Pasta amb verduretes, un bon recurs.

Aquest plat és un dels clàssics a casa nostra, i a més sempre tenim racions de verduretes ja cuites al congelador, de manera que en un moment pots tenir un plat ben complert! És molt còmode per quan t’has de fer el tupper (jo sempre me’l faig quan em llevo) i és ben sa i bo.

I en què consisteixen aquestes racions de verduretes congelades?? Doncs bé, si podeu, l’estiu és un bon moment per fer-les ja que els productes estan en plena temporada, i l’hivern és un bon moment per aprofitar-les. De totes maneres també les podeu fer ara, amb verdures més d’hivern, amb les que us vinguin de gust o amb les que tingueu a la nevera.

Quan tingueu les verdures cuites, les congeleu en recipients de plàstic segons les racions que necessiteu i ja estaran a punt! No patiu, que aguanten molt bé! Quan les hagueu de fer servir: descongeleu, les passeu un moment per la paella i hi barregeu la pasta bullida.

pasta amb verduretes

Anem a la recepta!

Ingredients:

Verdures de temporada, verdures que tingueu a la nevera, verdures que us vinguin de gust… les que vulgueu!

Per exemple: 1 ceba, 1 pastanaga, 1 pebrot vermell, 1 porro, 1 carbassó, 1 albergínia i… xampinyons.

A més a més: sal i pebre, una copeta de vi blanc, una mica de farigola seca, 1 gra d’all.

Pasta al gust: tallarines, llacets, espirals…

Per amanir: oli d’oliva, 1 culleradeta d’olivada i 1 culleradeta de ratlladura de llimona. Dauets de formatge fresc.

Com ho fem?

1_ Posem oli d’oliva en una paella, tallem la ceba a trossets petits i la comencem a coure a foc fluixet. Anirem tallant i afegint cada verdura per ordre de cocció: després de la ceba, la pastanaga, seguida del pebrot, el porro, els xampinyons, l’albergínia i el carbassó. Sempre un per un, de manera que mentre uns es couen, tallem el següent i afegim.

2_ Un cop haguem afegit el carbassó, salpebrem i saltegem durant 5 minuts a foc mitjà-fort. Llavors hi afegim la copeta de vi blanc i deixem reduïr. Per últim, afegim una mica de farigola seca i un gra d’all pelat i picat ben petit. Saltegem durant un minut més i apaguem el foc.

3_ Bullim la pasta segons les indicacions del paquet. Sempre hem de bullir la pasta al final!! Mentrestant aprofitem per separar part de les verdures i posar-les en racions per congelar.

4_ Quan ja tinguem la pasta bullida, l’afegim a la pasta i remenem. Hi afegim els dauets de formatge fresc.

5_ Barregem: l’olivada, l’oli d’oliva i la ratlladura de llimona, amanim i ja ho tenim a punt!

 

Comments

  1. Tenir preparcions ja cuites al congelador és un bon recurs per facilitar la cuina diària.
    Segur que aquest taper és l’enveja dels teus companys d’estudis! ;)

  2. Ostres, i a sobre…Que maca queda!! :)

  3. Una receta sencilla, deliciosa y de aprovechamiento, con la buena pinta que tiene que más se puede pedir.
    Bon Any.

  4. Hola!!

    Gemma: doncs vas ben encaminada… és un tupper que triomfa a la uni! ;)
    Òscar: sí oi?? i és super bona!!
    RedRose: la verdad es que va muy bien para aprovechar restos de verduras que quedan por la nevera, y está deliciosa!

    Gràcies pels comentaris!

  5. carmina says:

    És molt bona idea Bet. Aprofito per desitjar-te molt bon Any Nou. Una abraçada.

  6. És una proposta súper sana i pràctica! A part de boníssima!!
    Això de congelar les verdures ja cuites és una bona idea! Saps que aniria de conya? Tenir una envasadora al buit per poder congelar-ne les racions! Em falta casa per tant trasto!!! Jajajaja!!!
    Petons guapíssima!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    • Jajajaja ja en som dues, si li porto més trastets a la meva mare em farà fora ;) Però sí que seria interessant l’envasadora, si n’agafes una de bona segur que és útil per moltes coses.
      Crec que la meva futura cuina tindrà més m2 que la casa sencera XD
      Petons Nuni!!!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: