Salmó al forn embolicat amb carbassó

Avui és 16, però us porto la Recepta el 15! És una recepta que vaig provar de fer fa cosa d’un mes, com que ens va agradar molt, al veure que la proposta de la Recepta del 15 pel mes d’Agost eren els carbassons, vaig decidir que la repetiria! La veritat es que és una recepta senzilla i ben sana!

Ha anat passant el temps i quan no teníem salmó, no teníem carbassó… Fa uns quants dies vam anar a l’Ikea, i com no pot ser d’altra manera, vam entrar al supermercat. Vam veure que tenien productes nous, com per exemple: cervesa! I ara també venen uns lloms de salmó boníssims en paquets de 4 però embolicats d’un en un (com fan a la Sirena).

Ahir era dia festiu, i les cuineres de la casa ja tenien el menú pensat, així que em vaig haver d’esperar. El que sí que vaig fer van ser les postres, un pastís boníssim que ja vaig avançar per foto i que aviat us ensenyaré!

Anem a la recepta!

Ingredients:

4 lloms de salmó (pot ser congelat)

2 patates, 1 carbassó, 3 tomacons i 1 ceba.

Oli d’oliva, sal, pebre i orenga. 1 vaset de vi blanc.

Com ho fem?

Primer de tot pelem i tallem les patates i la ceba. Ho coem al vapor durant 5 minuts (al microones, en un plat tapat amb paper film i punxat). Després les posem en una safata per anar al forn, amb una mica d’oli d’oliva, sal i pebre. Hi afegim els tomacons nets i tallats a rodanxes. Posem la safata al forn, a 180ºC durant 10-12 minuts.

Mentrestant: tallem el carbassó al llarg, fent làmines ben fines. Aquestes làmines les coem a la planxa, volta i volta. D’aquesta manera s’estovaran i ens anirà millor per embolicar els talls de salmó. *

Per fer els embolcalls: posem 3-4 làmines de carbassó una al costat de l’altra i solapant-se una mica, damunt d’una superfície de treball. Tot seguit col·loquem un tall de salmó al mig i llavors l’emboliquem. Si no s’aguanta, punxem amb escuradents.

Quan ja tinguem els lloms de salmó embolicats, és el moment de posar-los a la safata que ja teníem al forn.
Abaixem la temperatura a 160ºC i hi aboquem el vaset de vi blanc. Ho deixem coure durant 1 quart d’hora aproximadament.

A l’hora de servir-lo, si us agrada, hi podeu esmicolar per sobre una mica de formatge Feta. Sinó, amb una mica d’oli d’oliva i orenga és boníssim!

* Si talleu el carbassó amb una mandolina us anirà millor, a més ja no farà falta coure’l primer a la planxa, ja que amb l’estona de forn n’hi haurà prou. Proveu-ho com més us agradi!

Comments

  1. Apa, quina idea més bona!! Ha de quedar boníssim el salmó tan embolicadet, nyam nyam!
    Moltes gràcies per participar bonica!
    Petonets
    Sandra

  2. Ha d’estar boníssim. Bona proposta!

  3. MERCÈ-destapant cassoles says:

    Quina finor!, dos gustos ben delicats i presentats d’una manera preciosa. Un plat per tenir en compte! A reveure!

  4. Mmmm, en queda un platet per mi?
    Una abraçada!!!

  5. Quina bona pinta, a casa ens encanta el carbassó i el salmó. Ja ho provaré

  6. Hola noies!!

    Sandreta: de res, si m’encanta! és molt bo, si el proveu ja m’ho explicareu! :)
    Núria: sí que ho està, i és molt sa! gràcies!
    Mercè: moltes gràcies! la veritat és que queden molt bé aquests dos ingredients, us agradarà!
    Gemma: a la propera t’aviso! jeje
    Sussi: benvinguda i moltes gràcies! si ho proves, ja m’ho explicaràs eh?

    Una abraçada i moltes gràcies per la visita!

Moltes gràcies per la teva visita!! :) si ho vols, pots escriure un comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: