Coca dolça d’escalivada

A l’estiu, a casa, ens fem un tip de fer escalivada amb les albergínies, pebrots i cebes de l’hort. Llavors la congelem i la fem servir durant l’hivern. S’ha de dir que aguanta molt bé, evidentment no queda com acabada de fer però és un regal poder-ne gaudir durant tot l’any. A l’escalivada no li fa falta presentació, tal com vaig explicar en aquest petit homenatge en honor seu. Però pels que no la coneixen tant…

Una de les maneres clàssiques de menjar-la és posant-la sobre una torrada de pa de pagès i amb anxoves pel damunt (més conegut en conjunt com a espardenya), una delícia! També tenim les famoses coques de recapte, amb arengades o botifarra. Les podeu tastar cada any al ja super consolidat Firacóc de Tàrrega, que es fa pels volts de Maig. Encara falta molt, així que estigueu atents perquè l’anunciaré a la pàgina del facebook quan s’acosti el moment ;)

Aquesta recepta ve a ser una adaptació de les coques de recapte: fàcil de fer perquè farem servir pasta de full, i un ingredient estrella que és la melmelada de tomàquet. Aquest és el secret, el punt una mica dolç (però no excessiu) d’aquesta coca tan bona. Si us agrada el formatge de cabra, veureu que també hi queda boníssim.

Avui és diumenge oi?? doncs sí, és diumenge i com cada diumenge toca una proposta pels esmorzars de la setmana. Aquesta coca és boníssima per esmorzar, i no passa res si l’heu fet el dia abans. També pot ser per un esmorzar festiu, una trobada amb els amics, una costellada, una calçotada… Els encantarà! Anem a la recepta…

Ingredients:

1 pebrot, 1 albergínia, 1 ceba.

1 base de pasta de full, melmelada de tomàquet, formatge de cabra, oli d’oliva i una mica d’orenga.

Com ho fem?

Si ja teniu escalivada feta o per anar més ràpid la voleu comprar feta, cap problema.

Per fer l’escalivada existeixen unes quantes maneres, tot i que n’hi ha una que és la oficial: a les brases. Com que no sempre podem tenir brases a casa, la podem fer al forn que queda molt bona, o a una xurrasquera, si sou afortunats de tenir-la! Explicaré la manera de fer-la al forn, que és la més habitual avui en dia:

1_ Posem el pebrot, l’albergínia i la ceba (tot sense pelar i sencer) en una safata apta pel forn, els untem amb oli d’oliva i enfornem a 250ºC. Tarda una bona estona, anem donant la volta a les peces quan veiem que estan fets (torrades, gairebé negres però no socarrimades) de la part de dalt.

2_ Les primeres peces que treiem del forn són el pebrot i l’albergínia. La ceba (sobretot si és grossa) tarda uns minuts més. A mesura que les anem treient del forn, les posem en una olla tapada, així es reté el vapor que desprenen i això ajuda a que la pell es separi millor.

3_ Pelem les verdures i les fem a tires.

4_ Agafem una base de pasta de full, l’untem amb una capa FINA de melmelada de tomàquet (sense passar-nos!!) i repartim l’escalivada per sobre. Ho salem una mica, hi posem trossets de formatge de cabra, una mica d’orenga i un rajolí d’oli d’oliva.

5_ Enfornem a 200ºC durant 20 minuts.

Comments

  1. El toc de la melmelada de tomàquet i del formatge de cabra ha de quedar molt bé.
    A casa l’escalivada també ens encanta i en mengem tot l’any!

  2. ooohhh el punt dolçet la fan tremendament exquisita! quina bona pensada Bet! apuntat el truquillu! petons

  3. M’ha agradat molt la idea de la melmelada de tomàquet! Sense dubte, l’ha de fer diferent, aquesta coca! Estarem al cas del firacoc per l’any que ve! Petons

  4. elmondejuju says:

    ja pots guardar 3 places més per venir a esmorzar a casa teva!!! ;P quina pintassa nena!!! encara que t’haig de confessar que per esmorzar m’agrada més el dolç, però shhhhhhhh. petonets

  5. Excel.lent proposta, amb el dolçet de la melmelada de tomàquet…

  6. Ostres, últimament m’estic perdent moltes de les vostres receptes!!! Quina passada!!!!

  7. Oh!!! amb mermelada de tomàquet genial!!! Vull fer de nou ja no tinc!! Petonets

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: