dels ous, sense deixar de remenar. Aquesta mescla la colem, de manera que la tornem a posar al cassó.

4_ El cassó el posem al foc, fluixet i sense parar de remenar durant 5 minuts veurem que va agafant cos.

5_ Dissolem la culleradeta de maizena a la mitja tasseta de llet freda. L’aboquem a la mescla del cassó i un cop hagi arrancat el bull veureu com s’espesseix de seguida. Apaguem el foc, repartim en els recipients que haguem escollit i deixem refredar.

Comments

  1. No hi ha res millor que unes bones natilles casolanes, oi?
    I després de les bàsiques, imaginació al poder i a variar!

  2. Em puc quedar amb la teva versió, Bet? El toc de la vainilla i la ratlladura de llimona li han de donar un gust exquisit. La propera vegada seré jo la que agafarà la teva versió! M’agrada molt la fotografia: un bonic color i per senzilla, ho diu tot. La meva mare reia molt quan algú dissimulant es menjava la pela que havia deixat. Tu l’has deixat visible, eh.
    Un bon cap de setmana.
    Nani
    Per cert, el meu marit va veure el programa i diu que ho vas fer molt bé.

  3. hola guapetona!!! dons la recepta de la Nani t’ha anat de meravella!!! tenen una pinta boníssima, i segur que són molt millors que les comercials! ;P moltíssimes gràcies per participar. Petonets

  4. Amb llimona han de ser boníssimes, Bet! Ja les he vist en algun altre bloc i me les apunto ràpidament, això s’ha de provar… i si és èxit rotund encara més!! Petonets i bon dilluns

  5. Hola guapes!

    Gemma: ja ho pots ben dir, les de compra no m’agraden gens i aquestes em van encantar! Ja estic pensant en noves versions jeje
    Nani: oitan! però el mèrit és teu, buscava una recepta que no fallés i ens van agradar moltíssim!! Moltes gràcies!
    Judith: siii!! volia aprofitar i fer una altra versió ara ja que sé fer les bàsiques, però ja som a dia 28, com passa el temps!!
    Marina: el toc de la llimona hi queda impresionantment bo! bona setmana!!

    Moltes gràcies per passar per aquí, fins aviat!!

  6. Nina, boníssima! Si les originals sempre són les millors! jejeje
    Petons
    Sandra

    • Sandreta, sí sí que eren bones!! ara ja tinc excusa per menjar natilles… no en compràvem mai! però tocarà innovar per la propera :)
      Petons!!!

  7. A casa sempre ens ha tirat més la crema catalana però als nens els hi encanten les natilles (de fet diria que només varia la proporció de maizena)!
    I les autèntiques com les teves que no faltin! Sempre tindrem temps de fer provatures i invents! ;) Unes natilles fantàstiques Bet! Molts petons!!! :)

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  8. Jo sóc més de crema de Sant Josep, però vaja, unes natilles també me les menjo es clar!!! :)

  9. Hola Nuni i Òscar!!! a mi la veritat és que també m’agrada més la crema catalana o de Sant Josep, sobretot pel conrast amb el sucre cremant i també per la textura, però ja que ens demanaven natilles… ;)
    Nuni sí que és això el que varia, en un llibre de la mireia carbó hi diu les proporcions de Maizena per cada plat, si vols t’ho passo que ho tinc apuntant en alguna llibreta!
    Gràcies!!

  10. A casa si que en compraven perquè a la meva mare li agradaven però no tenen res a veure amb les fetes a casa.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: