Blocs contra la fam. Espinacs amb cigronets.

No m’agradaria començar a omplir aquesta entrada amb dades de tot el munt de families que necessiten ajuda. I és que de vegades no fa falta dubtar ni pensar-t’ho dues vegades per saber si has d’ajudar o no, de vegades no fa falta veure per creure, ho fas i punt. Molts de nosaltres recordem el sopar de cada dia a casa dels pares, l’entrepà de mig matí a l’escola, el berenar… Doncs bé, hi ha nens que això no ho tenen.

I es que per un nen, passar gana no vol dir falta de nutrients: no hi entén de nutrients… Per un nen, passar gana és plorar, és estar trist, és no tenir la força i el somriure que tenen tots els altres que (per sort) estan ben alimentats. Quantes vegades hem sentit dir “no vull espinacs amb cigrons”?? Però si són boníssims!!! Hem d’aprendre, des de ben petits, a valorar el que tenim.

Avui comença el Gran Recapte d’Aliments, organitzat per la Fundació Banc dels Aliments. Us deixo la pàgina web on trobareu tots els detalls: com, on i quan col·laborar. El Gran Recapte d’Aliments recollirà productes els dies 30 de Novembre i 1 de Desembre, de totes maneres es poden fer donacions durant tot l’any!! Quins productes busquen??? els bàsics!! i sobretot: llegums seques, oli, llet i llaunes de conserves de peix.

espinacs amb cigronets

La recepta que publico avui és per la iniciativa Blocs Contra la Fam, que ja va començar l’any passat i va tenir molt èxit! espero que aquesta vegada també ;) . Facebook i blog (on es recolliran totes les receptes)

He escollit els espinacs amb cigrons perquè trobo que és una combinació molt nutritiva, i si només podem fer plat únic, va la mar de bé!

Els espinacs estan en temporada, així que és el millor moment per trobar-los frescos i a bon preu. He fet servir cigronets de l’Alta Anoia perquè no tot ha de ser donar menjar als que més ho necessiten, sinó també contribuir a ajudar als petits productors.

Anem a la recepta!

Ingredients:

1/4 kg de cigrons secs, 1 manat d’espinacs frescos (ara és temporada), una mica de bacon (o cansalada, o botifarra negra, o pernil… El que tinguem a mà!).

Aigua, oli d’oliva, sal, llaurer i 1 gra d’all.

Panses i pinyons (opcional).

Com ho fem?

Primer de tot agafem els cigrons secs i els posem en remull durant tota la nit.

L’endemà canviem l’aigua i els posem en una olla amb aigua nova i freda. Esperem que bulli, afegim una mica de sal, una fulla de llaurer, tapem l’olla, abaixem el foc i deixem coure durant 1 hora i mitja ben bona (dependrà del tipus de cigró).

Quan ja tenim els cigrons cuits, posem oli d’oliva en una paella i un gra d’all. Quan el gra d’all es comenci a daurar, el retirem i afegim els espinacs. De seguida reduïran el volum i quan s’hagin begut la seva aigua hi afegim les panses, els pinyons i una mica de bacon tallat a trossets.

Finalment afegim els cigronets, fem un parell de tombs i apaguem el foc.

Comments

  1. Entre tots aconseguirem superar les 1096 tones recollides l’any passat.
    M’encanta la combinació que has escollit!

  2. M’encanta!!! Jo avui he comprat espinacs així que potser caurà aquesta recepta.
    Una gran iniciativa, i cada any en som més!!!
    Feliç cap de setmana!!!

  3. Una bonissima recepta!

  4. Bet una bona proposta i molt ben explicada!
    No en som conscients de fins a quin punt hi ha persones que ho estan passant malament, per això és tant important el que estem fent avui des dels blocs, conscienciació.
    Moltes gràcies Bet per aquesta recepta!! Molts petons!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

  5. Una propossta fantàstica i nutritiva per a una iniciativa maquíssima com la d’avui!
    Petonets reina
    Sandra

  6. M’encanta la mescla de cigrons i espinacs…resulta com dius tu, a mès de nutritiva, bonísima!

  7. Els adoro amb tot!!!! :) Bona recepta! petons

  8. M’encanten els cigrons amb espinacs. És un bon àpat. Una abraçada.

  9. Tant de bo tothom colabori!!! Aquests cigrons tenen que estar bonísims, ideals per el fred d’aquests dies. Petons

  10. Amb una mica de botifarra negra, ja és un plat estrellat… :)

  11. Juego de sabores says:
  12. Hola a tots!!!

    Moltes gràcies pels vostres comentaris! oi que són boníssims? a mi també m’encanten, sembla que coincidim! I si és per una bona causa encara millor, oi? 2.291.000 kg de menjar, més de dues mil tones!!! Gràcies a tots els de Blocs contra la fam, és una iniciativa molt bona, tandebò algun dia poguem dir que ja no fa falta, però mentrestant seguirem col·laborant ;)

    Una abraçada!!

  13. Moltes felicitats pel blog.
    Tens un premi al meu blog
    http://llavorsipastetes.blogspot.com.es/

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: